ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο: Μέχρι αύριο πρέπει να βρει ρούβλι αλλιώς έρχεται «κόλαση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 30 Μαρ 2022 - 12:40
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Αν δεν βρεθεί λύση… θα παγώσουμε

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, καθώς αύριο 31 Μαρτίου εκπνέει το τελεσίγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πληρωμή των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.

Τα πράγματα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρα, αφού πρέπει μέχρι αύριο να έχει βρει ρούβλι για να μπορέσει να πληρώσει τους Ρώσους γιατί αλλιώς θα κλείσει η στρόφιγγα και θα έρθει… «κόλαση».

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κάνουν «φιλανθρωπίες», με τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν να τονίζει νωρίτερα ότι η Μόσχα θα ζητά ρούβλια και για τα σιτηρά, το ηλιέλαιο, το πετρέλαιο, τα μέταλλα κτλ.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr