ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έρευνα-«χαστούκι» για τον Τσίπρα: Αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ταυτότητας η Ορθοδοξία – «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» το δόγμα των Ελλήνων!

ΕΘΝΙΚΑ. - 6 Δεκ 2018 - 13:34
Loading...

Έρευνα-χαστούκι για τον Α. Τσίπρα που θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω στον εκκλησιαστικό χώρο. Οι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, είναι πιστοί και θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ταυτότητας την θρησκεία.

Μία απάντηση-κόλαφος των Ελλήνων, που παρά τον πόλεμο που δέχεται η χριστανοσύνη, ο κόσμος κρατάει ψηλά την σημαία και δίνει ηχηρή απάντηση στους παγκοσμιοποιητές!

Για να είσαι «πραγματικός Ελληνας» πρέπει να είσαι και Χριστιανός είναι η θέση που υπερασπίζεται το 67% των νέων Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσίευσε το Pew Research.

H έρευνα έγινε σε 34 ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτελέσματά της είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Οι νέοι Ελληνες, 18 έως 34 ετών, καταλαμβάνουν υψηλότατη θέση στο σχετικό ερώτημα, ξεπερνώντας ακόμη και χώρες όπως η Ρωσία και η Βουλγαρία.

Ο πίνακας για κεντρική και ανατολική Ευρώπη / Πηγή: Pew Research

Ο πίνακας για κεντρική και ανατολική Ευρώπη / Πηγή: Pew Research

Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες άνω των 35 ετών φαίνεται ότι ταυτίζουν τη θρησκεία με την εθνική ταυτότητα σε ποσοστό 80%.

Οι μόνες δυο χώρες που -στη γενική κατάταξη των ενηλίκων- βρίσκονται παραπάνω από την Ελλάδα στη σχετική λίστα είναι η Αρμενία (83%) και η Γεωργία (82%).

Η εικόνα, πάντως, είναι μακράν διαφορετική στη δυτική Ευρώπη. Ενδεικτικά στο σχετικό ερώτημα απάντησαν θετικά οι νέοι της Ιταλίας κατά 41%, της Γαλλίας κατά 22%, της Νορβηγίας κατά 14% και της Δανίας -η πιο…κάτω στη λίστα- κατά 4%.

H εικόνα στη δυτική Ευρώπη / Πηγή: Pew Research

Τα πιστεύω που κρατούν ενωμένους τους Έλληνες εδώ και δεκαετίες δεν έχουν πάψει να υφίστανται παρά τις πολλαπλές προσπάθειες του κράτους να τα αναιρέσει.
Η έρευνα τα λέει όλα, όσοι και να προσπαθούν να διαγράψουν τα ήθη και έθιμα της χώρας, θα βρίσκουν πάνω σε τοίχο!
pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΚAΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter