ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σε αναμμένα κάρβουνα η Τουρκία από τις Ελληνικές Belharra, θυμήθηκε τις MILGEM

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 22 Οκτ 2018 - 9:51
Loading...

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται η Τουρκία από την έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα απόκτησης των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η Savunma Sanayi (Το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας), της οποίας ουσιαστικός επικεφαλής είναι ο ίδιος Ερντογάν, θυμήθηκε τις δικές της κορβέτες και φρεγάτες από το πρόγραμμα εθνικού πλοίο MILGEM της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι σήμερα ο

ΥΕΘΑ συναντιέται με την γαλλίδα ομολογό του στο Παρίσι, με το θέμα των φρεγατών να είναι στο τραπέζι.

Με ανάρτηση της στο Twitter, η Savunma Sanayi δημοσίευσε το πρόγραμμα απόκτησης των 8 Τουρκικών φρεγατών, αλλά και τις δυνατότητες αυτών.

 

Το Πλοίο Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και Περιπολικό, Αναγνωριστικό Πλοίο (MİLGEM) που είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα της Τουρκίας, ναυπηγήθηκε εξ’ολοκλήρου από την αμυντική βιομηχανία της γείτονος.

Τα τέσσερα πρώτα πλοία είναι κορβέτες, ενώ τα 8 μελλοντικά πλοία θα είναι κατηγορίας φρεγάτας. Το πρώτο πλοίο που ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, το TCG HEYBELİADA (F-511), εντάχθηκε σε ενεργό υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, και το δεύτερο, το TCG BÜYÜKADA (F-512), στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Το τρίτο, το TCG BURGAZADA (F-513), καθελκύστηκε στις 18 Ιουνίου 2016 και το τέταρτο και πιο πρόσφατο, το TCG KINALIADA (F-514), στις 3 Ιουλίου 2017. Οι εργασίες εξοπλισμού των πλοίων συνεχίζονται και οι δύο τελευταίες κορβέτες θα ενταχθούν στον τουρκικό στόλο το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

Οι τέσσερις πρώτες φρεγάτες θα παραδίδονται στο Τουκικό Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση από το 2021 μέχρι το 2024.

Τα χαρακτηριστικά της κορβέτας MİLGEM περιλαμβάνουν αντοχή του κύτους του σε κρουστικό κύμα υποθαλάσσιας έκρηξης. Το πλοίο μπορεί να ταξιδέψει δέκα μέρες στη θάλασσα χωρίς ανεφοδιασμό. Διαθέτει μια ευέλικτη και ταχέως προσαρμόσιμη διαμόρφωση παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο για προσνήωση-απονήωση ελικοπτέρων όλο το 24ωρο.

Τα πλοία MİLGEM μπορεί να φέρει σε πέρας αποστολές πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακό και αντιαεροπορικό πόλεμο, επιτήρησης και αναγνώρισης, άμυνας εναντίον ασύμμετρων απειλών και διοίκησης-ελέγχου.

Κύρια Χαρακτηριστικά:

Μήκος: 113 μ

Πλάτος: 14,4 μ

Μέγιστο εκτόπισμα: 3,000 τόνοι

Μέγιστη Ταχύτητα: > 29 κόμβους

Αυτονομία: 10 ημέρες

Πλήρωμα: 125 άτομα

Κατάστρωμα: Ελικόπτερο 10 τόνων

Τα πλοία του προγράμματος MİLGEM διαθέτουν τα εξής:

Προηγμένα συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης εναέριων και υποθαλάσσιων στόχων (YAKAMOS-3), στόχων επιφανείας και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου,

Συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων και πυραύλων εναντίον στόχων επιφανείας (ανντιπλοϊκοί πύραυλοι ATMACA ή Harpoon),

Συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων και πυραύλων εναντίον εναέριων στόχων (μέχρι 64 πυράυλους RIM-162 ESSMS και Phalanx Mk-15-Block 1B),

Συστήματα τορπιλών εναντίον υποβρύχιων στόχων (MK-46M5 Torpedo),

1 Ελικόπτερο S-70B Seahawk,

2 πολυβόλα 25χιλ STOP,

Κύριο όπλο 76χιλ

Σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης και προειδοποίησης λέιζερ (LİS) και δυνατότητα ανίχνευσης ραντάρ και βλημάτων που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα (RF) ή λέιζερ,

Συστήματα πολέμου προηγμένης τεχνολογίας,

Εθνικό Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου και Ελέγχου Πυρός (GENESIS ADVENT) που ενσωματώνει όλα τα προαναφερθέντα.


Η φρεγάτα Belharra

Κύρια Χαρακτηριστικά:

Μήκος: 121 μ

Πλάτος: 18 μ

Μέγιστο εκτόπισμα: 4,400 τόνοι

Μέγιστη Ταχύτητα: > 27 κόμβους

Επιχειρησιακή διαθεσιμότητα: 3500 ώρες εν πλω τον χρόνο

Αυτονομία: 45 ημέρες

Πλήρωμα: 125 άτομα

Κατάστρωμα: Ελικόπτερο 10 τόνων

Υπόστεγο: Ελικόπτερο 10 τόνων + 1 UAV

Είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της Ευρωπαϊκής αμυντικής τεχνολογίας, συνδυάζοντας συστήματα κολοσσών της αμυντικής βιομηχανίας όπως η Thales, η MBDA, η Naval Group κ.ά., τα οποία είναι πιστοποιημένα από το NATO και έχουν δοκιμασθεί σε συνθήκες μάχης σε όλα τα μεγάλα πολεμικά θέατρα επιχειρήσεων των τελευταίων ετών, προσφέροντας έτσι κορυφαίες δυνατότητες σε όλα τα είδη πολέμου, όπως ανθυποβρυχιακό, αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό, ασύμμετρο, αλλά και στο πεδίο του κυβερνοπολέμου.

Τα συστήματα τελευταίας γενιάς της φρεγάτας Belharra, της παρέχουν αυξημένη ικανότητα εντοπισμού, μικρότερους χρόνους αντίδρασης και καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο άλμα στο επίπεδο ικανοτήτων έρχεται από την πρόσκτηση της ικανότητας προβολής ισχύος στην ξηρά, χάρη στο κορυφαίο πυραυλικό σύστημα Naval Cruise Missile (NCM), ο οποίος έχει βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Για την προστασία της από τις εναέριες απειλές, η φρεγάτα Belharra είναι εξοπλισμένη με έως και 32 σίλο κάθετης εκτόξευσης αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών πυραύλων Aster 30 της MBDA.

O Aster 30 block 1 έχει δυνατότητα αναχαίτισης στόχου σε ύψος έως και 20 χιλιόμετρα και σε απόσταση έως και 120 χιλιόμετρα.

Επίσης θα διαθέτει ένα ραντάρ AESA, το σύγχρονο SEA FIRE 500 της εταιρείας Thales, το οποίο υπόσχεται εμβέλεια 500 χιλιομέτρων και υψηλές ικανότητες αποκάλυψης στόχων με χαμηλό RCS και υπερηχητικά κινούμενων στόχων με stealth χαρακτηριστικά και υψηλή ευκινησία.

Για τον ανθυποβρύχιο πόλεμο, θα φέρει 2 σόναρ μιας εξελιγμένης έκδοσης του CAPTAS-4 της Thales, καθώς επίσης και τορπίλες MU90 της Naval Group, με βεληνεκές πάνω από 12χλμ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ρηχά και βαθιά νερά.

Για τον αντι-πολοϊκο πόλεμο, η φρεγάτα Belharra θα φέρει πυραύλους Exocet, ενώ επίσης θα είναι εξοπλισμένη με έναν πυργίσκο 76χιλ και όπλα 20χιλ κατασκευασμένα από την Nexter.

Η φρεγάτα θα μπορεί να φέρει ελικόπτερα τύπου NH90, καθώς και UAVβάρους 700 κιλών.

Χάρη στην αρχιτεκτονική και την ευελιξία του συστήματος διαχείρισης μάχης SETIS της Naval Group, η φρεγάτα BELHARRA θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των τομέων του σύγχρονου ναυτικού πολέμου.

Με πληροφορίες από Savunma Sanayi και Naval Group ,onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter