ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έρχεται ΤΣΟΥΝΑΜΙ στην Ελλάδα με την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 30 Μαρ 2022 - 6:24
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Δεκάδες χιλιάδες ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ στην Ισπανία!!!

Στην κυβέρνηση έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους πως η μετάβαση στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας και θα ρίξει τις τιμές.

Τι συνέβη όμως στην Ισπανία;;;

Αναφέρει ρεπορτάζ:

«Ο Cesar Vea κάποτε πίστευε ότι βρισκόταν κοντά στο να πραγματοποιήσει ένα όνειρο διατηρώντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής παράγοντας την δική του ηλεκτρική ενέργεια.

Έφτιαξε ένα ηλιακό πάρκο. Υποτίθεται ότι θα ήταν η πηγή ενέργειας αλλά τελικά έγινε πηγή προβλημάτων.

Το 2007 ο Vea δαπάνησε 1 εκατομμύριο ευρώ σε 6 ηλιακά πάνελ. Εκείνη την εποχή η σοσιαλιστική κυβέρνηση ενθάρρυνε τους πολίτες να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια (σ.σ. αυτό που θέλει τώρα να προωθήσει παντού η κυβέρνηση Μητσοτάκη) υποσχόμενη επιδοτήσεις για επενδύσεις και μια υποτιθέμενα εγγυημένη τιμή αγοράς για την παραγόμενη ενέργεια.

Η επένδυσή υποτίθεται ότι θα είχε αποδώσει 15 χρόνια μετά και θα υπήρχαν κέρδη.

Ωστόσο, ΤΡΙΑ χρόνια αργότερα, ο ορίζοντας σκοτείνιασε…

Επενδυτές που προσελκύσθηκαν από τις πολλές ώρες ηλιοφάνειας στην Ισπανία, άρχισαν να συρρέουν. Το αποτέλεσμα; Η δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής ήταν 9 φορές μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη.

Αδυνατώντας να παράσχει την πληρωμή, η κυβέρνηση έκοψε τις υποσχόμενες επιδοτήσεις. 62.000 άτομα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ!

Οι πολίτες έλαβαν ένα μήνυμα απ’ την κυβέρνηση το οποίο έλεγε ότι επρόκειτο να σταματήσουν να πληρώνουν κι ότι θα αποκλείσουν από το σύστημα αποζημιώσεων όσους είχαν επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια.

Όταν οι επιδοτήσεις κόπηκαν, πολίτες αδυνατούσαν πλέον να ξεπληρώσουν το δάνειό τους και μάλιστα έφτασαν κοντά στο να χάσουν το πατρικό τους σπίτι.

Η Ισπανία εκείνη την εποχή πιεζόταν να εκπληρώσει τους στόχους της Ε.Ε όσον αφορά την οικολογική μετάβαση…. Το 2007 η κυβέρνηση είπε στους πολίτες να επενδύσουν αλλά δεν κράτησαν καμία απ’ τις υποσχέσεις τους».

ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

photo intime,pixabay

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr