ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φ/Γ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» προς Barbaros: Εξέλθετε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 18 Οκτ 2018 - 19:57
Loading...

Κανένα περιθώριο στο Barbaros δεν άφησε η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς όταν στις 03.00 σήμερα τα ξημερώματα το τουρκικό ερευνητικό επιχείρησε να πλεύσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OnAlert, δια ασυρμάτου ζητήθηκε από το τουρκικό ωκεανογραφικό να αποχωρήσει από την περιοχή. Το μήνυμα που εξέπεπψε ήταν το εξής: “RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική

υφαλοκρηπίδα.”

Η απάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα, το περιεχόμενο του οποίου ήταν άκρως προκλητικό: “Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.”

Έκτοτε μάλιστα το Τουρκικό ερευνητικό, έχει σταματήσει την εκπομπή στίγματος του μέσω του συστήματος AIS, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία που ακολουθεί εντός της -παράνομα-δεσμευμένης περιοχής έχει ανατολική κατεύθυνση, συνοδευόμενο πάντα από την τουρκική φρεγάτα Giresun.

Αυτό ήταν το πρώτο σαφές μήνυμα της Αθήνας προς την Άγκυρα, ενώ η χρήση του όρου υφαλοκρηπίδας είναι σαφές πως εκπέμπει πρωτογενώς και με σαφήνεια την βούληση να μην επιτραπεί η παραμικρή αμφισβήτηση για την ελληνική κυριαρχία στην συγκεκριμένη περιοχή.

onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter