ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αισιοδοξία στην Βρετανία: «Επιβραδύνεται ο κορωνοϊός – Το 1/3 δεν εμφανίζει συμπτώματα – Πετυχαίνει η στρατηγική μας»

ΔΙΕΘΝΗ. - 30 Μαρ 2020 - 12:42
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον του Imperial College London, καθώς θεωρεί ότι η επιδημία του κορωνοϊού στην Βρετανία δείχνει κάποια σημάδια επιβράδυνσης και η άποψή του μετράει ιδιαίτερα αφού είναι ο άνθρωπος ο οποίος διαμορφώνει την τελική στρατηγική του Λονδίνου σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του ιού.

Η Βρετανία έχει επιλέξει την στρατηγικής της «ανοσίας της αγέλης».

Δήλωσε επείσης πως οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία φαίνεται ότι επιβραδύνονται.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο Νιλ Φέργκιουσον δήλωσε ότι το ένα τρίτο, ακόμη και το 40% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό δεν παρουσιάζει συμπτώματα και ότι ενδεχομένως, άρα, το 2% έως 3% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο Φέργκιουσον εξήγησε ότι δεν μιλά για άμβλυνση της καμπύλης της επιδημίας, αλλά για επιβράδυνση του ρυθμού και ότι αυτό είναι μία τάση που απαντάται «και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τα κρίσιμης σημασίας στοιχεία που θα δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει και ότι στοιχεία για τον βαθμό έκθεσης του πληθυσμού θα προκύψουν από τα τεστ αντισωμάτων τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης και θα είναι έτοιμα προς χρήσιν «εντός ημερών παρά εβδομάδων».

Σε ερώτηση αν τα τεστ αντισωμάτων θα είναι έτοιμα προς χρήσιν σε διάστημα ημερών, η υφυπουργός Υγείας Χέλεν Γουέιτλι δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε τα τεστ αντισωμάτων θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν: «Δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω πότε θα συμβεί αυτό», είπε.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τεστ αντιγόνων – που είναι διαφορετικά από τα τεστ αντισωμάτων, εξηγεί το Reuters– για το υγειονομικό προσωπικό, αλλά οι αριθμοί των προσώπων που ελέγχονται είναι πολύ μικρότεροι από τα επίπεδα της Γερμανίας. Η Χέλεν Γουέιτλι δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης 10.000 τεστ ημερησίως, ωστόσο μόνο 7.000 πέρασαν το τεστ χθες. Η υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να φθάσει στο επίπεδο των 25.000 τεστ ημερησίως στις επόμενες εβδομάδες.

pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…