ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την κατάφωρη παρέμβαση της Δύσης στις Εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Οκτ 2018 - 15:30
Loading...

Μόσχα, 18 Οκτωβρίου-RIA Novosti. Οι ΗΠΑ πιέζουν την αντιπολίτευση στην πΓΔΜ να προσελκύσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ, η παρέμβαση αυτή είναι απαράδεκτη και πέρασε όλα τα πιθανά όρια, αναφέρει ο σχολιασμός του Ρωσικού  ΥΠΕΞ.

“Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης επλήγησαν  κυριολεκτικά από ένα πλήθος  προσφυγών από τον ωκεανό με τις κλήσεις να μην χάσουν  την” ιστορική ευκαιρία “και τις υποσχέσεις των διαφόρων ειδών μπόνους για τη σωστή επιλογή. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchel σε γραπτή επιστολή προς τον ηγέτη της Μακεδονικής αντιπολίτευσης, ο Χ.

Miskosky υπαγορεύει πώς να συμπεριφέρεται “, αναφέρουν τα  σχόλια του τμήματος.

“Υπάρχει συνέχεια της κατάφωρης παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων, το επίπεδο του οποίου έχει ήδη διασχίσει όλα τα πιθανά όρια. Για τον σκοπό – η συμμετοχή της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ – θα πρέπει να επιτευχθεί με κάθε κόστος», σημειώνει[1] το  Ρωσικό ΥΠΕΞ

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασίας  Wess Mitchel δήλωσε ότι απογοητεύτηκε από την αποτυχία του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της πΓΔΜ, του VMRO-DPME, να στηρίξει τη Συνθήκη με την Ελλάδα για να μετονομάσει τη χώρα για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στις 17 Ιουνίου, η Ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε συνθήκη με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, η οποία λύνει τη μακροπρόθεσμη διαμάχη για το όνομά της και ανοίγει τα Σκόπια στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά προκαλεί κριτική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ίδια την πΓΔΜ. Τα μέρη συμφώνησαν να την  μετονομάσουν στη Δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας. Στις 30 Σεπτεμβρίου διεξήχθη δημοψήφισμα στην πΓΔΜ με χαμηλή προσέλευση του πληθυσμού. Περίπου το 37% των ψηφοφόρων ήρθε στις κάλπες, εκ των οποίων το 91,5% ήταν υπέρ της συμφωνίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας και το 5,6% δεν υποστήριξε τη Συνθήκη. Στην προκειμένη περίπτωση, η νομοθεσία προβλέπει την ανάγκη υπέρβασης του ορίου του 50% της προσέλευσης για την επιτυχία του δημοψηφίσματος.

Αναφορές

  1. http://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/3377776
https://ria.ru/world/20181018/1531002216.html
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter