ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανοίγουν ”στόματα”! Παραδέχεται το Πεντάγωνο: ”Χρυσώσαμε” τους Ουκρανούς με θανατηφόρα όπλα πριν ξεκινήσει ο πόλεμος

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Μάι 2022 - 6:41
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τζ. Κίρμπι: Οι στρατιωτικές προμήθειες για τις Ε.Δ της Ουκρανίας έγιναν με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία πολύ πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται από το Πεντάγωνο.

Την αναγνώριση αυτή έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Είπε ότι οι στρατιωτικές προμήθειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έγιναν με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου.

Στο σύνολό τους, η ποικιλία, ο όγκος και η ισχύς της δύναμης πυρός που μεταφέρεται εσπευσμένα στην εμπόλεμη ζώνη καταδεικνύουν τον βαθμό στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδίωξαν να προετοιμάσουν τον ουκρανικό στρατό για να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

”Τα πρώτα δισεκατομμύρια δολάρια που διέθεσε ο πρόεδρος για την Ουκρανία περιλάμβαναν πράγματι την προμήθεια φονικών όπλων”, είπε ο Κίρμπι.

Εκτίμησε ιδιαίτερα τη βοήθεια στην προετοιμασία του ουκρανικού στρατού για στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά και μια σειρά από άλλα δυτικά κράτη.

Ο Kirby εξηγεί μια τέτοια δραστηριότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με το γεγονός ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έλαβαν πληροφορίες για την επικείμενη ρωσική «εισβολή». Ισχυρίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συσσωρεύουν δυνάμεις από το φθινόπωρο και ετοιμάζονται να εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Η Ουάσιγκτον το ανακοίνωσε δημόσια από την αρχή, ειδοποιώντας σχετικά όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς.

Δεν μας πίστευαν όλοι εκείνη τη στιγμή, αλλά είχαμε δίκιο για το τι επρόκειτο να κάνει η Ρωσία. Και δουλέψαμε σκληρά πριν από αυτήν την εισβολή, θυμάται ο Κίρμπι.

Τώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ενέκρινε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο για περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που έχει γίνει ένα είδος «ρεκόρ». Τώρα αυτή η απόφαση πρέπει ακόμα να υποστηριχθεί από τη Γερουσία.

pentapostagma.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr