ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“Αιτία πολέμου” η κίνηση Ερντογάν: Έθεσε σε ισχύ μυστική συμφωνία με Ρωσία – Θέτει ενεργειακό μπλόκο στα Στενά εναντίον ΗΠΑ-Ελλάδας!

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Απρ 2021 - 19:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τροποποιεί μονομερώς την Συνθήκη του Μοντρέ

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Επιβεβαιώνεται απόλυτα το WarNews247 για την ρωσοτουρκική συνεννόηση καθώς ο Ερντογάν προχωρά σε μια κίνηση που είναι “αιτία πολέμου” καθώς με νέο νόμο βάζει, επί της ουσίας μπλόκο, στα πλοία που φέρουν “επικίνδυνα ενεργειακά φορτία” και επιδιώκουν να περάσουν από τα Στενά.

Χωρίς υπερβολή, ο Ερντογάν φαίνεται πως έθεσε σε ισχύ “μυστική Ρωσο-τουρκική συμφωνία” ή “συνθήκη”, όπως θέλετε πείτε το, καθώς οι δύο χώρες είναι οι μόνες κερδισμένες από την κίνηση αυτή.

Τονίσαμε και σήμερα το πρωί πως ο Ρώσος πρέσβης βγήκε για να “θολώσει τα νερά”. Άλλα είπε και άλλα εννοούσε. Και μάλιστα το έκανε με επιδεικτικό τρόπο βγαίνοντας σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι για “να ακουστεί”.

Ο Ερντογάν προχωρά σε μία κίνηση που:

 Είναι αιτία πολέμου καθώς θέτει ενεργειακό μπλόκο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη) οι οποίες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια το φορτίο LNG προς χώρες της Μαύρης Θάλασσας

Ταυτόχρονα, προφυλάσσει Τουρκία και Ρωσία καθιστώντας τον εαυτό του τοποτηρητή της Μαύρης Θάλασσας.

Καθιστά ενεργειακά εξαρτώμενες τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας από τον Turkish Stream και την Ρωσία. Μελλοντικά και από την Τουρκία μόλις βγάλει τα κοιτάσματα που φέρεται αν έχει εντοπίσει. Επί της ουσίας έχουμε ακήρυχτο ενεργειακό πόλεμο.

Φαίνεται ότι μεγάλο ρόλο έχει διαδραματίσει η δεύτερη αναφορά που έλαβε για την αμερικανική εισβολή στην Μαύρη Θάλασσα.

Η Συνθήκη του Μοντρέ μόλις “επικαιροποιήθηκε”…

 

“Νέος νόμος για διέλευση από τα Στενά”

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ “υιοθετείται ένα νέο κριτήριο για διέλευση πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και ορίζεται νέος νόμος για “επικίνδυνα φορτία”.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας έχει υιοθετήσει νέους κανονισμούς ασφαλείας για τα “επικίνδυνα φορτία” με στόχο να “αυξήσει την ασφάλεια” των Στενών.

Στοχοποιεί την μεταφορά LNG και πετρελαίου!

Πρόκειται για φορτηγά πλοία και τάνκερ που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο, άνθρακα, λιπάσματα, νιτρικό αμμώνιο, πετρέλαιο, προϊόντα πετρελαίου, χημικά προϊόντα.

Αυτά περιλαμβάνει η νέα λίστα ως “επικίνδυνα φορτία”.

Τριπλό εξοντωτικό πρόστιμο!

Αν τα φορτηγά πλοία ή τα τάνκερ δεν αναφέρουν έγκαιρα το φορτίο τους σωστά τότε θα υπάρχει πρόστιμο και θα τους απαγορεύεται το δικαίωμα διέλευσης.

Αν υπάρξει παρανομία, οι Τούρκοι θα επιβάλλουν εξοντωτικό τριπλό πρόστιμο στην εταιρεία,  στο πλοίο και στους εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως ο νέος κανονισμός τίθεται σε ισχύ προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια ναυσιπλοϊας, να διασφαλισθεί η περιβαλλοντολογική και η ναυτική ασφάλεια στα τουρκικά Στενά.

Τέλος, οι Τούρκοι παραδέχονται πως ο νέος κανονισμός έρχεται σε μια στιγμή που συζητείται εκτενώς η Συνθήκη του Μοντρέ.

Οπως γίνεται ο αντιληπτό ο Τούρκος θα βάζει πρόστιμα μέχρι να εξαφανίσει τις ναυτιλιακές εταιρείες!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…