ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Απειλεί ο Γιλντιρίμ Ελλάδα και Κύπρο για την ΑΟΖ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 22 Νοέ 2018 - 18:59
Loading...

Ο πρόεδρος του τούρκικου Κοινοβουλίου Μπιναλί Γιλντιρίμ εκτόξευσε νέες απειλές προς την Κύπρο για τις έρευνες που πραγματοποιεί η ExonModile στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε «οι μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα κάνουν έρευνες πρέπει να ξέρουν τα όρια τους. Η Τουρκία θα απαντά σε όλες τις προσπάθειες τετελεσμένων στα νόμιμα συμφέροντα της στην ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου. Και θα κάνει

αυτό που πρέπει. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μας στις θάλασσες» τονίζει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στη Σμύρνη για το ερευνητικό «Koca Piri Reis.

Συνεχίζοντας είπε: «Σήμερα η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να καταπατήσουν τις αρμοδιότητες και τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο θέμα της εξορυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή περιουσία και κληρονομιά της ανθρωπότητας. Αρα η εκμετάλλευση η οικειοποίηση αυτών από μόνο μια χώρα , μια κοινότητα δεν έχει καμία σχέση με εθνικό και διεθνές δίκαιο. Και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη γύρω από την Κύπρο και στην εξόρυξη του φυσικού πλούτου από τον βυθό της θάλασσας θ πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια συμφωνία της Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου με τον Νότο. Αυτό είναι ένα σημείο καμπής».

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter