ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Άλλοι τρέχουν με υδρογονάνθρακες, ενώ εμείς “τα ζώα μας αργά”…

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 27 Δεκ 2017 - 15:30
Loading...

Τι θα γίνει με αυτούς τους τύπους στο υπουργείο Ενέργειας; Σκοπεύουν ή όχι να διώξουν τον φάκελο προς τη Βουλή για να ξεκινήσουν επιτέλους οι γεωτρήσεις στο Μπλοκ 2; Το λέμε διότι αν τα ξέρουμε καλά, τόσο το υπουργείο όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσαν την άδεια ερευνών και εκκρεμεί το ένδοξο ελληνικό Κοινοβούλιο. Χρόνος

υπάρχει… «μη μου τους κύκλους τάραττε» όμως. Εκτός αν η δικαιολογία είναι πάλι οι τουρκικές αντιδράσεις. Κάποιος να τους πει, ότι αν περιμένουν τα πάντα στα σίγουρα, ας μας το πουν να ξεχάσουμε από τώρα κάθε ελλαδική προοπτική.

Πάμε και παρακάτω όμως. Ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, είχε ή δεν είχε πει τον περασμένο Απρίλιο ότι θα υπέγραφε την άδεια εκμετάλλευσης στο Μπλοκ 10; Για ποιον λόγο δεν έχει μπει ακόμα η ρημαδο-υπογραφή του, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο «Energy Forum»;

Το περασμένο καλοκαίρι, είχε ή δεν είχε διαφημίσει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ότι θα άρχιζαν τον Νοέμβριο νέες γεωφυσικές έρευνες από τη νορβηγική εταιρία PGS στο Ιόνιο και την Κρήτη; Για ποιον λόγο και εδώ δεν έγινε τίποτα;

Έχει κανείς σας κύριοι καρεκλοκένταυροι του ελληνικού Δημοσίου εξήγηση, για ποιον λόγο καθυστερείτε; Ποιος σας μπλοκάρει αν δεν φταίτε εσείς και η τρομακτική γραφειοκρατία που δημιούργησαν επί δεκαετίες για να δικαιολογούσαν τα κομματόσκυλα που διόριζαν και πατάνε στο κεφάλι ακόμα το κουφάρι της ελληνικής οικονομίας;

Έχει κανείς σας την ευαισθησία να ενημερώσει τον ελληνικό λαό που έχει επενδύσει κάποια από τα όνειρά του στην αξιοποίηση, έστω με 15-20 χρόνια καθυστέρηση, κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη χώρα; Ή οι κυβερνητικοί κοιμάστε με τη συνείδησή σας ήσυχη με τα φιλοδωρήματα που του μοιράζετε;

Την ίδια ώρα που εμείς «συζητάμε» αυτά και οι χορτάτοι υπουργοί της «αριστερής» κυβέρνησης της χώρας, με ολίγη από… πολύ δεξιά (σ.σ. σόρι Πάνο, ξέρουμε, ανακάλυψες πρόσφατα τον κεντρώο εαυτό σου, χωρίς να ρωτήσεις τους ΑΝΕΛ βέβαια, αφού τους θεωρείς τσιφλίκι σου), ο «Φιλελεύθερος» στην Κύπρο έγραφε τα ακόλουθα:

«Θέμα ελάχιστων ωρών είναι το γεωτρύπανο Saipem 12000 να φτάσει στον στόχο “Καλυψώ” για να ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την γεώτρηση στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Τις τελευταίες ώρες το πλωτό γεωτρύπανο έχει αυξήσει την ταχύτητα πλεύσης του από 8,2 σε 11,2 κόμβους και πλέει στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατευθυνόμενο από νότια προς το σημείο της γεώτρησης.

»Θέμα ελάχιστου χρόνου είναι να εισέλθει και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Στο σημείο του στόχου “Καλυψώ” αναμένεται να βρίσκεται πριν τα μεσάνυκτα. Γύρω στις 5 το απόγευμα, ξεκίνησαν με διαφορά μισής ώρας από το λιμάνι Λεμεσού προς το σημείο της γεώτρησης και δύο από τα βοηθητικά σκάφη υποστήριξης του Saipem 12000.

»Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, γεωτρύπανο και βοηθητικά σκάφη θα συναντηθούν στο σημείο της γεώτρησης λίγο πριν τα μεσάνυκτα, για να ξεκινήσει ο εφοδιασμός του Saipem 12000 και οι προετοιμασίες για την γεώτρηση, που στην πράξη προβλέπεται να ξεκινήσει πριν το τέλος της εβδομάδας.

»Σε κάποιο στάδιο της εισόδου του γεωτρύπανου στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε μεγάλη απόσταση τουρκικό πολεμικό σκάφος χωρίς όμως καμία επαφή, προσέγγιση ή προσπάθεια παρεμπόδισης»… Δε χρειάζεται άλλο σχόλιο. Το πιάσατε…

Τώρα, η Τουρκία, με παράνομες ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει, δέσμευσε εκτός από το Αιγαίο και μεγάλα τμήματα της Κυπριακής ΑΟΖ για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων. Ουδέν παράξενο. Αυτό κάνει πάντα με σκοπό να τρομάξει κράτη και εταρίες.

Παράλληλα, το γεωτρύπανο Deep Sea Metro II αναμένεται να φθάσει από τη Νορβηγία στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία μέρα του χρόνου, με την Τουρκία να δηλώνει πως προτίθεται να το χρησιμοποιήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ στις αρχές του νέου έτους.

Ας κοπιάσει να αντιπαρατεθεί με όλους εκείνους, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται. Και να παριστάνει πως διενεργεί γεωτρήσεις, δεν σημαίνει ότι θα φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Άλλο όμως οι ενέργειες της Τουρκίας, κι άλλο το να επιμένουμε να ασχολούμαστε συνεχώς μαζί της παίζοντας το παιχνίδι της… φωνάζοντας ότι τσιμπήσαμε, ενώ τουλάχιστον οι σοβαρές χωρες του πλανήτη προοδεύουν συνεχώς, σε αντίθεση με κάτι φαιδρούς που δεν ξέρουν τίποτε άλλο από το νααναζητούν δικαιολογίες ως άλλοθι της αδράνειας.

defence-point.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter