ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου – Γ. Σγουρός : Ο Περιφερειάρχης (κ. Πατούλης) δεν είναι μονάρχης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 31 Μαρ 2022 - 21:17
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/3/2022

Έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου
Αποχώρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ετήσια λογοδοσία
Γ. Σγουρός : Ο Περιφερειάρχης (κ. Πατούλης) δεν είναι μονάρχης
Την αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, προκάλεσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωτοφανής απόφαση της διοίκησης Πατούλη να μετατρέψει την ειδική απολογιστική συνεδρίαση για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους σε μονόλογο προκειμένου να αποφύγει την κριτική.

Σύμφωνα με το άρθρο 185 του Καλλικράτη (ν. 3852/2010) κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνεδρίασης έχει την έννοια της δημόσιας λογοδοσίας, αλλά και της διεξαγωγής δημοκρατικού διαλόγου για τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Ωστόσο η διοίκηση Πατούλη επέλεξε για μια ακόμη φορά, να καταργήσει ετσιθελικά κάθε δυνατότητα διαλόγου αποφασίζοντας να τοποθετηθούν κατά τη συνεδρίαση μετά τον Περιφερειάρχη, οι δεκαέξι (16) χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, 10 εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του και οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας. Στο τέλος και αφού, θα είχαν προηγηθεί όλες οι τοποθετήσεις-μονόλογοι των στελεχών του και οι παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων!

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε παρακμή με ευθύνη του κ. Πατούλη, που ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αυταρχικές πρακτικές. Ο Περιφερειάρχης όμως δεν είναι μονάρχης. Δυστυχώς το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς που δείχνει ότι μπροστά στη νομή της εξουσίας δεν έχει φραγμούς με αποτέλεσμα να οδηγείται σε ενέργειες που δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία εκπροσωπείται εκτός από την πλειοψηφούσα παράταξη και από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομονωθεί με δική της επιλογή, έχοντας απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr