ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ: ΕΝΑ “OUT OF THE BOX” ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ 100 ΣΚΥΛΩΝ! ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 20 Ιαν 2021 - 7:21
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σήμερα θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα που πρώτος ανέλυσε ο οικονομέτρης Φιλ Χάρβεϊ από το Ιλινόις των ΗΠΑ. Ένα παράδειγμα που έχει σχέση με την Ανεργία καθώς και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις. Και θα προσπαθήσω να το κάνω πιο κατανοητό, προσαρμόζοντάς το στην ελληνική πραγματικότητα!

Κάποτε υπήρχε ένα νησί στο οποίο κατοικούν 100 σκύλοι. Κάθε μέρα πετούσε ένα αεροπλάνο από πάνω κι έριχνε 95 κόκκαλα, πάνω από ένα γήπεδο του νησιού, κι αυτά σφηνώνονταν στο έδαφος. Το γήπεδο είχε μετατραπεί σε έναν παράδεισο για τους σκύλους. Όχι όμως για όλους, γιατί βλέπετε, κάθε μέρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, 5 από τα 100 σκυλιά δεν κατάφερναν να σκάψουν και να βρουν ένα από τα 95 κόκκαλα!

Η κυβέρνηση Τσίπρα λοιπόν, αποφάσισε να φέρει έναν οικονομολόγο από τα σαλόνια, τον Γιάνη, και του ανέθεσε να λύσει το πρόβλημα. Ο Γιάνης λοιπόν αφού έστυψε το μυαλό του, αποφάσισε ότι τα 5 σκυλιά που δεν κατάφεραν να βρουν ένα κόκκαλο, ήταν η μαύρη σελίδα του πληθυσμού. Και εισηγήθηκε λοιπόν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Τα άμεσα μέτρα ήταν 2 κλωτσιές στα καπούλια των 5 σκυλιών που αδυνατούσαν να πάν γρήγορα να βρουν ένα κόκκαλο. Πράγματι τα 5 σκυλιά μόλις έφαγαν 2 κλωτσές, την επόμενη φορά, κινήθηκαν πιο γρήγορα και κατάφεραν να βρουν ένα κόκκαλο στο γήπεδο! Μόνο που προέκυψε ένα πρόβλημα. Μπορεί αυτά τα 5 σκυλιά να κατάφεραν να εργαστούν και να απολαύσουν ένα κοκαλάκι, αλλά 5 από τα άλλα σκυλιά, έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς κόκκαλο!!!

Ετσι ο λαός αποφάσισε να αναθέσει το πρόβλημα σε μια άλλη κυβέρνηση, πιο μοντέρνα και με πιο … Αριστους υπουργούς!
Εκλήθη λοιπόν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να λύσει το πρόβλημα, μιας και η προηγούμενη με τον Γιάνη τα έκανε μούσκεμα!!!

Η νέα κυβέρνηση λοιπόν, διαπίστωσε ότι κάποιοι σκύλοι είναι πιο οκνηροί και κάποιοι πιο … αγράμματοι! Ανέθεσε λοιπόν σε μια Επιτροπή, να βρει ειδικούς κοινωνικούς επιστήμονες και να εξετάσουν και να ερμηνεύσουν την συμπεριφορά των σκύλων! Μετά από διαβουλεύσεις, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι πρέπει να εκπαιδευτούν στην διεργασία να βρίσκουν και να ξεθάψουν τα κόκκαλα από το γήπεδο! Ετσι, ο υπουργός Σταικούρας, έκανε επιτροπές, οι οποίες έχτισαν σχολεία και πανεπιστήμια, τα οποία σκοπό είχαν να εκπαιδεύουν τους σκύλους, στο να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις! Οι σκύλοι έπρεπε να μορφωθούν, στην εξεύρεση των κόκκαλων καθώς και σε άλλες άλλες πρακτικές και να γίνουν Αριστοι ως σκύλοι. Μετά από πολλά χρόνια οι σκύλοι τελικά εκπαιδεύτηκαν στην αναζήτηση κόκκαλων κι έγινα όλοι Αριστοι!

Μόνο που τελικά υπήρχε ένα πρόβλημα! Παρά του γεγονότος ότι οι σκύλοι έγιναν «επιστήμονες», πάντα στο τέλος, 5 από αυτούς, έμεναν νηστικοί, μιας και 95 κατάφερναν να βρουν πριν από αυτούς ένα κόκκαλο!

Ο καιρός περνούσε. Οι κυβερνήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη ! Το πρόβλημα όμως παρέμενε μιας και ότι κι αν συνέβαινε, 5 σκύλοι έμεναν πάντα στο τέλος χωρίς κόκκαλο και χωρίς τροφή. Ηταν δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο … άνεργοι σκύλοι!

Και η ζωή συνεχιζόταν χωρίς να καταφέρει καμιά κυβέρνηση να βρει τη λύση!!!
ΑΥΤΟ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ!!!
ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΈΡΝΗΣΗΣ, ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ! ΕΝΩ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ!

Δυστυχώς, η πολιτική στην Ελλάδα, παράγει πολιτικούς, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν την λύση σε ένα τόσο εύκολο πρόβλημα! Και η λύση είναι μία και μοναδική:

ΤΟ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΡΆ ΝΑ ΑΥΞΉΣΕΙ Τις ΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΌ 95 ΣΕ 100 !!!

Πετώντας 100 κόκκαλα στο νησί, οι σκύλοι θα είναι όλο χορτάτοι κι όλοι ευχαριστημένοι αφού θα έχουν δουλειά να κάνουν!!!
Καλή σας ημέρα και καλή καραντίνα να έχουμε!!! Ελπίζω να βοήθησα αρκετά ώστε να εξηγήσετε στα παιδιά σας με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο, γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα της … ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

ΥΓ.
Το ΚΚΕ στην Ελλάδα δεν κυβερνά, γιατί πιστεύει ότι η λύση θα ήταν να εκτοπίζαμε , 5 από τους 100 σκύλους και να ισοφαρίζαμε τον πληθυσμό με τις μερίδες! Είμαι πολύ κακός το ξέρω, αλλά δεν φταίω εγώ… Ετσι είναι η ζωή στην Ελλάδα για τους … σκύλους!!!

George Adalis

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…