ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“Το πολύ 2 ακόμη Πατριάρχες στην Κωνσταντινούπολη”! Αποκαλυπτικά έγγραφα των ΗΠΑ από τα Wikileaks

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 17 Οκτ 2018 - 16:30
Loading...

Η σύγκρουση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη Ρωσική Εκκλησία κρατά χρόνια και το ενδιαφέρον της βέβαια δεν είναι πρωτίστως εκκλησιαστικό. Οι ΗΠΑ δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο βλέπουν και χρησιμοποιούν ως μία ακόμη “ασπίδα” εναντίον της “ρωσικής επιρροής” .Το πόσο μεγάλο και έντονο είναι αυτό το ενδιαφέρον προκύπτει από τ ο περιεχόμενο μιας σειράς  αμερικανικών εγγράφων που αποκαλύπτουν τα Wikileaks.

Το πρώτο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι σε όλα τα αμερικανικά έγγραφα επισημαίνεται ο κίνδυνος “εξαφάνισης”

του Πατριαρχείου. Όπως αναφέρεται στα έγγραφα η ελληνική μειονότητα δεν αριθμεί περισσότερα από 3000 μέλη κι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι “μετά από τον Βαρθολομαίο , θα δούμε έναν ή δύο ακόμη Πατριάρχες”!

Η σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους Αμερικανούς σ΄ ότι έχει να κάνει με τους Ρώσους φαίνεται σ΄ ένα από τα έγγραφα που αποκαλύπτουν τα Wikileaks και από τα οποία προκύπτει πως όταν το 2004 ο Φιντέλ Κάστρο έσπευσε να καλέσει στην Κούβα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι Αμερικανοί αρχικά έσπευσαν να του διαμηνύσουν να μην αποδεχτεί την πρόσκληση. Όταν ο Βαρθολομαίος τους εξήγησε ότι αν τον αγνοούσε εκείνος θα στρεφόταν προς τη ρωσική εκκλησία, η Ουάσινγκτον άλλαξε στάση και έτσι ο Πατριάρχης πέρασε τέσσερις μέρες με τον Κάστρο στην Κούβα και δέχτηκε υπό την “σκέπη του” μία εκκλησία που πρόσφερε ο Φιντέλ.

Διαβάστε μερικά από τα έγγραφα που έχουν αποκαλύψει τα Wikileaks στους παρακάτω συνδέσμους.

https://search.wikileaks.org/plusd/cables/03ISTANBUL760_a.html

https://search.wikileaks.org/plusd/cables/04ISTANBUL1459_a.html

https://search.wikileaks.org/plusd/cables/04ISTANBUL381_a.htmlhttps://search.wikileaks.org/plusd/cables/05VATICAN382_a.html

militaire.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter