ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανησυχητικό φαινόμενο στην Ιαπωνία: Ζητούν να μπουν φυλακή εθελοντικά- Δείτε γιατί- Σύντομα και στην Ελλάδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 4 Φεβ 2019 - 15:30
Loading...

Τα τελευταία χρόνια, από ένα ασυνήθιστο και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο μαστίζεται η Ιαπωνία, το οποίο μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις.
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Τα τελευταία χρόνια, οι Ιάπωνες συνταξιούχοι, επιδιώκουν να καταλήξουν εθελοντικά στη φυλακή. Αυτό το φαινόμενο είναι φυσικά άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία της οικονομίας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Δείτε την είδηση που μας έρχεται από to Economistas και το BBC:

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από ένα ασυνήθιστο φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας. Οι ηλικιωμένοι γίνονται ολοένα και πιο παραβατικοί με απώτερο στόχο… να συλληφθούν.

Όσο για την αιτία; Η αδυναμία επιβίωσης στον έξω κόσμο δεδομένου πως οι συντάξεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και τα κόστος ζωής πολύ υψηλό. Μοναδική λύση φαντάζει η ασφάλεια ενός κελιού και η σίγουρη παροχή ενός πιάτου ζεστού φαγητού.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται από τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC.

Το βρετανικό δίκτυο μας παρουσιάζει την περίπτωση του 69χρονου Toshio Takata που ομολογεί πως αποφάσισε να παρανομήσει γιατί ήταν φτωχός και ήθελε απλά να βρει ένα χώρο όπου μπορούσε να ζει δίχως να πληρώνει ενοίκιο.

Δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιλέξει να καταλήξει στη φυλακή. «Όταν έφτασα στη ηλικία συνταξιοδότησης, συνειδητοποίησα πως τα χρήματα που λάμβανα δεν ήταν αρκετά για να ζήσω. Κάποια στιγμή μου ήρθε η ιδέα πως θα μπορούσα να επιβιώσω μόνο πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Τότε πήρα ένα ποδήλατο, πήγα στο αστυνομικό τμήμα και τους είπα «παιδιά το έκλεψα!

Το σχέδιο του λειτούργησε και ο Toshio Takata φυλακίστηκε. Η ποινή του όμως δεν ήταν μεγάλη καθώς το αδίκημα δεν ήταν σοβαρό. Έτσι αποφάσισε να διαπράξει κάτι σοβαρότερο. Πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να απειλεί γυναίκες με την ελπίδα πως κάποια θα καλέσει την αστυνομία. Και η επιθυμία του εκπληρώθηκε. Ο Toshio πέρασε οκτώ χρόνια στην φυλακή έχοντας τη δυνατότητα να αποταμιεύσει κάποια από τα χρήματα τη σύνταξη του για να περάσει τα βαθιά γεράματα του. Όταν θα ήταν ξανά έξω.

Αυτή είναι μια ενδεικτική περίπτωση για τη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση των Γιαπωνέζων συνταξιούχων. Πλέον ένας στους πέντε παραβάτες του νόμου στην Ιαπωνία είναι άνω των 65 ετών ενώ το 1997 μόνο ένα στα είκοσι αδικήματα διαπράττονταν από ηλικιωμένους.

Οι αριθμοί αντανακλούν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην οικονομία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες και το ψυχικό στάτους των γηραιών Γιαπωνέζων που δεν θέλουν να «γίνουν βάρος» στα παιδιά τους – όπως ομολογούν- από τη στιγμή που το ιαπωνικό κράτος δεν φροντίζει να τους παράσχει μια αξιοπρεπή σύνταξη που θα τους επιτρέψει να έχουν αυτάρκεια και αυτονομία.

Ας σκεφτούμε τώρα την ελληνική πραγματικότητα καθώς και τι σημαίνει η είδηση αυτή για όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστερά η οικονομία έχει κάνει ελεύθερη πτώση, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να μαστίζονται από παρανοϊκούς φόρους που συνεχώς αυξάνονται. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Η ανεργία καλπάζει, ενώ πολλές φορές ακούσαμε για νέες μειώσεις συντάξεων.

Όταν κάποιος πολίτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις παράλογες φορολογικές απαιτήσεις του ελληνικού κράτους και μείνει άστεγος, για να επιβιώσει μπορεί να σκεφτεί μέχρι και τη φυλακή. Αυτό κάποτε φαινόταν αδιανόητο, να όμως που τα πράγματα άλλαξαν και αυτή τη στιγμή συμβαίνει στην Ιαπωνία και ίσως σύντομα και σε άλλες χώρες παγκόσμια συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδος.

Ας δούμε όμως και λίγο πιο μακριά από την παραπάνω είδηση.

Με πρόσχημα ένα σίγουρο πιάτο φαγητό (ή συσσίτιο), και μια σίγουρη αν και υποτυπώδη στέγη, θα θελήσουν οι παγκοσμοιοποιητές της Νέας Τάξης των Πραγμάτων να δώσουν το λεγόμενο χάραγμα στους ανθρώπους.

Ήδη ετοιμάζουν παγκόσμια σε όλα τα επίπεδα τους λαούς, οι οποίοι ζώντας μέσα στην ανασφάλεια, τους πολέμους και την αβεβαιότητα του αύριο για την ίδια τους την επιβίωση, θα ζητήσουν σύντομα τη σίγουρη λύση από εκείνους που δημιούργησαν τεχνηέντως το πρόβλημα, όπως εδώ και χρόνια λέει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος .

Θα ζητήσουν ασφάλεια, για να ξέρουν ότι τουλάχιστον θα έχουν κάτι να φάνε, κάπου να κοιμηθούν, δίχως να κινδυνεύουν από το χάος που θα επικρατεί εκεί έξω.

Τα σχέδια της Νέας Τάξης για τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων προχωράνε, αλλά θέλουν δε θέλουν, αυτό που προωθούν είναι μόνο το σχέδιο το Θεού.

Δείτε τα βίντεο για το τι συμβαίνει στην Ιαπωνία:

(φώτο: Pexels)

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter