ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αγορά περισσοτέρων S-400 από τη Τουρκία;

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Φεβ 2018 - 20:07
Loading...

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το TASS και αναπαράγουν τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία σκοπεύει το 2020 να υπογράψει συμφωνία για αγορά «δεύτερης παρτίδας» πυραυλικών συστημάτων S-400. Η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει μεταφορά υποκατασκευαστικού έργου σε τουρκικές εταιρίες.

Μετά τη παράδοση των συστημάτων του πρώτου συμβολαίου το Μάιο-Ιούνιο του 2020, οι δυο πλευρές σχεδιάζουν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο για την αγορά μιας ακόμη παρτίδας. Η λίστα με τα παρελκόμενα μέρη θα είναι η ίδια όπως στο πρώτο συμβόλαιο. Αυτά φέρεται να αποκάλυψε μη κατονομαζόμενη πηγή στο TASS, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία της είδησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα υποσυστήματα που θα κατασκευαστούν στη Τουρκία θα είναι «δευτερεύουσης σημασίας», προσέθεσε η ανώνυμη στρατιωτική-διπλωματική πηγή. Το TASS δεν δίνει πληροφορίες για τη φύση της δεύτερης παρτίδας, δηλαδή για τον αριθμό των συστοιχιών που θα αγοραστούν.

Η αρμόδια ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, αρνήθηκε να σχολιάσει τη πληροφορία.

Άγκυρα και Μόσχα οριστικοποίησαν το περασμένο Νοέμβριο την συμφωνία για την αγορά 4 «συστοιχιών» S-400.

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter