“Πριν από περίπου έναν αιώνα παρατηρήθηκε ότι όταν μια σφαίρα μολύβδου ή ένα βλήμα που κινείται με μεγάλη ταχύτητα πλήττει χαλύβδινη θωράκιση, απελευθερώνει ένα ποσό θερμότητας πολλαπλασίως μεγαλύτερο από την κινητική ενέργεια του βλήματος (η οποία είναι το ήμισυ της μάζας επί την ταχύτητά του υψωμένη στο τετράγωνο, E_k=1/2 mv^2) παράγοντας θερμότητα ικανή να ανοίξη μια οπή διαμέσου της χαλύβδινης πλάκας. Ο λόγος για αυτήν την ανωμαλία είναι ο ίδιος: η αδράνεια των ηλεκτρονίων.
Η δεσμευμένη εντός του κρυσταλλικού πλέγματος των κρυστάλλων ενέργεια είναι περίπου διπλάσια εκείνης που απελευθερώνεται κατά την εκρηκτική οξείδωση της τρινιτροτοουόλης (TNT). Εκ πρώτης όψεως, η έκρηξη δεν θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη εκείνης που παράγεται από μία συμβατική εκρηκτική ύλη -θα έπρεπε να είναι περίπου διπλάσια. Η διαφορά έγκειται εις το ότι ο απαιτούμενος για την απελευθέρωση αυτής της ενέργειας χρόνος είναι εκατοντάδες φορές μικρότερος από τον αντίστοιχο της χημικής αντιδράσεως της οξειδώσεως της TNT και η ενέργεια είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη.
Εξαιτίας αυτού, η καταστροφική ισχύς μιας εκρήξεως Coulomb μπορεί να είναι 1000 φορές μεγαλύτερη εκείνης μιας συμβατικής εκρηκτικής ύλης. Βέβαια δεν πρόκειται για πυρηνική έκρηξη: κανένας ατομικός πυρήνας δεν καταστρέφεται με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος. Αλλά είναι συγκρίσιμη ως προς τα αποτελέσματά της, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δυνάμενα να επιτευχθούν με την χρήση της ΤΝΤ.
Ως μικρό παράδειγμα, σκεφθήτε ότι 1 kg ουρανίου-235 μπορεί θεωρητικά (αν κάθε άτομό του υποστή πυρηνική σχάση) να οδηγήση σε έκρηξη ισοδύναμη με 20 εκατομμύρια kgs TNT.
Στην πραγματικότητα, το ουράνιο δεν εμπλουτίζεται ποτέ κατά 100% σε U-235 (οποιοσδήποτε εμπλουτισμός του άνω του 90% θεωρείται ότι συνιστά όπλο) και μόνο ένα μικρό ποσοστό του U-235 προλαβαίνει να συμμετάσχη σε μια πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση προτού ανατιναχθή όλο το κατασκεύασμα.
Ρεαλιστικώτερα, ένα πυρηνικό φορτίο 1 kg ισοδυναμεί με περίπου ένα εκατομμύριο kgs TNT (ή 1 χιλιοτόννο). Εξ άλλου, 1 kg μετάλλου σε μια έκρηξη Coulomb θα απελευθερώση ενέργεια ισοδύναμη με περίπου χίλια kgs TNT (ή 1 τόνnο). Αμφότερα, δεν παύουν να είναι τεράστιοι αριθμοί.
Και τώρα μπορούμε ν΄ασχοληθούμε με το ερώτημα του τι πιθανότατα είναι ο Oreshnik. Ακολουθούν όσα έχουν ανακοινωθή δημοσίως γι’ αυτόν:
Θερμοκρασία πολεμικής κεφαλής: 4000ºC.
Ταχύτητα: Mach 10 (2,5-3 kms/s).
Mάζα πολεμικής κεφαλής: περίπου 1,5 τόννος.
Από την εξέταση του Περιοδικού Πίνακα Στοιχείων του Ντμίτρι Μεντελέγιεφ εξευρίσκεται μόνον ένα υποψήφιο μέταλλο για την κεφαλή: το βολφράμιο. Λιώνει στους 3422ºC και βράζει στους 5555ºC. Λαμβάνοντας υπ΄όψη ότι η μάζα της κεφαλής (η οποία, για λόγους απλότητας, υποθέτουμε ότι αποτελείται εξ ολοκλήρου από ένα ενιαίο κομμάτι βολφραμίου) είναι 1.500 κιλά, παράγεται το ισοδύναμο 1.500.000 κιλών TNT ή 1,5 κιλοτόνων – μια αξιοσέβαστη ποσότητα ισοδύναμη με μια μικρή τακτική πυρηνική κεφαλή.
“Σημειωθήτω ότι 10 Oresnik με 6 κεφαλές έκαστος και 6 υποκεφαλές εκάστης κεφαλής (10 Χ 6 Χ 6 = 360 κεφαλές συνολικά) έχουν βεληνεκές, εφ΄όσον τοποθετηθούν στην Τσουχότκα, επαρκές προς καταστροφή στα σιλό τους των αμερικανικών Minuteman που ευρίσκονται στις μεσοδυτικές πολιτείας των ΗΠΑ (βεληνεκές: περί τα 5.000 έως 5.500 χιλιόμετρα)!
https://smoothiex12.blogspot.com/2024/12/dmitry-orlov-came-up-with-hypothesis.html
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για την ανωτέρω μετάφραση μετά συντόμου σχολίου
Φιλαναγνώστης






