ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ακρίδες και μέλι …Το παρακάτω περιστατικό, είναι πραγματικό και συνέβη πρόσφατα σε μια σύναξη μεταξύ ομόπιστων αδελφών.

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 18 Σεπ 2022 - 18:16

Κάποια στιγμή έφτασε η συζήτηση περί της προωθούμενης και πολυδιαφημιζόμενης από την Νέα Τάξη Πραγμάτων τον τελευταίο καιρό, εντομοφαγίας.

Ένας εκ των αδελφών της ομήγυρης, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η εντομοφαγία από άνθρωπο δεν προβλέπεται, εφόσον το στομάχι του δεν είναι φτιαγμένο όπως των πουλιών ή των ψαριών του γλυκού νερού, που μπορεί να τα επεξεργάζεται.

Τότε ένας άλλος από την ομήγυρη, απάντησε:

“Θα σου αποδείξω ότι κάνεις λάθος και μάλιστα μέσα από την Αγία Γραφή!

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, δεν μαρτυρείται ότι τρεφόταν με ακρίδες και άγριο μέλι;”.

Τότε ο εν λόγω αδελφός έκπληκτος, ανακάλυψε μετά την απάντηση της ομήγυρης, ότι οι ακρίδες που διάβαζε τόσα χρόνια στην Αγία Γραφή, δεν ήταν τα γνωστά έντομα αλλά οι τρυφερές άκρες των αυτοφυών φυτών της ερήμου, εξ ου και “ακρίδες”.

Από αυτό το ευτράπελο, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα πολύ σοβαρό συμπέρασμα.

Αν σε ένα τόσο απλοϊκό χωρίο της Αγίας Γραφής, ενδεχομένως να έχουμε κάνει λάθος και να μην το έχουμε κατανοήσει σωστά, ας αναλογιστούμε όλοι πόσο απαραίτητο είναι το να διαβάζουμε την Αγία Γραφή πάντα υπό το φως των Αγίων Πατέρων μας και πάντα με ταπείνωση, προσευχή και Ορθόδοξο βίο από μέρους μας.

Ζ.Α

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr