ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αντί να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εφοδιασμό των ισλαμιστών στη Συρία το ΝΑΤΟ θα πάρει μέτρα για την προστασία της!

ΔΙΕΘΝΗ. - 1 Δεκ 2015 - 17:46

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Τρίτη ότι η συμμαχία ετοιμάζει περαιτέρω μέτρα στήριξης για την Τουρκία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση για αύξηση της βοήθειας απέναντι στη χώρα προϋπήρχε της κατάρριψης του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16 την περασμένη εβδομάδα.

Όπως επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ, η ενίσχυση των μέτρων ενίσχυσης γίνεται για την διασφάλιση των συνόρων της Τουρκίας, μετά την άνοδο του «βίαιου εξτρεμισμού στην περιοχή».
«Θα εργασθούμε για πρόσθετα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Τουρκίας», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Θα ήθελα ωστόσο να υπογραμμίσω ότι η επέκταση των μέτρων δεν συνδέεται με το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από ένα τουρκικό F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Η συμμαχία παρέχει βοήθεια στην Τουρκία, αναφορικά με την αεροπορική της άμυνα, εδώ και αρκετά χρόνια, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια πρόσθετα μέτρα στήριξης πρόκειται να ληφθούν.
Το 2012, και ενώ οι πολεμικές συρράξεις στη Συρία γίνονταν όλο και πιο σφοδρές, οι σύμμαχοι αποφάσισαν να ενισχύσουν την τουρκική αντιαεροπορική άμυνα αναπτύσσοντας αντιπυραυλικές συστοιχίες Patriot κατά μήκος των συνόρων της με την εμπόλεμη χώρα.
Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές έχουν αποσυρθεί τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να απομένει σε λειτουργία μόνο μία συστοιχία, η οποία έχει αναπτυχθεί από την Ισπανία.
Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, τα νέα μέτρα «είναι απαραίτητα» λόγω της κατάστασης στην περιοχή, η οποία σηματοδοτείται από «μια άνοδο του βίαιου εξτρεμισμού».

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr