ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΓΡΙΕΥΕΙ η Νέα Τάξη: O Χαράρι δείχνει τι θα συμβεί στα παιδιά!!! Νέο ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 21 Φεβ 2023 - 6:05

Δείτε για να γνωρίζετε…

Για τα παιδιά, δηλαδή τους πολίτες τους μέλλοντος, μίλησε ο θεωρητικός της νέας εποχής, Yuval Noah Harari, τονίζοντας πως πρέπει να μάθουν να διακρίνουν τις σωστές πληροφορίες, προφανώς εκείνες που ορίζει η νέα διεθνιστική τάξη πραγμάτων ως «σωστές».

Στο παρακάτω σημαντικότατο απόσπασμα, αναφέρει μεταξύ άλλων, για τον ρόλο του σχολείου:

«Αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι η ικανότητα να αμφισβητούμε αυτά τα ”σημαντικά πράγματα” και να μάθουμε πώς να διακρίνουμε ανάμεσα σε κάτι το οποίο βασίζεται σε αποδείξεις (σ.σ. αυτά που ορίζει ως αποδείξεις η κρατική και ελεγχόμενη «επιστήμη») και σε κάτι που είναι απλώς μια φανταστική ιστορία που κάποιος επινόησε (σ.σ. για παράδειγμα ο Χριστός, τον οποίο ο Χαράρι έχει αποκαλέσει «ΠΑΡΑΜΥΘΙ»).

Ξέρετε, οι άνθρωποι τώρα κατακλύζονται από τεράστιες ποσότητες πληροφοριών (σ.σ. Το διαδίκτυο του γύρισε μπούμερανγκ). Στο παρελθόν, οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες.

Επομένως, ένα από τα κύρια πράγματα που παρείχε ένα σχολείο στα παιδιά ήταν απλώς η πληροφόρηση (σ.σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΥΡΩΣΗ!!! ΣΚΟΤΟΣ, ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ).

Τώρα, (τα παιδιά) δεν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Κατακλύζονται από τεράστιο όγκο πληροφοριών. Αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι η ικανότητα να διακρίνουν τις αξιόπιστες πληροφορίες από τις αναξιόπιστες… (σ.σ. Το σχολείο πρέπει να φροντίσει για αυτό. Όχι οι γονείς! Ούτε κανένας άλλος)».

Δείτε το βίντεο:

 

scr

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr