ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έτσι επιχειρούν στη Συρία και μέσα στο βαθύ σκοτάδι οι Ρώσοι στρατιώτες -«κυνηγοί της νύχτας»!

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Μαρ 2019 - 8:47
Loading...

Geo-Onv 1: Αυτά είναι τα νέα υπερσύγχρονα ρωσικά κιάλια νυχτερινής όρασης

Αδιαμφισβήτητα τα οπλικά συστήματα αποτελούν σημείο αναφοράς στην αποτελεσματικότητα και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των στρατιωτικών δυνάμεων στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέσα που ενισχύουν τον στρατιώτη ατομικά.

Ο προσωπικός τακτικός εξοπλισμός, είναι το “α και το ω” του στρατιώτη και οι δυνατότητες που του

παρέχει, μπορούν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τις ικανότητες του για την εκτέλεση των αποστολών αλλά και την επιβίωσή του. Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία δημιούργησε κιάλια νυχτερινής όραση, που η Μόσχα θεωρεί ότι “ξεπερνά” τα αντίστοιχα αμερικανικά.

Τα πιο πρόσφατα και νέα ρωσικά γυαλιά νυχτερινής όρασης για τα πληρώματα στρατιωτικών επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων, τα οποία “ξεπερνούν” ως προς τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, από τα αντίστοιχα αμερικανικά, έκαναν την εμφάνισή τους σε έκθεση εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην Συρία ενώπιον της κρατικής Δούμας.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα προστατευτικά κιάλια τύπου GEO-ONV1 χρησιμοποιούνται σήμερα από τα πληρώματα των στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου Mi και Ka σε επιχειρήσεις στην Συρία.

«Οι Ρώσοι μηχανικοί κατάφεραν να ενισχύσουν τα ηλεκτρ-οπτικά χαρακτηριστικά των συσκευών αυτών, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν σε τρίτης γενιάς που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερες από τα αντίστοιχα των Αμερικανών, αλλά αντιθέτως συγκεκριμένα στοιχεία τους αποδεικνύονται ανώτερά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Σήμερα, μόνο δύο χώρες, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουν προχωρήσει και έχουν εξειδίκευση στη σειριακή παραγωγή ηλεκτρο-οπτικών μετατροπέων τρίτης γενιάς.

Αυτή η τεχνολογία είναι συνυφασμένη με δύο επιχειρήσεις, από την μια τη Geofizika-NV Research και από την άλλη τη Production Enterprise, που έχουν δημιουργήσει την βάση για τα σύγχρονα κιάλια νυχτερινής όρασης GEO-ONV1 που χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά στη Συρία », πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στις 12 Απριλίου 2016, ένα επιθετικό ελικόπτερο Mi-28N ‘Hunter Night’ συνετρίβη στη Συρία, σκοτώνοντας δύο πιλότους. Το αεροπορικό δυστύχημα υπήρξε το μοναδικό ατύχημα στην ιστορία του Mi-28N μέχρι σήμερα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως το τραγικό περιστατικό συνέβη επειδή “το πλήρωμα έχασαν τον προσανατολισμό και την όρασή τους κατά τη διάρκεια της πτήσης σε μια σκοτεινή νύχτα πάνω από μια αχανή και πολύπλοκη μορφολογία εδάφους», ενώ οι πιλότοι φορούσαν παλαιού τύπου κιάλια νυχτερινής οράσεως , τα οποία έκτοτε αντικαταστάθηκαν.

Τα νέα κιάλια νυχτερινής όρασης GEO-ONV1 προορίζονται όχι μόνο για πυροβόλα όπλα, αλλά και για απογείωση και προσγείωση σε ανώμαλα εδάφη και για περιήγηση κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιχειρήσεων και πτήσεων.

Πηγή: TASS

onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter