ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έρευνα – κόλαφος για Pfizer: Απέκρυψε δεδομένα για την ανοσία του εμβολίου και τα μεγαλύτερα ποσοστά σοβαρών παρενεργειών

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Απρ 2023 - 18:30
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Η χαμηλή ανοσία τελικά και οι πολλές παρενέργειες, υποδηλώνουν ότι η ζημιά του εμβολίου COVID-19 είναι πράγματι πρόβλημα προϊόντος και δεν οφείλεται στην ευαισθησία των ασθενών στις περισσότερες περιπτώσεις, αποφαίνονται μελέτες

Νέες μελέτες και δεδομένα για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech που βγαίνουν από το… συρτάρι αποκαλύπτουν, πως η εταιρία απέκρυψε το πραγματικό ποσοστό μείωσης της ανοσίας του εμβολίου της και το χρονικό σημείο που αυτή αρχίζει να μειώνεται, όπως και το γεγονός ότι οι παρενέργειες των εμβολίων της ήταν υψηλότερες από άλλων εμβολίων.
Στα τέλη του 2020, τα μμε γέμισαν με θριαμβευτικές αναφορές για τα «95% αποτελεσματικά» εμβόλια COVID-19 της Pfizer και της Moderna.
Εκατομμύρια ανακουφίστηκαν με την πεποίθηση ότι η επίτευξη της ανοσίας της αγέλης θα τερμάτιζε την πανδημία.

Αλλά μέχρι τον Ιούνιο του 2021, η πανδημική ιστορία είχε ξεφύγει από το σενάριο.
Οι υψηλά εμβολιασμένες χώρες όπως το Ισραήλ βίωναν ένα νέο κύμα λοιμώξεων από τον COVID, τα ποσοστά εμβολιασμού άρχισαν να επιβραδύνονται και ο σκεπτικισμός του κοινού πήρε μορφή χιονοστιβάδας.
Οι αρχές προσπάθησαν να κατευνάσουν τους φόβους λέγοντας ότι οι νέες μολύνσεις ήταν «σπάνιες ανακαλύψεις», αλλά τα δεδομένα έγιναν πολύ δύσκολο να αγνοηθούν.
Στις αρχές Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μόλυνσης και της συμπτωματικής νόσου είχε μειωθεί στο 64%.
Τρεις εβδομάδες αργότερα, αναθεωρημένες εκτιμήσεις έθεσαν το εμβόλιο της Pfizer σε μόλις 39 τοις εκατό αποτελεσματικό.

Καθυστερημένη αποκάλυψη

Η ημερομηνία υποβολής των κανονιστικών αρχών με σφραγίδα από τον Απρίλιο του 2021 δείχνει ότι η Pfizer είχε ισχυρές αποδείξεις ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της μειώθηκε – αποτελέσματα που η εταιρεία δεν δημοσίευσε δημόσια μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Ο Peter Doshi, αναπληρωτής καθηγητής στο University of Maryland School of Pharmacy, είχε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα από την καναδική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, Health Canada.
«Είναι σαφές από τα έγγραφα ότι αυτές οι αναλύσεις ήταν σχεδόν τεσσάρων μηνών μέχρι να δημοσιοποιηθούν», είπε ο Doshi.
«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ούτε η Pfizer ούτε οι ρυθμιστικές αρχές αποκάλυψαν αυτά τα δεδομένα έως ότου ήταν πολύ προφανές για να αγνοηθούν νέα κρούσματα στο Ισραήλ και τη Μασαχουσέτη, γεγονός που κατέστησε σαφές ότι η απόδοση του εμβολίου δεν άντεχε».
Όταν τα εμβόλια mRNA εγκρίθηκαν για πρώτη φορά το 2020, οι επιστήμονες του FDA είχαν απαριθμήσει σημαντικά «κενά» στη γνωσιακή βάση.
Β.JPG
Δύο από αυτά ήταν η αποτελεσματικότητα κατά της μετάδοσης του ιού και η διάρκεια προστασίας.
Όμως, την 1η Απριλίου 2021, όταν η Pfizer ανακοίνωσε τα 6μηνα δεδομένα της από τη δοκιμή της Φάσης ΙΙΙ, δεν αναφέρθηκε η μείωση της ανοσίας από την Pfizer ή τις ρυθμιστικές αρχές.
Αντίθετα, οι αξιωματούχοι επανέλαβαν τυπικά σημεία συζήτησης.
Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο Anthony Fauci είπε στο αμερικανικό κοινό ότι «όταν εμβολιάζεσαι, όχι μόνο προστατεύεις την υγεία σου αλλά γίνεσαι αδιέξοδο στον ιό».
Στη συνέχεια, σε μια διαδρομή εμβολιασμού από πόρτα σε πόρτα, ο Fauci είπε σε έναν ανεμβολίαστο κάτοικο, «στην πολύ, πολύ, πολύ σπάνια πιθανότητα να το πάθεις ακόμα κι αν είσαι εμβολιασμένος… δεν αισθάνεσαι καν άρρωστος, είναι σαν να δεν ξέρεις καν ότι μολύνθηκες».

Ο Martin Kulldorff, βιοστατολόγος και καθηγητής ιατρικής στο Χάρβαρντ (σε άδεια) λέει ότι είναι απογοητευμένος από την έλλειψη διαφάνειας.
«Στη δημόσια υγεία, είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με το κοινό
Η Pfizer θα έπρεπε να είχε αναφέρει τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο δελτίο τύπου της 1ης Απριλίου 2021, για το οποίο γνώριζαν ξεκάθαρα τότε», δήλωσε ο Kulldorff.
Η Pfizer δεν έδωσε καμία εξήγηση για το γιατί καθυστέρησε τη δημοσίευση των δεδομένων της.
O FDA δεν επιβεβαίωσε πότε έμαθε για πρώτη φορά για τη μείωση της αποτελεσματικότητας και η Health Canada δεν απάντησε εντός της προθεσμίας.

Αποτέλεσμα απόκρυψης δεδομένων;

Σε αυτή την τετράμηνη καθυστέρηση, περίπου 90 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν ουρά για να εμβολιαστούν (βλ. γράφημα), αγνοώντας ότι τα δεδομένα ήταν ήδη διαθέσιμα, υπονοώντας ότι δύο δόσεις μπορεί να μην είναι η τελική ερώτηση.
Ο Doshi υπέθεσε ότι εάν ειδοποιούνταν στο κοινό για μείωση της αποτελεσματικότητας τον Απρίλιο του 2021, μπορεί να παρεμπόδιζε μια εκστρατεία εμβολιασμού που είχε τεράστια δυναμική.
«Η δημόσια αποκάλυψη ότι η αποτελεσματικότητα μειώθηκε τόσο σύντομα μετά την έγκριση μπορεί να είχε υπονομεύσει την αξιοπιστία των αρχών, οι οποίες έδειχναν μεγάλη εμπιστοσύνη για την ικανότητα των εμβολίων να τερματίσουν την πανδημία», είπε ο Doshi.

«Επίσης, η αξιολόγηση ασφάλειας βασίστηκε σε μια σειρά από δύο δόσεις, επομένως η δημοσίευση δεδομένων που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια συζήτηση για άτομα που χρειάζονται επιπλέον δόσεις, θα μπορούσε σίγουρα να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων», πρόσθεσε ο Doshi.
Εντός εβδομάδων από τη δημοσίευση των δεδομένων της Pfizer σχετικά με τη μείωση της αποτελεσματικότητας, ο Πρόεδρος Biden έδωσε εντολή σε όλους τους ομοσπονδιακούς εργαζομένους (και σε εργολάβους) να εμβολιαστούν εντός 75 ημερών, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τιμωρία ή θα τερματιστεί η απασχόλησή τους.
Και δεν είναι μόνο αυτό….

Μεγαλύτερα ποσοστά παρενεργειών

Η νέα μελέτη δείχνει ότι μόλις, το 4,2% των παρτίδων εμβολίων Pfizer για τον COVID-19 είχαν τα περισσότερα ανεπιθύμητα συμβάντα, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες, ωστόσο στη Δανία, αυτό το 4,2% των παρτίδων εμβολίων της Pfizer COVID-19 αντιπροσώπευαν το 71% των ύποπτων ανεπιθύμητων ενεργειών (SAEs), σύμφωνα με Δανούς ερευνητές σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Investigation στις 30 Μαρτίου.
Η μελέτη έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις ασυνέπειες στην ποιότητα των διαφόρων παρτίδων εμβολίων και τις επιπτώσεις για τους λήπτες εμβολίων.

Η μελέτη – SAE:Αναφέρθηκαν 43.496 από 13.635 άτομα, που ήταν κατά μέσο όρο 3,19 συμβάντα ανά άτομο.

Δανοί ερευνητές μελέτησαν τα ποσοστά SAE μεταξύ διαφορετικών παρτίδων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, BNT162b2, το οποίο χορηγήθηκε στη Δανία από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 11 Ιανουαρίου 2022.
Υπήρχαν περίπου 7,8 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν σε 3,7 εκατομμύρια άτομα από 52 διαφορετικές παρτίδες εμβολίων Pfizer κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.
SAE: Αναφέρθηκαν 43.496 από 13.635 άτομα, που ήταν κατά μέσο όρο 3,19 συμβάντα ανά άτομο.
«Απροσδόκητα, τα ποσοστά SAEs ανά 1000 δόσεις διέφεραν σημαντικά μεταξύ των παρτίδων εμβολίων», έγραψαν οι ερευνητές στη δημοσίευση.
Σημείωσαν επίσης ότι αυτά τα αποτελέσματα ήταν απροσδόκητα, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα φιαλίδια εμβολίου και η ομοιομορφία της μεμονωμένης παρτίδας και δόσης παρακολουθούνται «με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο» σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την απελευθέρωση παρτίδας της Επίσημης Αρχής Ελέγχου.
Η μπλε γραμμή τάσης στο παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι από το 71% των SAE που αναφέρθηκαν μόνο από το 4,2% όλων των δόσεων εμβολίων, το 27% θεωρήθηκαν σοβαρά και το 47% οδήγησαν σε θάνατο.
Γ.JPG
Σοβαρά SAE σημαίνουν νοσηλεία, απειλητική για τη ζωή ασθένεια ή μόνιμη αναπηρία – Ευθύνεται το εμβόλιο

«Αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα», είπε ο Δρ Peter McCullough στο Substack.
Ο McCullough είναι επιφανής παθολόγος, καρδιολόγος και επιδημιολόγος, καθώς και συνεργάτης στους The Epoch Times.
“Υποδηλώνουν ότι η ζημιά του εμβολίου COVID-19 είναι πράγματι πρόβλημα προϊόντος και δεν οφείλεται στην ευαισθησία των ασθενών στις περισσότερες περιπτώσεις”, δήλωσε ο McCullough.
Η Jessica Rose, μια Καναδή μοριακή βιολόγος που έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση των δεδομένων του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων του εμβολίου (VAERS), επιδοκίμασε τους συγγραφείς για την παροχή αυτών των στοιχείων, ωστόσο επεσήμανε ότι η αναφορά θα μπορούσε να ήταν πιο ακριβής.
Δεδομένου ότι οι δόσεις που θεωρείται ότι χορηγήθηκαν μπορεί να μην είχαν ενεθεί σε άτομα, η Rose πρότεινε το επόμενο σημαντικό βήμα είναι να εξεταστεί απευθείας το περιεχόμενο των φιαλιδίων.
Ο Max Schmeling, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας απάντησε στον Rose λέγοντας ότι τα δεδομένα που έλαβαν από το Danish Serum Institute «πλησιάζουν περισσότερο στον πραγματικό αριθμό των χορηγούμενων δόσεων».
Εξήγησε περαιτέρω ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι δόσεις που αποστέλλονται αποκλείουν τυχόν φιαλίδια που το Ινστιτούτο Ορών μπορεί να είχε ήδη σε απόθεμα. Ωστόσο, μετά από περαιτέρω έρευνα, ο Schmeling είπε στους The Epoch Times ότι μια πρόσφατη ερώτηση του Ινστιτούτου Ορών επαλήθευσε ότι ο αριθμός των δόσεων εμβολίων που απεστάλησαν ήταν ουσιαστικά ο ίδιος με τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων εμβολίου.
Αμφισβητούμενη ποιότητα εμβολίου

Άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι τα φιαλίδια εμβολίου δεν είναι ίδιας ποιότητας σε όλες τις παρτίδες.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι το μεμονωμένο φιαλίδιο εμβολίου θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διερεύνηση σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως η αναφυλαξία, καθώς μπορεί να προκληθεί από ένα ελαττωματικό φιαλίδιο.
Ο ερευνητής Craig Paardekooper, στον ιστότοπό του HowBadIsMyBatch.com πιστεύει ότι οι παρτίδες είναι στην πραγματικότητα διαφορετικές και παρέχει στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός και η σοβαρότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών ποικίλλουν σε διαφορετικούς αριθμούς παρτίδων.
Αυτό το πρόβλημα δεν βρέθηκε μόνο στα εμβόλια COVID-19 της Pfizer.
Το 2021, αφού διαπιστώθηκε ότι 39 φιαλίδια περιείχαν ξένα υλικά, ανακλήθηκαν στην Ιαπωνία τρεις παρτίδες του εμβολίου Moderna συνολικού ύψους άνω των 1,6 εκατομμυρίων δόσεων.
Τον Απρίλιο του 2022, η Moderna ανακάλεσε 764.900 δόσεις του εμβολίου της για τον COVID-19 στην Ευρώπη, αφού ανακαλύφθηκαν μολυσματικές ουσίες σε ένα φιαλίδιο.
Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στις διακυμάνσεις της ποιότητας του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής, της αποθήκευσης, της μεταφοράς και του κλινικού χειρισμού του εμβολίου.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εκδώσει οδηγίες για την ανάπτυξη και την αδειοδότηση εμβολίου για τον COVID-19.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον McCullough, δεν απαιτούνται επιθεωρήσεις των τελικών γεμισμένων και τελικών φιαλιδίων βάσει της Εξουσιοδότησης Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης.
«Η έλλειψη επιθεωρήσεων έχει οδηγήσει σε καταστροφή ασφάλειας. Μερικοί άτυχοι ασθενείς λαμβάνουν πάρα πολύ mRNA, μολυσματικές ουσίες ή και τα δύο, και έτσι εκτίθενται σε επιβλαβείς και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρες ενέσεις», δήλωσε ο McCullough.

Περιορισμοί Σπουδών

Οι συγγραφείς της δανέζικης μελέτης αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη μελέτη τους.
Το σύστημα αναφοράς SAE που διαχειρίζεται ο Ιατρικός Οργανισμός της Δανίας είναι ένα σύστημα παθητικής επιτήρησης παρόμοιο με το VAERS στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως ενδέχεται να υποδηλώνει ελλιπή, υπερβολική αναφορά ή να είναι ελλιπές.
Επιπλέον, το ιστορικό κρουσμάτων SAE προηγούμενου COVID-19 ήταν άγνωστο.
Δεν εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τύποι SAE, δημογραφικά στοιχεία περιπτώσεων SAE και άλλοι παράγοντες.
«Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για τη διερεύνηση αυτής της προκαταρκτικής παρατήρησης και των συνεπειών της», έγραψαν οι συγγραφείς στη δανική έκθεση.
Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την Pfizer για σχόλια.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr