ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ένωση Εισαγγελέων & Δικαστών κατά Κ.Μητσοτάκη: «Yπήρξε εκτροπή & παραβίαση της νομιμότητας από την κυβέρνηση στις υποκλοπές»

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 15 Νοέ 2022 - 20:12

Προαναγγέλλουν… Ειδικό Δικαστήριο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε (έστω και καθυστερημένα) η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη για το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών λέγοντας πως «η προσβολή του δικαιώματος αυτού (του απορρήτου των επικοινωνιών) αποτελεί συνταγματική εκτροπή και παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας».

Ζήτησε μάλιστα να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη γιατί το σκάνδαλο αυτό αλλοιώνει την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

Αυτό σημαίνει πως η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων βλέπει ποινικές ευθύνες κυβερνώντων που θα πρέπει να εκδικαστούν σε Ειδικό Δικαστήριο.

Ο όρος «συνταγματική εκτροπή» είναι βαριά κατηγορία για τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Μιλώντας στο 23ο Συνέδριο της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, η πρόεδρος έκανε την ακόλουθη αναφορά:

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η προσβολή του δικαιώματος αυτού (του απορρήτου των επικοινωνιών) αποτελεί συνταγματική εκτροπή, παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας.

Απαιτείται άμεση διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη, γιατί συνέχεται με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας μας και με την αρχή του Κράτους Δικαίου».

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr