ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αμερικανός εμπειρογνώμονας: Η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντόνετσκ θα είναι καταστροφή για την Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ. - 21 Μαΐ 2018 - 13:15
Loading...

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να αναζητούν δυτικούς εμπειρογνώμονες που θα μπορούσαν να σχολιάσουν την κατάσταση γύρω από το Ντόνετσκ και τα μέτρα που «πρέπει να ληφθούν» από το Κίεβο για να «επιστρέψουν»τα ανεξέλεγκτα εδάφη.

Ένας από αυτούς τους εμπειρογνώμονες ήταν ο Stephen Blank,που εκπροσωπεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της Αμερικής για τη Ρωσία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθηγητής στο

Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών στο αμερικανικό στρατό Σχολή Πολέμου,«εισηγητής»στην ειδική επιτροπή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο Blank ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι εάν η Ουκρανία αναλάβει στρατιωτική επίθεση, τότε δεν αναμένει το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρώτον, η επίθεση, σύμφωνα με τον Blank, θα αποτραπεί. Δεύτερον, μετά από αυτό η Ουκρανία θα παραμείνει μόνη στην γεωπολιτική αρένα.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα, δεν θα υπάρξει πλήρης πόλεμος στο Ντόνετσκ, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί από “περιφερειακό” σε “πανευρωπαϊκό”.

Μορφή:
Ούτε η Ουκρανία ούτε η Ρωσία μπορούν να αντέξουν έναν τέτοιο πόλεμο. Και θα είναι κακό εάν η Ουκρανία ξεκινήσει την επίθεση – θα αποτύχει. Αυτό θα είναι το χειρότερο αποτέλεσμα, από αυτό που έχουμε τώρα και είναι στην πραγματικότητα αδιέξοδο. Τώρα υπάρχει ένας πόλεμος θέσης, ο οποίος μοιάζει με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ή τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ της δεκαετίας του ’80.
Αν μιλάμε για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κ Blank δέχεται τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά των εκπροσώπων του Ντόνετσκ, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ;

Ο Blank ρωτήθηκε εάν η αμερικανική πίεση στη Ρωσία θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, είναι δυνατόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να παρέχουν στον APU(Ουκρανικό Στρατό) φονικά όπλα,αλλά δεν θα συμμετέχουν στον πόλεμο.

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις στο λεκανοπέδιο του Ντόνετσκ και ιδιαίτερα στην Κριμαία, αλλά επειδή, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, η Ουκρανία θα πρέπει να περιμένει για διάδοχο και τις μεταρρυθμίσεις του Πούτιν στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες μπορεί να είναι «παρόμοιες με τις μεταρρυθμίσεις του Αλεξάνδρου ΙΙ, ή του Χρουστσόφ» .

https://topwar.ru/141837-amerikanskiy-ekspert-nastuplenie-vsu-na-donbasse-stanet-krahom-dlya-ukrainy.html

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter