ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“Ανάκτηση” των συντριμμιών του ιαπωνικού F-35A από Ρωσία και Κίνα: “Don’t worry”

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Απρ 2019 - 22:20
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Πάτρικ Σάναχαν και ο Ιάπωνας ομόλογός του Τακέσι Ιουάγια, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της πιθανότητας να καταλήξει μέρος του F-35A της ιαπωνικής Αεροπορίας που συνετρίβη στον Ειρηνικό, στα χέρια των Κινέζων ή των Ρώσων…

Το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στα ανοιχτά της Ιαπωνίας στις 9 Απριλίου. Το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους ήταν 135 χιλιόμετρα στα ανατολικά της αεροπορικής βάσης Μιζάουα, κι ενώ το αεροσκάφος

συμμετείχε σε νυχτερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα με άλλα τρία μαχητικά του ιδίου τύπου.

Τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο συντηρούν το θέμα του ενδεχομένου να μπορέσουν Ρώσοι και Κινέζοι να μπορέσουν να “βάλουν στο χέρι” κάποιο τμήμα του αεροσκάφους, κάτι το οποίο θα επέτρεπε ενδεχομένως να αποκωδικοποιήσει κάποια από τα πολλά μυστικά (επίστρωση στελθ, ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.λπ.) του πλέον προηγμένου οπλικού συστήματος στο οπλοστάσιο της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF).

Η ανησυχία που διατυπώνεται, είναι ότι από τη στιγμή που δεν είναι γνωστό επακριβώς το σημείο συντριβής του αεροσκάφους, ή μάλλον για την ακρίβεια εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη θαλάσσια περιοχή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να “περιφρουρηθεί”, υπάρχει το θεωρητικό ενδεχόμενο που προαναφέρθηκε.

Βέβαια, ακόμα κι έτσι να είναι, κανείς θα πρέπει αν συνυπολογίσει τη φθορά – διάβρωση που θα έχει υποστεί το μέρος του αεροσκάφους που θα βρίσκεται τόσες μέρες στον πυθμένα του Ειρηνικού ωκεανού, πέραν της τεράστιας δυσκολίας για την ανάκτησή του.

Εάν ΗΠΑ και Ιαπωνία έχουν αναπτύξει τα κορυφαία του μέσα για να εντοπίσουν τα συντρίμμια του μαχητικού, η πιθανότητα να πετύχει τον στόχο ανάκτησης κάποιου τμήματος τρίτη χώρα, που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να αναπτύξει τα ίδια μέσα, για να μην εντοπιστούν, είναι αμελητέα.

Το ότι η πιθανότητα είναι εξ ορισμού μικρή, ασφαλώς δε σημαίνει ότι δεν θα το επιχειρήσουν κιόλας… Είναι αυτονόητο, ότι οι υπηρεσίες στρατιωτικής κατασκοπείας των μεγάλων χωρών, ιδίως των κύριων ανταγωνιστών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα θεωρούσαν το ενδεχόμενο να ανακτήσουν αυτές τμήμα του F-35, σε οποιαδήποτε έστω κατάσταση, ως το απόλυτο “έπαθλο”…

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Ιάπωνες έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τμήματα του ουραίου τμήματος. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της ατράκτου και φυσικά το σώμα του πιλότου δεν έχει εντοπιστεί.

defence-point.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…