ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης : Ο κοινός νους κατά τον Δωδώνης…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΜ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 3 Δεκ 2021 - 20:31

Διαβάζουμε ότι «υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο […] Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Δωδώνης»1, ο οποίος, σημειωτέον, συμπλήρωσε ηλικιακά τα 82,5 έτη.

Για να καταδειχθεί, λοιπόν, ο κοινός νους που διαθέτει, όπως ο ίδιος αφήνει να νοηθεί, σε αντίθεση, όπως λέγει, με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά καθώς και όλων των πολιτών που δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό τους, υπενθυμίζουμε ένα δημοσίευμα, πριν από μια δεκαετία.

Εκεί ο Δωδώνης τόνιζε σχετικά με τον Ιερώνυμο, πως: «αποδείχτηκε άβουλος, ανίκανος και επικίνδυνος πλέον, δεδομένου ότι άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής». Και συνέχιζε: «Για την κακή συγκυρία, την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και μαζί της η Εκκλησία μας, χρειάζεται εκκλησιαστικός ηγέτης με αποφασιστικότητα και ήθος, χαρακτηριστικά που ΔΕΝ διαθέτει ο Ιερώνυμος ο Β΄» 2.

Τα συμπεράσματα δικά σας, όσον αφορά το λόγο περί κοινού νοός του Δωδώνης…

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr