ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποκάλυψη: Γιατί η Ρωσία θέλει τόσο πολύ τη Bakhmut και είναι κοντά να την κατακτήσει – Η πόλη διαθέτει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό

ΔΙΕΘΝΗ. - 8 Ιαν 2023 - 9:19

Το σφυροκόπημα, εδώ και πέντε μήνες, της πόλης Bakhmut από τις ρωσικές δυνάμεις προβλημάτιζε τους Δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές

Ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner δήλωσε ότι θα ήθελε οι άνδρες του και ο τακτικός ρωσικός στρατός να καταλάβουν την κωμόπολη Bakhmut, στην ανατολική Ουκρανία, επειδή διαθέτει «υπόγειες πόλεις» όπου μπορούν να κρυφτούν στρατιώτες και άρματα.
Το σφυροκόπημα, εδώ και πέντε μήνες, της πόλης Bakhmut από τις ρωσικές δυνάμεις προβλημάτιζε τους Δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές οι οποίοι λένε ότι οι βαριές απώλειες της ρωσικής πλευράς και το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν φτιάξει αμυντικές γραμμές για να οπισθοχωρήσουν εκεί, σημαίνει πως οποιαδήποτε ρωσική νίκη –εάν υπάρξει– θα είναι πύρρειος.

Ο Yevgeny Prigozhin, ο ιδρυτής της Wagner, άνδρες της οποίας συμμετέχουν στη μάχη της Bakhmut, ανέφερε λεπτομερώς στις 7/1/2023 γιατί πιστεύει ότι η κατάληψη της πόλης θα ήταν σημαντική.

Υπόγειες πόλεις

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα των ορυχείων Soledar και Bakhmut, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων. Δεν έχει μόνο (τη δυνατότητα να φιλοξενήσει) μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων σε βάθος 80-100 μέτρων, αλλά μπορούν να μετακινηθούν εκεί άρματα μάχης και οχήματα μάχης του πεζικού», είπε.
Πρόσθεσε ότι αποθέματα όπλων αποθηκεύονταν σε αυτά τα υπόγεια συγκροτήματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Prigozhin αναφερόταν σε ένα μεγάλο αλατωρυχείο και άλλα ορυχεία της περιοχής τα οποία διαθέτουν σήραγγες μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων αλλά και μια τεράστια υπόγεια αίθουσα που στο παρελθόν, εν καιρώ ειρήνης, φιλοξενούσε ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Σοβαρό επιμελητειακό κέντρο

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε την Πέμπτη (5/1) ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως ο Prigozhin ήθελε να θέσει υπό τον έλεγχό του τα ορυχεία της περιοχής για εμπορικούς σκοπούς. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στην πιθανή στρατιωτική χρήση τους.
Ο Prigozhin, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση, επικαλέστηκε και άλλα πλεονεκτήματα από την κατάληψη της Bakhmut, την οποία αποκάλεσε «σοβαρό επιμελητειακό κέντρο» με μοναδικές αμυντικές οχυρώσεις. Τα σχόλια αυτά έγιναν στο Telegram, την ώρα που ακούγονταν πυρά στους σχεδόν έρημους δρόμους της Bakhmut, νωρίτερα το Σάββατο (7/1), παρά την μονομερή εκεχειρία που κήρυξε η Ρωσία για τα Χριστούγεννα. Ένας άλλος λογαριασμός στο Telegram, που συνδέεται με τη Wagner, ανέφερε ότι η Ρωσία κατέλαβε τον στρατηγικής σημασίας οικισμό Soledar στα περίχωρα της Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr