ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έρχεται οριστικό τέλος στα μετρητά: Το ΔΝΤ παρουσίασε το ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται Unicoin και θα αντικαταστήσει τα μετρητά

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 13 Απρ 2023 - 6:51
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μόλις παρουσίασε το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) που ονομάζεται Unicoin.
Το ΔΝΤ λέει ότι το CBDC του έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει όλα τα φυσικά μετρητά και για να γίνει το ενιαίο παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται από όλα τα κυρίαρχα έθνη.
Η καθολική νομισματική μονάδα του ίδιου του οργανισμού (UMU, γνωστός και ως Unicoin) ανακοινώθηκε στις ετήσιες εαρινές συνεδριάσεις του ΔΝΤ.
Σε μια δήλωση, το ΔΝΤ είπε ότι το UMU λειτουργεί σαν ένα CBDC και είναι ένα νόμιμο παγκόσμιο εμπόρευμα χρήματος.
Ο σκοπός αυτής της συγκεκριμένης επανάληψης ενός CBDC είναι να διασφαλίσει ότι επιβάλλονται οι τραπεζικοί κανονισμοί.
Η παγκοσμιοποιημένη μορφή «ψηφιακών μετρητών» επιδιώκει επίσης να προστατεύσει «την οικονομική ακεραιότητα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος», ισχυρίζεται το ΔΝΤ.
Αυτό το νόμισμα θα χρησιμοποιείται από τις τράπεζες μέσω κωδικών SWIFT και τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με το ψηφιακό πορτοφόλι UMU.
Το σύστημα υποτίθεται ότι επιτρέπει ψηφιακές διασυνοριακές πληρωμές βάσει του μοντέλου SWIFT.
Υπόσχεται τις καλύτερες χονδρικές συναλλαγματικές ισοτιμίες νομισμάτων διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο, «παρακάμπτοντας παράλληλα το αντίστοιχο τραπεζικό σύστημα».
Την ίδια στιγμή, στελέχη του ΔΝΤ περιγράφουν το τρέχον σύστημα διασυνοριακών πληρωμών ως αργό, ακριβό και επικίνδυνο, ενώ δηλώνουν ότι στόχος του UMU δεν είναι να διαταράξει το διεθνές νομισματικό σύστημα.
Αντίθετα, το ΔΝΤ επιμένει ότι η κίνηση θα το «ενισχύει» περαιτέρω.
Επιπλέον, το ΔΝΤ φαίνεται έτοιμο να αλλάξει την επωνυμία του όρου «crypto».
Το Crypto, ή το κρυπτονόμισμα, συνδέεται συνήθως με αποκεντρωμένα ψηφιακά νομίσματα που αφήνουν τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις έξω από την εξίσωση.
Το “Crypto 2.0” είναι ο τρόπος με τον οποίο το ΔΝΤ θα εμπορευόταν το UMU, και πιθανώς, τα CBCD γενικά.
Εν τω μεταξύ, οι επικριτές των CBDC χρησιμοποιούν δυνατά λόγια για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην τάση, με κάποιους να την αποκαλούν ως μια πορεία προς την οικονομική σκλαβιά και στην πολιτική τυραννία.
Περισσότερη κριτική έχει να κάνει με τα CBDC που θεωρούνται ως ένας τρόπος εισαγωγής κοινωνικών πιστωτικών σκορ και ψηφιακών αναγνωριστικών, με αποτέλεσμα τα άτομα να παραχωρούν πλήρως στην κυβέρνηση τον έλεγχο των δικών τους περιουσιακών στοιχείων ή και του ποσού που ξοδεύουν.
Σε αντίθεση με τα μετρητά και την αποκεντρωμένη κρυπτογράφηση, τα CBCD θα σημαίνουν το τέλος των ιδιωτικών οικονομικών υποθέσεων και θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη επιτήρηση από τις αρχές.
Πηγή: slaynews.com
crime-study.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr