ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανύπαρκτος ο σχεδιασμός Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων – Τρία χρόνια μηδενικό έργο και σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 22 Σεπ 2022 - 21:03
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/9/2022

Για ανυπαρξία σχεδιασμού στη διαχείριση των απορριμμάτων και ανεξέλεγκτη, χωρίς προηγούμενο κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ σε «συμβούλους» και «παρατρεχάμενους» σε μια εποχή που στενάζουν τα ελληνικά νοικοκυριά έκανε λόγο ο Γιάννης Σγουρός κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατά τη συζήτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.

Ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του κ. Πατούλη είναι μία απλή κόπια του προηγούμενου με διαφορές στην ονοματοδοσία και σε ότι αφορά τη ΣΜΠΕ ότι ουσιαστικά δεν έχει γίνει καμία πραγματική, συνολική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Αττική.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι :

  1. Ο έτοιμος προεκλογικά κ. Πατούλης έφερε τον ΠΕΣΔΑ για έγκριση, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων τουκαι έναν χρόνο πριν τελειώσει η θητεία του στην Περιφέρεια. Όλο αυτό το διάστημα κρύβεται πίσω από ατέλειωτους μονολόγους σε ημερίδες που αποθεώνει τον εαυτό του.
  2. Αν και δεν έχει εγκεκριμένο σχεδιασμό έχει τρέξει διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ για κάθε πιθανή και απίθανη ανάθεση. Οι διαγωνισμοί πάνε και έρχονται συνήθως με έναν ενδιαφερόμενο, οι απευθείας αναθέσεις με απίθανα αντικείμενα πέφτουν βροχή, άλλοι διαγωνισμοί ματαιώνονται με περίεργους τρόπους και επαναδημοπρατούνται. Χάος …
  3. Αναφέρουμε πολύ ενδεικτικά ανάθεση 30.000 € με τίτλο : «Υπηρεσίες Συμβούλου για την ανακύκλωση αθλητικών υποδημάτων».Όπως τόνισε ο κ. Σγουρός, «Σας προκαλώ για αφήστε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια σε έναν κάδο, θα το βρείτε σε 10 λεπτά; Ζείτε σε άλλο σύμπαν».

Σε ό,τι αφορά τον ΠΕΣΔΑ Αττικής ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί είναι μία κόπια του προηγούμενου, πασπαλισμένο με αοριστίες και γενικολογίες. Συγκεκριμένα:

Σε ό,τι αφορά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων :

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «Η διαχείριση των απορριμμάτων έχει γίνει πεδίο φαιδρής πολιτικής εκμετάλλευσης τα τελευταία 8 χρόνια από τις διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής.  Λείπει ο σοβαρός σχεδιασμός, ο ρεαλισμός, αλλά και η συνέχεια.  Σήμερα, δυο χρόνια μετά το 2020, το περίφημο έτος ανακύκλωσης του κ. Πατούλη, η ανακύκλωση βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με μία δεκαετία πριν. Αυτό δεν λέγεται πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση και μάλιστα πανάκριβη αφού δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ που πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων» και πρόσθεσε «Ο κ. Πατούλης οφείλει να παύσει να παριστάνει τον τιμητή των πάντων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να βγάζει πανηγυρικούς. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Έχει ήδη διανύσει τα ¾ της θητείας του και δεν έχει να επιδείξει τίποτα απτό, ενώ ήταν επί 12ετία δήμαρχος Αμαρουσίου και αποτελούσε σοβαρό μέρος του προβλήματος που πλέον διαιωνίζει από άλλο πόστο».

Η παράταξη του Γ. Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» καταψήφισε τη ΣΜΠΕ, η οποία εν τέλει εγκρίθηκε  από το Σώμα, καθώς μετά την ψηφοφορία διαπιστώθηκε ισοψηφία (47-47) και υπερτέρησε η ψήφος του Προέδρου.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr