ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έλληνας υποπτέραρχος ε.α. σε ρωσικό ΜΜΕ: Οι Ουκρανοί διαπράττουν εγκλήματα πολέμου-Έφεραν τις μάχες στις αυλές του κόσμου!

ΔΙΕΘΝΗ. - 10 Μάι 2023 - 13:21
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Τις τελευταίες ώρες, επίκεντρο πολλών ρωσικών ΜΜΕ είναι οι δηλώσεις του απόστρατου υποπτέραρχου Παύλου Χρήστου, ο οποίος δήλωσε πως το καθεστώς του Κιέβου μετακίνησε τις μάχες σε ειρηνικές πόλεις. Έτσι, το Κίεβο έκανε ένα πολύ σημαντικό λάθος.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υποπτέραρχο λοιπόν, η κίνηση αυτή αποτελεί ένα έγκλημα κατά των κατοίκων της Ουκρανίας. Όλες οι συγκρούσεις πρέπει να λαμβάνουν χώρα μεταξύ στρατών σε ανοιχτό χώρο και όχι στις αυλές των πολιτών.

«Είναι έγκλημα πολέμου όταν βομβαρδίζεις και μάχεσαι και κρατάς τον πληθυσμό στην μέση της μάχης ή όταν δημιουργείς στρατιωτικές βάσεις σε πόλεις, σε νοσοκομεία» δήλωσε ο Χρήστου σε συνέντευξή του με την ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία RIA Novosti.

Τέτοιες τακτικές πολέμου απαγορεύονται από διεθνείς νόμους, υπενθύμισε ο στρατηγός.

Ο Έλληνας απόστρατος υποπτέραρχος Παύλος Χρήστου προφανώς αναφέρονταν στις συχνές ειδήσεις που θέλουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται την παρουσία αμάχων για να προκαλέσουν ζημιές στον ρωσικό στρατό. Για παράδειγμα, στο παρελθόν έχουμε ακούσει για παρουσία ουκρανικού στρατού σε πολιτικά νοσοκομεία, από τα οποία προσπάθησαν να χτυπήσουν Ρώσους. Επιπλέον, γνωρίζουμε πως πολλές ουκρανικές πόλεις στην ζώνη του πολέμου δεν εκκενώθηκαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα δραματική αύξηση των θυμάτων. Φανταστείτε πως αναφέρεται ακόμη η παρουσία κατοίκων στην πόλη-σύμβολο του Μπαχμούτ, το χειρότερο κολαστήριο του πολέμου.

Προηγουμένως στην Ουκρανία ανακοινώθηκε η εμφάνιση επιπρόσθετων ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Νέες Επιτυχίες των Ρώσων

Σε νέα είδηση από την ρωσική κρατική Zvezda τώρα, ρωσικά πληρώματα των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων τύπου Grad κατέστρεψαν ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, κοντά στο χωριό Primorskoye. Αυτό ανακοινώθηκε συγκεκριμένα από τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας στρατευμάτων Vostok, Alexander Gordeev.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως καταστράφηκε μία προσωρινή παράταξη στρατευμάτων στην περιοχή της Malinovka και ένα σημείο συγκέντρωσης στρατιωτών στην περιοχή Zeleny Pole.

Στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ, προελαύνουσες μονάδες της Μόσχας εξουδετέρωσαν μία ουκρανική αναγνωριστική ομάδα. Τα πληρώματα των βαριών φλογοβόλων συστημάτων TOS-1 αφάνισαν το οχυρό μία διμοιρίας Ουκρανών στρατιωτών, ενώ ρωσικοί αυτοκινούμενοι όλμοι τύπου 2S4 Tyulpan (Τουλίπα) διέλυσαν επίσης ένα σημείο προσωρινής παράταξης των Ουκρανών στην περιοχή Velikaya Novoselka.

Προηγουμένως, στην κατεύθυνση Soledaro-Bakhmut, ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν μία αποθήκη πυρομαχικών της 54ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του στρατού του Κιέβου. Τέλος, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε πως αφανίστηκε ολοκληρωτικά και το σημείο προσωρινής παράταξης της 57ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ουκρανών.

Παύλος Χρήστου
Παύλος Χρήστου
Παύλος Χρήστου
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr