• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Αντί να υμνήσουν τους Σουλιώτες ετοιμάζουν τριήμερη φιέστα για την εποχή του Αλή Πασά

5 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Διεθνές» τριήμερο συνέδριο για τον «Αλή Πασά και την εποχή του»… Χάθηκε δηλαδή ένα συνέδριο για τους Σουλιώτες αγωνιστές;

Μας τελείωσαν οι Έλληνες ήρωες και είπαμε να εορτάσουμε τον Αλή Πασά; Ή απλά έχουν τέτοιο πάθος να αποδομήσουν την ταυτότητα των Ελλήνων επαναστατών του 1821 και ως εκ τούτου του ελληνικού έθνους, ρίχνοντας τα «φώτα» σε προσωπικότητες σαν και αυτή του διορισμένου από την Υψηλή Πύλη πασά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους;

Κάτι από τα δύο συμβαίνει, αφού στα Γιάννενα, με πρόσχημα τη συμμετοχή του δήμου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, αντί για εκδηλώσεις για τους Σουλιώτες, αποφάσισαν να κάνουν… συνέδριο για τον Αλή Πασά!

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ επέλεξε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να οργανώσει ένα «διεθνές» τριήμερο συνέδριο για τον «Αλή Πασά και την εποχή του». Το συγκεκριμένο συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου. Παρότι η εκδήλωση δεν γίνεται υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, υπάρχει στο πρόγραμμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία ως «εκδήλωση Τρίτων».

Γεγονός που συνάδει με την επίσημη δημοτική ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι αυτό το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, παρουσία των τοπικών Αρχών και διάφορων εκπροσώπων φορέων της περιοχής και αναφέρει ότι μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν ήταν και η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συμφώνησε ότι «η πρόταση του δημάρχου συνάδει πλήρως με τις αρχές της επιτροπής της».

Βεβαιότητα για τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων

Παρών στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας ήταν επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και τη βεβαιότητα για τη μεγάλη επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων. Είναι σαφές λοιπόν από όλα τα παραπάνω ότι δεν πρόκειται περί ενός απλού ιστορικού συνεδρίου, που έχει σκοπό να «μελετήσει» τον Αλή Πασά και την εποχή του, να φωτίσει ίσως κάποιες άγνωστες πτυχές, στο πλαίσιο της ιστορικής έρευνα, αλλά για την επίσημη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821.

Προφανώς δεν θεωρήθηκε πρέπον να τιμηθούν οι Τζαβελαίοι, οι Μποτσαραίοι, να υπενθυμιστούν το Ζάλογγο και η θυσία των Σουλιωτισσών. Αντ’ αυτού μας «σερβίρεται» ως «κεντρική προσωπικότητα» ο Αλή Πασάς. Όπως λοιπόν αποδεικνύεται, επίσημοι φορείς στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αντί να θυμούνται αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για Ελλάδα και Ορθοδοξία, προτιμούν να αναδεικνύουν τον Αλή Πασά.

Γιατί; Γιατί το αφήγημα που έχει δημιουργηθεί τον παρουσιάζει ως τον «εκσυγχρονιστή» ηγέτη μιας «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας! «Υγρό όνειρο» για καθέναν από αυτούς που θεωρούν «οπισθοδρομικούς» όσους ταυτίζονται ακόμη με έθνος και θρησκεία. Ταιριάζει δε πολύ περισσότερο με το σημερινό αφήγημα που εδώ και καιρό προσπαθεί να αποδώσει ως «φιλελεύθερη» την Επανάσταση του 1821 αντί για εθνική!

Αντιδράσεις για τον παραγκωνισμό του ηρωικού Σουλίου

«Φαντάζεστε στα 100 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να γινόταν στα Ιεροσόλυμα εκδήλωση “Ο Χίτλερ και η εποχή του”;» Αυτή ήταν η απορία του Θεόδωρου Δράκου, προέδρου της ιστορικής κοινότητας Καμαρίνας, στα όρια της οποίας βρίσκεται το Ζάλογγο, σχετικά με τη διοργάνωση στα Γιάννενα, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Απορία που αποτυπώνει με σαφήνεια ποιος ήταν ο Αλή Πασάς για τους αγωνιστές του ’21, ακόμη κι αν σε κάποια στιγμή είχαν έλθει σε συναλλαγή μαζί του. «Ο Δήμος Ιωαννιτών -τουλάχιστον εφέτος- εάν ήθελε να οργανώσει κάποιο συνέδριο που να σχετίζεται με τις γιορτές των 200 χρόνων από το 1821, θα έπρεπε να το είχε αφιερώσει στον μεγάλο εχθρό του Αλή Πασά, τους ήρωες του Σουλίου, που έχυσαν το αίμα τους μέχρι και την τελευταία μέρα της Επανάστασης, διότι με αυτό που επέλεξε παραβιάζεται κάθε έννοια της κοινής λογικής και του κοινού αισθήματος, με τη μηδενική αναφορά στους Σουλιώτες και τους αγώνες κάθε Ηπειρώτη αγωνιστή, που είναι το σύμβολο της ελληνικής Ηπείρου και άξιοι κάθε τιμής και μνήμης και όχι ο Αλή Πασάς. Αιδώς, Αργείοι», σημειώνει στην επιστολή διαμαρτυρίας του ο Δημήτριος Μπότσαρης, προεδρεύων του Συλλόγου Απανταχού Σουλιωτών.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι ο Αλή Πασάς ήταν αυτός που… έσφαξε τους προκρίτους στο Χόρμοβο και 600 άτομα στο Γαρδίκι το 1812, όπως έσφαξε και τους κατοίκους της ηρωικής Χειμάρρας το 1805 μέσα στις εκκλησίες, ανήμερα το Πάσχα, όπως έκοψε στα τέσσερα τον αγωνιστή παπα-Θύμιο Βλαχάβα και κρέμασε τα κομμάτια του στην πόλη, όπως σκότωσε τον Κατσαντώνη, σπάζοντάς του όλα τα κόκαλα στο αμόνι, όπως έπνιξε τη κυρα-Φροσύνη στη Λίμνη των Ιωαννίνων και σωρεία άλλων δολοφονιών και θηριωδίες κάθε είδους, καθώς και αποτρόπαιες πράξεις βασανισμού, εξανδραποδισμού, λεηλασίες και φρικαλεότητες.

«Άραγε όλα αυτά θα αποσιωπηθούν σε αυτό συνέδριο ή θα εμφανιστούν ως “παράπλευρες απώλειες” από τη δράση μιας “εξαιρετικής προσωπικότητας”, που πρέπει, με πόνο ψυχής αλλά και μεγάλη αγανάκτηση, να ξαναθυμηθούν οι Ηπειρώτες», συνεχίζει ο κ. Μπότσαρης.

Τις τελευταίες πάντως ημέρες έχει ήδη αρχίσει διαδικασία συλλογής υπογραφών που ως σκοπό έχει να συμβάλει στην προσπάθεια αλλαγής τίτλου, περιεχόμενου ή ακόμη και ματαίωσης αυτής της απαράδεκτης εκδήλωσης από το πρόγραμμα του δήμου.

Η θέση του Δήμου Ιωαννιτών

Ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με τη διοργάνωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σειρά δημοσιευμάτων που στρέφεται εναντίον του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την διοργάνωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Συγκεκριμένοι κύκλοι και με προφανείς σκοπιμότητες διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να τιμήσει τον Αλή Πασά!

Πρόκειται για ένα συνειδητό ψεύδος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την διοργάνωση ενός διεθνούς, επιστημονικού συνεδρίου το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην εποχή του Αλή Πασά.

Μέσα από τεκμήρια και νέα επιστημονικά δεδομένα θα αναδειχθεί η κρισιμότητα της εποχής αυτής στην κήρυξη και την εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και με στόχο να αναδείξει μία ολόκληρη ιστορική περίοδο αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων.

Με βάση τα υγειονομικά δεδομένα οι ημερομηνίες διεξαγωγής έχουν μεταφερθεί για τον Οκτώβριο.

Την Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας και συγκεκριμένα οι:

-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ και ο πιο σημαντικός μελετητής αυτής της περιόδου με σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

-ΑΝΝΑ ΜΑΝΔΥΛΑΡΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

-ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

-ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΑΚ

-ΤΑΣΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

-ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός κι όχι για ένα συνέδριο τιμής στον Αλή Πασά.

Δυστυχώς αυτό δεν μπορούν να διαχωρίσουν ορισμένοι που παραπληροφορούν με θεωρίες συνωμοσίας και ψεύδη.

Η ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι γράφεται μόνο με αλήθειες. Ακόμη κι αν σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται χρόνος.»

newsbreak.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
3 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
4 ημέρες ago
Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;

by admin
4 ημέρες ago
700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς
Slider

700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς

by admin
5 ημέρες ago
Next Post

Γεροντικό των ημερών μας "ΠΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΡΕΤΕΣ και ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ"

Θα εμβολιάσουμε ΟΛΑ τα παιδιά! Το «σατανικό» γέλιο της κας Μπάιντεν θα γίνει VIRAL – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr