ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανατροπή με τις FREMM; Η γαλλίδα υπουργός άμυνας αρνείται την παραχώρηση, δεν ξέρει, δεν είδε!

ΔΙΕΘΝΗ. - 21 Απρ 2018 - 9:26
Loading...

Η γαλλίδα υπουργός άμυνας, Florence Parly, ουσιαστικά διέψευσε τις πληροφορίες που έφτασαν από την Ελλάδα, λίγες ώρες πριν, κατά την διάρκεια επίσκεψής της στον Ναύσταθμο της Τουλώνης, σχετικά με την παραχώρηση έναντι ενοικίου (leasing) δυο φρεγατών FREMM στην Ελλάδα!

Η γαλλίδα υπουργός βρισκόταν μάλιστα πάνω στις φρεγάτες που πήραν μέρος στην επιχείρηση κατά

της Συρίας το περασμένο Σάββατο, και μάλιστα κάποιες από αυτές έχει αναφερθεί πως θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα (οι Νο 1 και 3 που έχουν κατασκευαστεί). Η υπουργός διέψευσε ουσιαστικά τον Έλληνα υφυπουργό άμυνας Φώτη Κουβέλη, που είχε κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις σχετικά με το θέμα το πρωί σε ΜΜΕ. Αντίθετα είπε πως η Γαλλία έχει μια εξαιρετική συνεργασία με την Ελλάδα, και παραμένει στην διάθεση της τελευταίας για στενότερη συνεργασία.

Καθώς οι πληροφορίες που δημοσιεύσαμε το πρωί έχουν επιβεβαιωθεί και από πλευράς Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή οι Γάλλοι μας δουλεύουν όλους, ή η υπουργός άμυνας δεν γνωρίζει την συμφωνία, που σύμφωνα με όλες τις πηγές έχει γίνει σε υψηλότερο επίπεδο, μεταξύ Macron και Τσίπρα. Μπορεί φυσικά να υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά να μην ήθελε να παραδεχτεί δημόσια πως τα πλοία που επισκέπτεται σε λίγους μήνες θα έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα! Κοινώς, θα ήταν δύσκολο να πει «ωραίο πλοίο, εξαιρετική δουλειά κάνατε, τώρα όμως μαζέψτε τα γιατί το πουλάμε στην Ελλάδα».

Πρέπει να σημειώσουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της συμφωνίας, δεν ήταν ούτε το τεχνικό κομμάτι, ούτε το χρηματοδοτικό. Ήταν πάντα οι ανάγκες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, που αν ξαφνικά χάσει δυο βασικά πολεμικά του πλοία, δεν θα μπορεί να φέρει σε πέρας τις αυξημένες αποστολές του. Πιθανότατα λοιπόν η αντίδραση της Parly να είναι και μια αντίδραση στην ξαφνική μείωση της μαχητικής ικανότητας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Παραμένουμε σε επιφυλακή και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε γίνεται γνωστό!

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter