ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ”: Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

ΚΥΠΡΟΣ. - 12 Μάι 2023 - 6:20
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Με την ολοκλήρωση των επαφών του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή του περιοδεία ακούσαμε για την ετοιμότητα της Γαλλίας υπό τον κ. Μακρόν  να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου. Γιαυτό δεν είχαμε καμιά αμφιβολία διότι πρόκειται για παραδοσιακή Γαλλική στάση. Αυτό που μας ανησυχεί και παράλληλα μειώνει και τη σημασία της στήριξης που έχει τη δυνατότητα να μας δώσει η Γαλλία είναι το είδος της βοήθειας και συμπαράστασης που ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με τα όσα ο ίδιος ο Πρόεδρος εξαγγέλλει, τα οποία ο Λαός απέρριψε με Δημοψήφισμα,  δεν εξυπηρετούνται  τα Δίκαια και τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας.

Και ερωτούμε:  Σε τί θα ωφελήσει τον Κυπριακό Λαό η στήριξη της Γαλλίας, ή ακόμη και της Ευρώπης γενικότερα ,

Κανένα το όφελος.

Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για βοήθεια και συμπαράσταση που εισπράττουν οι ηγέτες μας για λύση η οποία, αντί να αποκαθιστά το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974, νομιμοποιεί όλες τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που έγιναν τότε.  Είναι μάλιστα τραγικό να εισπράττουμε  από χώρες δήθεν Δημοκρατικές, που  προσποιούνται να κόπτονται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Λαών και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα Κρατών, διαβεβαιώσεις ότι, όλες τις παρεκκλίσεις από το Διεθνές Δίκαιο που μας προτείνουν να δεχθούμε στο περιεχόμενο της λύσης ΔΔΟ, θα τις αναγνωρίσουν ως πρωτογενές Δίκαιο στο Κυπριακό.

Οι Διπλωματικές σταυροφορίες με λάβαρο τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων αποτελούν σπατάλη δημόσιου χρήματος  χωρίς κανένα θετικό όφελος.

Ειδικά τώρα που οι Δυτικοί προβάλλουν άλλον εαυτό στο θέμα της Ουκρανίας, δεν νομιμοποιείται δικός μας πολιτικός να συνεχίζει την πολιτική συμβιβασμού με την Τουρκία και την Τουρκική κατοχή, την οποία οι Δυτικοί σχεδίασαν και απαιτούν από εμάς για 49 χρόνια να ακολουθούμε. Τα γεγονότα προβάλλουν την ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού, κάτι που δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr