• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιασμός: Η Ρωσία παρέδωσε S-300 στη Συρία – Το Ιράν στέλνει δύο μοίρες με F-14 Tomcat και Su-24 στην βάση της Χομς με 4.000 Φρουρούς (vid)

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Βασίλη Καπούλα

Οχυρώνει την Συρία η Ρωσία με το βλέμμα στην επικείμενη τουρκική εισβολή αφού σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε και το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στη Συρία ενώ το Ιράν στέλνει δύο μοίρες με F-14 Tomcat και Su-24 στη αεροπορική βάση T4 στη Χομς και 4.000 Φρουρούς. Η παράδοση των S-300 στη Συρία έγινε μετά από συμφωνία Ισραήλ- Ρωσίας και Ρωσίας-Χεζμπολάχ.
Μετά την παράδοση και ανάπτυξη των S-300 στη Δαμασκό η Συρία ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι: “Οποιοδήποτε αεροσκάφος δεν συνεργάζεται μαζί μας θα θεωρηθεί εχθρικό και θα καταρρίπτεται χωρίς προειδοποίηση”.
Η Χεζμπολάχ συμφώνησε να σταματήσει τη μετακίνηση δυνάμεων και οπλισμού σε “ευαίσθητα σημεία” για το Ισραήλ και το τελευταίο να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ πριν λίγες ημέρες προχώρησε σε νέα επιδρομή στην 155 Ταξιαρχία βαλλιστικών πυραύλων στην al-Qutayfah, βορειοανατολικά της Δαμασκού.
Οι στόχοι ήταν τέσσερα φορτηγά που κουβαλούσαν βαλλιστικούς πυραύλους.
Το αν θα τηρηθεί στη πράξη αυτή η συμφωνία από τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι μεγάλο ζητούμενο…
Εξάλλου μόλις χτες σε μια περίεργη διαρροή το Reuters (δείτε σχετικά εδώ) ανέφερε ότι τoν απόρρητο φάκελο των S-300 στην Κρήτη φανέρωσε η Ελλάδα στους Ισραηλινούς κατά την διάρκεια των κοινών αεροπορικών ασκήσεων που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο Απριλίου-Μαϊου του 2015.
«Μέρος των ασκήσεων περιελάμβανε ελιγμούς των ισραηλινών αεροσκαφών ενάντια στα αντιαεροπορικά συστήματα της Ελλάδας», ανέφερε πηγή του Reuters, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ενεργοποίηση του συστήματος S-300 στην Κρήτη με το ΓΕΑ να το διαψεύδει κατηγορηματικά.
Ίσως η διαρροή να αποτελούσε ένα “μήνυμα” του Ισραήλ πως έχει στη διάθεση του αντίμετρα για τους S-300…
Γίνεται κατανοήτο πως η παράδοση των S-300 στρέφεται αποκλειστικά κατά της Τουρκίας ενώ ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι τους θα επικεντρωθούν στις χερσαίες επιχειρήσεις.
Yψηλόβαθμος αξιωματούχος που συντονίζει τις επιχειρήσεις των “4+1” στη Δαμασκό ανακοίνωσε ότι η Δαμασκός έλαβε το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 το οποίο είναι πλήρης επιχειρησιακό ενώ σύντομα η Συρία θα ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε χώρα χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της χωρίς συντονισμό με τη Δαμασκό θα θεωρηθεί εχθρική και τα μαχητικά της θα καταρριφθούν χωρίς προειδοποίηση. Αυτοί που καταπολεμούν την τρομοκρατία και συντονίζουν τις κινήσεις τους με την στρατιωτική ηγεσία θα θεωρηθούν σύμμαχοι”.
Ταυτόχρονα, σε μια άλλη εξέλιξη, το Ιράν στέλνει δύο μοίρες F-14 Tomcat, Su-24 για να εμπλακούν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η βάση τους θα είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ4 στη Χομς πολύ κοντά στη Παλμύρα (Tadmur) γνωστό ως Tiyas και δίπλα στη νέα ρωσική βάση Al- Sha’ayrat.
H Iρανική πολεμική Αεροπορία θα παρέχει αεροπορική υποστήριξη στις χερσαίες δυνάμεις από Παλμύρα σε Ράκκα ενώ η Μόσχα συμφώνησε να δώσει ότι χρειαστεί από πλευρά συντήρησης και πυρομαχικών στην Ιρανική Πολεμική Αεροπορία.
H Iρανική πολεμική Αεροπορία θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ιρανός αξιωματούχος ο οποίος προσθέτει:
“Η συμμαχία Ρωσίας-Ιράν, Συρίας, Χεζμπολάχ και των άλλων συμμάχων Ιρακινών εμπλέκονται άμεσα στις χερσαίες επιχειρήσεις. Η Ρωσία εκτός από χερσαίες δυνάμεις, Ναυτικό και Αεροπορία υποστηρίζει με αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1 / M2, Pantsir S, S-400, S-300.
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη ένα αεροδρόμιο στη Χομς το al-Sha’ayrat, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα νέα ρωσικά μαχητικά.
Το Al-Sha’ayrat είναι ένα από τα πιο σημαντικά στρατιωτικά αεροδρόμια στη Συρία. Χερσαίες δυνάμεις ασφαλίζουν την περίμετρο του αεροδρομίου ενώ μηχανικοί κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για να υποδεχτούν τα ρωσικά μαχητικά.
Ιρανικές πηγές αναφέρουν πως το το “Ιράν στέλνει επιπλέον 4.000 Φρουρούς της Επανάστασης” για να υποστηρίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις.
Όσο αφορά τους S-300, ο αξιωματούχος ανέφερε: “Η Συριακή Αεροπορία τελείωσε με απόλυτη επιτυχία την εκπαίδευση της στους S-300 στη Ρωσία και παρέλαβε το αντιαεροπορικό σύστημα. Οι S-300 μπορούν να εμπλέξουν 12 στόχους ταυτόχρονα σε απόσταση 200 χλμ και σε ύψος 27 χλμ”.
Πριν την παράδοση των S-300 στη Συρία είχαν προηγηθεί συζ
ητήσεις και συμφωνία μεταξύ Ρωσίας-Ισραήλ αλλά και Ρωσίας-Χεζμπολάχ.
Ο Β.Πούτιν συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ.Νετανιάχου τη Δευτέρα και αποφάσισαν να ενδυναμώσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την στρατιωτική τους επικοινωνία.
“Ο μηχανισμός που θέτει την επικοινωνία μεταξύ των στρατιωτικών μας ηγεσιών για την αποφυγή ατυχημάτων έχει αποδειχτεί επαρκής” είπε ο Πούτιν στον Νετανιάχου με τον τελευταίο να απαντά:
“Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν την σημασία του συντονισμού μας και των μηχανισμών αποφυγής εντάσεων, τις προσπάθειες μας για συνεργασία για την αποτροπή μη αναγκαίων ατυχημάτων και τραγωδιών και πιστεύω πως υπάρχει επιτυχία σε αυτό, αυτό ειναι το σημαντικό”.
“Ελπίζω ότι το Ισραήλ και η Ρωσία θα συμφωνήσουυν σε στρατηγικά ζητήματα αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι στο χέρι μας να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία στο έδαφος και στον αέρα για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, είμαι πολύ ικανοποιημένος που συντονιζόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε” είπε ο Νετανιάχου.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
Slider

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

by admin
44 λεπτά ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
ΔΙΕΘΝΗ

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
54 λεπτά ago
Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ
Slider

Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ

by admin
1 ώρα ago
Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
Slider

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
2 ώρες ago
Next Post
ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΚΑΤΕΡΓΑ», ΟΙ… «ΚΑΗΜΕΝΟΙ» ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ!!!

ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΚΑΤΕΡΓΑ», ΟΙ… «ΚΑΗΜΕΝΟΙ» ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ!!!

ΠΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Συνεδριο ή Διαλυση

ΠΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Συνεδριο ή Διαλυση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr