ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αντωνία Μοροπούλου (ΕΜΠ): Πώς αποδείξαμε την αυθεντικότητα του Τάφου του Χριστού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. - 1 Δεκ 2017 - 8:00
Loading...

Μετά τη δημοσίευση του National Geographic

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, η καθηγήτρια του Μετσόβιου εξήγησε ότι η γκρίζα, σπασμένη πλάκα επί της ταφικής κλίνης αποδείχθηκε ότι τοποθετήθηκε για την περίκλειση και την ορθομαρμάρωση του τάφου επί της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου

Την επιστημονική επιβεβαίωση ότι ο Τάφος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ είναι ο αυθεντικός, εκείνος δηλαδή που έστησαν οι Ρωμαίοι περί τα μέσα του 4ου αιώνα, δημοσίευσε το περιοδικό National Geographic, μετά την εργασία των στελεχών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που άνοιξαν τον Πανάγιο Τάφο τον Οκτώβριο του 2016.

Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αντωνία Μοροπούλου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος», με τους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, και εξήγησε πώς η επιστημονική ομάδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Όπως είπε η κυρία Μοροπούλου, η οποία είναι επικεφαλής της ομάδας του ΕΜΠ για τις εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου, η γκρίζα, σπασμένη πλάκα επί της ταφικής κλίνης αποδείχθηκε ότι τοποθετήθηκε για την περίκλειση και την ορθομαρμάρωση του τάφου επί της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

«Είναι συμβατή με την ιστορία του Μνημείου, του Ναού της Αναστάσεως, που θεωρείται ότι χτίστηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 326 μ.Χ. Δεν ετέθη ποτέ θέμα αμφισβήτησης από τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και από τις κοινότητες των ιστορικών και αρχαιολόγων ευρύτερα» δήλωσε η καθηγήτρια του ΕΜΠ, που χαρακτήρισε τιμή για την ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων την ανάληψη ενός τόσο σπουδαίου έργου.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter