ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αίσχος: Η Εθνική τιμωρήθηκε για το «Macedonia» των Σκοπιανών – Οι Ευρωπαίοι τους ανταμείβουν για την παρανομία τους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ. ΕΘΝΙΚΑ. - 2 Αυγ 2017 - 21:31

Ένα μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ στην ΟΧΕ, να τιμωρήσει την Ελλάδα επειδή αποσύρει την εθνική ομάδα χάντμπολ νεανίδων από την αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την ΠΓΔΜ, όταν εξακριβώθηκε ότι στις στολές των προπονητών και συνοδών της ομάδας αναγραφόταν το όνομα «Macedonia».

Η απόφαση αυτή τιμωρεί την ελληνική εθνική ομάδα που ζήτησε να τηρηθούν οι διεθνείς νόμοι αντίθετα επιβραβεύτηκαν οι Σκοπιανοί που τους παραβιάζουν.

Η πειθαρχική επιτροπή της EHF συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από το υπόλοιπο της διοργάνωσης, που διεξάγεται στα Σκόπια, καθώς και την επιβολή προστίμου 25.000 ευρώ στην ελληνική ομοσπονδία, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρεωθεί στην ΟΧΕ και μεγαλύτερο ποσό, ως αποζημίωση.

Από το κείμενο της απόφασης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της EHF, διαφαίνεται ότι συζητήθηκε -και απορρίφθηκε- το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω αγωνιστικές κυρώσεις για τη χώρα μας, πέρα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση

Στην ανακοίνωσή της, η EHF ξεκαθαρίζει ότι η έφεση που δικαιούται (και προτίθεται) να καταθέσει η ελληνική ομοσπονδία δεν θα έχει καμία αναδρομική επίδραση στην εν εξελίξει διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι η ΟΧΕ είχε αποστείλει υπόμνημα στην πειθαρχική επιτροπή, ζητώντας το αυτονόητο: δηλαδή να κατακυρωθεί το παιχνίδι με σκορ 10-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας, με την αιτιολογία ότι η ΠΓΔΜ παραβίασε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHF και το διεθνές δίκαιο, ενώ παράλληλα ζητούσε την τιμωρία του παρατηρητή της αναμέτρησης, του κ. Κονοπλιάστι από την Ουκρανία.

Το υπόμνημα της ελληνικής πλευράς δεν ελήφθη υπ΄όψιν από την πειθαρχική επιτροπή, η οποία τιμώρησε την ΟΧΕ με τη βαρύτερη ποινή που προβλέπεται στους κανονισμούς της EHF.

Προφανώς το αυτονόητο δεν ισχύει για τους Ευρωπαίους που πιθανότατα έχουν άλλους σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η απόφαση της Ομοσπονδίας  είναι σκάνδαλο και πρέπει να εκπέσει με κάθε νόμιμη ενέργεια καθώς εάν συνεχίσει να υφίσταται τότε δημιουργείται «προηγούμενο».

Οι Σκοπιανοί θα πάρουν θάρος και θα εμφανίζονται σε κάθε διοργάνωση με το όνομα «Μακεδονία» αδιαφορώντας για τις διεθνείς συμφωνίες. 

Οι καιροί είναι χαλεποί και πονηροί, σε λίγους μήνες θα ασκηθούν πιέσεις για ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με ότι όνομα να’ ναι, θέλει μεγάλη προσοχή και επιφυλακή.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr