ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αναπόφευκτη η σύγκρουση – Ερντογάν προς τουρκικό λαό: «Θα επιτεθούμε στην Ελλάδα το 2023 – Θα δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη αυτού του αιώνα»!

ΕΘΝΙΚΑ. - 30 Αυγ 2022 - 8:33

Μπαχτσελί: Οι Έλληνες θα πάθουν χειρότερα από το 1922!

Για επίθεση κατά της Ελλάδας το 2023 μίλησε δημόσια ο Τούρκος πρόεδρος ζητώντας από τους Τούρκους πολίτες να προβούν στις κατάλληλες προετοιμασίες λέγοντας πως θα δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη αυτού του αιώνα!

Συγκεκριμένα ο Ρ.Τ. Ερντογάν ανεβάζοντας επικίνδυνα τους τόνους έθεσε απροκάλυπτα το εξής ερώτημα προς το τουρκικό λαό που τον παρακολουθούσε:

«Είστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;»

Το πολεμικό μήνυμα του Ερντογάν δεν αφορά μόνο τις εκλογές. Αφορά 100% και την Ελλάδα καθώς το 2023 είναι η επέτειος των 100 ετών της Συνθήκης της Λωζάνης. 

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;»

Ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, είπε:

«Οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα.

Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις.

Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ.

Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες. 

Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια.

Μετά τη μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε από το Κοτζάτεπε και επεκτάθηκε στο Ντουμλούπινάρ, αυτό το γεμάτη πίστη έθνος έριξε από τη Σμύρνη τους άπιστους στη θάλασσα.

Οι στρατιώτες μας είχαν καταστρέψει όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε 2 μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν με τις κραυγές ‘Αλλάχ-Αλλάχ’. Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ.

Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ.

Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ερντογάν.

Αποθέωσε την διακυβέρνησή του λέγοντας ότι είναι περήφανος που ανύψωσε τη χώρα του πολύ πέρα από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού, που ήταν ο στόχος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Το έθνος μας, που κέρδισε την εθνική του ανεξαρτησία, έπρεπε να περιμένει πολύ για να φτάσει στην ανεπτυγμένη και ευημερούσα Τουρκία που ονειρευόταν μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας».

«Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», ανέφερε ενώ προέτρεψε τους πολίτες να δώσουν τη μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα το 2023.

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;» ρώτησε τον τουρκικό λαό με την απάντηση να είναι θετική.

Νωρίτερα, σε ακραίες πολεμικές και εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπαχτσελί τόνισε σε πολύ έντονο ύφος ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να σταματήσει άμεσα αυτή την τρέλα. Ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922».

“Oι Έλληνες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα”

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο ίδιος ανέφερε αναλυτικά:

«Το να καταπονεί η Ελλάδα την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και να εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στο έδαφος είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση των εκατοντάδων χρόνων πόνου και του εφιάλτη που ζουν εδώ και έναν αιώνα.

Επιθυμία μου είναι η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα να κυνηγάει την τρέλα. Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από τις 30 Αυγούστου 1922 (σ.σ. από την Μικρασιατική Καταστροφή) και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, αποτελεί «εχθρική μεταχείριση και προχωρημένη πρόκληση η δέσμευση των τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του συστήματος αεράμυνας S-300 που σταθμεύει στην Κρήτη».

«Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες αντέδρασαν στο Σύστημα Αεράμυνας S-400 της Τουρκίας και άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις, σιωπούν για το Σύστημα Αεράμυνας S-300 της Ελλάδας, αποτελεί διπλό πρότυπο στην απόλυτη έννοιά του.

Η μάταιη γκρίνια της κυβέρνησης αυτής της χώρας, για τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας μας, υποδεικνύει δειλία, ενώ την ίδια στιγμή που είναι σαφής απόδειξη ότι έχουν χάσει τόσο πολύ τη συνείδησή τους και παραπαίουν στην αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει τη διορατικότητά της και δεν μπορεί να δει πού έχει κατρακυλήσει» συνέχισε ο Μπαχτσελί.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η εχθρότητα προς τους Τούρκους και το Ισλάμ τύφλωσε την κυβέρνηση της Αθήνας και αδιαφόρησε τόσο για τη συνείδηση της ανθρωπότητας όσο και για το διεθνές δίκαιο με την υποστήριξη που παρείχε σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Εύχομαι η σημερινή κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, να συνέλθει και να σταματήσει άμεσα και αμέσως να κυνηγάει την τρέλα» ανέφερε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντoγάν, ο οποίος συνέχισε με απειλές:

«Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από την 30η Αυγούστου του 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».

“Είναι απλά θέμα χρόνου”

Και ολοκλήρωσε το προκλητικό του μήνυμα με αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»:

«Η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κλεμμένη και κατοικημένη γεωγραφία του τουρκικού έθνους. Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν θα στηρίξει τον παραβάτη. Φυσικά, η αλήθεια θα βρει τη θέση της στο τέλος της ημέρας. Είναι απλά θέμα χρόνου. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η απελπισία απορρέει από τον διάβολο και η ελπίδα από τον Αλλάχ».

Σημειώνεται πως στις 30 Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης», μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές στην Τουρκία με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που διεξήχθη στις 30/8/1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας.

warnews247.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr