ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ.

ΕΛΛΑΔΑ. - 17 Ιαν 2020 - 21:11
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πηγή. e-synews.gr
17-01-2020-17:180
Κινέζοι έχουν βάλει στο μάτι τους ελαιώνες
της Αργολίδας
Efi Efraimidou

ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ” Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ …ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ…ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ …ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ ….ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ …

Μεγάλες εταιρείες Κινεζικών κατά κύριο λόγο συμφερόντων προσπαθούν να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις ελαιοδένδρων σε Αργολίδα και Λακωνία, εκμεταλλευμένοι την πτώση τη τιμής του ελαιόλαδου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου σε επερώτηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος της ερώτησης για τα προβλήματα με το ελαιόλαδο, είναι να δοθεί μια απάντηση της περιφερειακής αρχής για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Έχω μια πληροφόρηση από Αργολίδα και Λακωνία ότι έχουν εμφανιστεί μεγάλες εταιρείες ξένων κινεζικών και άλλων συμφερόντων που προσπαθούν εκμεταλλευομένοι την πτώση τη τιμής του ελαιόλαδου και προσπαθούν να αγοράσουν εκτάσεις ελαιοδένδρων. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην εντάξουν και να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους και ο κλήρος να περάσει σε ξένα χέρια».

Ακολούθησε απάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Τζινιέρη που μεταξύ άλλων ανάφερε ότι η τιμή ελαιόλαδου στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία είναι στο 2.10, ενώ στη Λακωνία φτάνει το 2.20.

Ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι «Εγώ είχα μαζέψει για πολλά χρόνια ελιές. Σήμερα η κατάσταση είναι οδυνηρή και στα χωριά και στις πόλεις. Η μια αιτία είναι η επέκταση των ελαιώνων σε Ισπανία και Αφρική, το δεύτερο είναι το χύμα ελαιόλαδο. Το κράτος αναλάβει μια εκστρατεία προώθησης, να ψάξει για νέες αγορές, να δει το βιολογικό λάδι, να ελαφρύνει το κόστος των ελαιοπαραγωγών, να δούμε το θέμα του ΕΛΓΑ με τις ζημιές. Αν υπάρξει κάποτε σε αυτό τον τόπο κεντρική πολιτική ελαιόλαδου. Αυτό που συμβαίνει με τις εκθεσούλες καλά είναι, αλλά δεν είναι κεντρική πολιτική ελαιόλαδου».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
e-synews.gr

https://gvpoems.blogspot.com/2020/01/blog-post_17.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…