ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Αντισυνταγματική η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών χωρίς την παραίτηση της κυβέρνησης»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 22 Απρ 2023 - 20:16
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Για συνταγματικό ατόπημα έκανε λόγο σε ανάρτηση του ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Ακρίτας Καϊδατζής, στον απόηχο της προκήρυξης των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς μετέτρεψε ως “εθνικό λόγο” αυτό που ζητούν ιδιωτικοί οργανισμοί (η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας) ενώ έθεσε και στο “κάδρο” και την ΠτΔ που έκανε αποδεκτό αυτό το αίτημα.

Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής επικαλούμενος «εθνικό λόγο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ακρίτας Καϊδατζής, η προκήρυξη εκλογών για εθνικό θέμα (δλδ χωρίς παραίτηση της κυβέρνησης) είναι αντίθετη στο πνεύμα του Συντάγματος.

Μάλιστα με δηκτικό τρόπο χαρακτηρίζει αδιανόητη την διενέργεια εκλογών από την κυβέρνηση που διερευνάται για παρακολουθήσεις πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και θέτει ένα προφανές ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας, ενω ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και ο διορισμός υπηρεσιακής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, εγκαλεί και την ΠτΔ καθώς ως όφειλε, εκ του ρόλου της (ρυθμίστρια του πολιτεύματος) να αποθαρρύνει την προκήρυξη εκλογών για εθνικό θέμα από την κυβέρνηση, καθώς την ημερομηνία των εκλογών την ορίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

pronews.grLoading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr