Προβληματίζει το πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό ενόψει των εκλογών του Ιουλίου. Το DEB ισχυρίζεται πως του έχουν γίνει προτάσεις για συμμετοχή με άλλα κόμματα στις πρόωρες εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ που στο παρελθόν συμμετείχε σε συνέδριο του DEB, έβγαλε ανακοίνωση και βιντεομήνυμα στα τουρκικά. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Με ένα βιντεομήνυμα στα τούρκικα και με μια δίγλωσση ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Μουσταφά Κατραντζή ανακοίνωσε την Πέμπτη 13 Ιουνίου την υποψηφιότητα του με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές στη Θράκη, ανέφερε με επίσημη ανακοίνωσή του πως έχει δεχτεί προτάσεις από άλλα κόμματα για κοινή συμμετοχή στις πρόωρες εκλογές.

Η ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή:

«Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι νέο.

Θα ήθελα να ανακοινώσω σε εσάς τους αξιότιμους συμπολίτες μου, την υποψηφιότητά μου ως βουλευτή από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας είμαι μέλος και αποτελεί τη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.

Επίσης, πρέπει να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον πρόεδρο του κόμματος, τον αξιότιμο κύριο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου.

Ζητώ τη στήριξή σας, προσδοκώντας από όλους εσάς να συνταχτείτε μαζί μου. Μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι μαζί.

Sevgili Batı Trakya halkı,

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim bir husus var.

Üyesi bulunduğum ve gelecek hükümetin sahibi olacak olan Yeni Demokrasi partisinden milletvekili adayı olduğumu siz değerli soydaşlarıma duyurmak isterim.

Tabii parti başkanımız sn.Miçotakisin şahsıma gösterdiği güvenden dolayı kendilerine teşekkür ederim.

Çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmıyacağınızı ümit ederek desteklerinizi bekliyorum.

Bunu hep birlikte, başarabiliriz.»

Στο ζήτημα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, πιθανώς η χρήση της τουρκικής γλώσσας να μην ενέχει κινδύνους και να αποτελεί απλά ένα προεκλογικό τρικ, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι οι θέσεις του εν λόγω βουλευτή.

Έχει τελέσει Γενικός Γραμματέας στον τουρκόψυχο σύλλογο ΠΕΚΕΜ που προωθεί και πρεσβεύει απόλυτα τις θέσεις της Τουρκίας για την εκπαίδευση της μειονότητας. Το όνομα του συλλόγου αυτού είχε ακουστεί και στην λειτουργία παράνομων νηπιαγωγείων.

Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στο συνέδριο του DEB στην Κομοτηνή, δίπλα στους Αχμέτ Καρα, Μουσταφά Αλή Τσαβούς και στην οικογένεια Σαδίκ. Δείτε το προφίλ του και κρίνετε μόνοι σας. Φωτογραφία εξωφύλλου η συνάντηση με τον Ερντογάν και προφίλ ένα μικρό πλάνο από ομιλία του σε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός πως πέρυσι απείχε από το ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στην Τουρκία επί μήνες, κατά παράβαση των νόμων.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Μία εξίσου ύποπτη ανακοίνωση που θα πρέπει να κινητοποιήσει τους Έλληνες, έκανε και το τουρκικό κόμμα DEB, ισχυριζόμενο πως έχει δεχθεί προτάσεις από άλλα κόμματα για κοινή συμμετοχή στις επικείμενες πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του DEB αναφέρει:

«Η χώρα μας από τις 10 ιουνίου 2019 ημέρα Δευτέρα, βρίσκεται πλέον σε μία νέα προεκλογική περίοδο. Μετά από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα πάει σε πρόωρες εκλογές και εν τέλει σήμερα 10 Iουνίου ημέρα Δευτέρα, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε την διάλυση της βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Ως κόμμα DEB επιθυμούμε να αναφέρουμε πως παρακολουθούμε στενά την διαδικασία των πρόωρων εκλογών που θα γίνουν στη χώρα. Το κόμμα DEB που μετείχε στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο στις 26 Μαΐου, χάρη στην επιτυχία που είχε πήρε συνολικά στην χώρα 41.000 ψήφους, ήρθε πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη και τρίτο στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το κόμμα DEB που μετά από τις ευρωεκλογές του 2014 επανέλαβε αυτή την επιτυχία, στοχεύσε στο να θέσει στην επικαιρότητα της Ελλάδας και της ΕΕ τα προβλήματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας δυτικής Θράκης και υπενθυμίζοντας τα θέματά μας που επί χρόνια περιμένουν λύση, εξέφρασε το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ένα δημοκρατικό άνοιγμα.

Επιθυμούμε να αναφέρουμε πώς ως αποτέλεσμα της επιτυχίας που είχαμε στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, δεχτήκαμε προτάσεις από κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής για κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές. Η κατάσταση αυτή είναι ένα αποτέλεσμα της στήριξης που παρείχαν στο κόμμα μας η κοινότητά μας οι ψηφοφόροι μας και οι εγκάρδιοι φίλοι μας.

Ενόψει των πρόωρων που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2019, κατά τις επόμενες μέρες και στα αρμόδια όργανα του κόμματός μας, θα καθορίσουμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα και τις προσδοκίες της ηγεσίας του DEB, των μελών μας και μεγάλων τμημάτων της κοινότητάς μας και πάντα στην κατεύθυνση των αιτημάτων και συμφερόντων της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Mε σεβασμό προς την κοινή γνώμη ανακοινώνουμε πως η στάση και η πολιτική που θα καθοριστεί από το DEB θα κοινοποιηθεί προς την κοινή γνώμη.»

Τα παραπάνω πρέπει να προβληματίσουν τόσο τη ΝΔ που όλα δείχνουν θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως τους Έλληνες πολίτες που έχουν καθήκον ως πατριώτες να μην επιτρέψουν σε φιλότουρκους και προπαγανδιστές να μπουν στη Βουλή. Η ψήφος είναι όπλο και ο Έλληνας οφείλει να το χρησιμοποιήσει.