• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη μυστικών υπηρεσιών: Η Τουρκία απομακρύνεται από τις ΗΠΑ

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ενισχυμένοι από την ετήσια αξιολόγηση απειλών για το 2019, που συνέγραψε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (National Intelligence -DNI), που προειδοποίησε για τον κίνδυνο που δημιουργεί η κακή σχέση της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γερουσιαστές προέτρεψαν να αναληφθεί δράση για την αποτροπή μιας βαθύτερης ρήξης με την σύμμαχο της Αμερικής στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο UPI.

Η ετήσια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών ξεχώρισε την Τουρκία ως μία χώρα που απομακρύνεται από τις

Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας την για τον «αυξανόμενο αυταρχισμό» των ηγετών της. Το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται σε διάσταση, σε μεγάλο βαθμό, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν οι ΗΠΑ τη βοήθεια προς τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία. Είναι ένα «σημείο αμφισβήτησης» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας υπό το φως της ανακοίνωσης του κ. Τραμπ, τον Δεκέμβριο, ότι σχεδιάζει να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία.

Είναι αβέβαιο, αυτή τη στιγμή, πως ο κ. Τραμπ θα προσεγγίσει την Τουρκία, που έχει γίνει πιο φιλική με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τα τελευταία χρόνια. Η σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ένα σημαντικό πλαίσιο για τις ανακοινώσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την κατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας, δήλωσε στο UPI ο Μπουλέντ Αλιριζά, διευθυντής της τουρκικής διεύθυνσης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS).

«Είναι σαν ένας κακός γάμος», δήλωσε ο Αλιριζά αναφερόμενος στη αμερικανοτουρκικές σχέσεις. “Πόσο περισσότερο άγχος μπορεί να αντέξει αυτή η σχέση πριν να σπάσει; Δεν νομίζω ότι η διάσπαση επίκειται, αλλά τα ζητήματα επεκτείνονται και τα ζητήματα που βρίσκονται στον κατάλογο διευρύνονται”. Ο επικεφαλής της DNI, Dan Coats δήλωσε στην Επιτροπή Μυστικών Υπηρεσιών ότι η μακρόχρονη συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι «σημαντική αλλά όχι αποφασιστική» για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Η ετήσια αξιολόγηση απειλών «δακτυλοδείχνει» την Τουρκία ακόμη πιο έντονα, σημειώνοντας: «Ο αυξανόμενος αυταρχισμός των ηγετών της Τουρκίας» έχει κάνει την Άγκυρα «πιο πρόθυμη να αμφισβητήσει τους περιφερειακούς στόχους των ΗΠΑ».

Αν και η αξιολόγηση των απειλών της DNI κατά το περασμένο έτος δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με την «πολωτική ρητορική» του Ερντογάν και την επίδρασή του στις διμερείς σχέσεις, η εκτίμηση απειλών του 2019 είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή των μυστικών υπηρεσιών προς έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. «Για πολλά, πολλά χρόνια, κινούνταν προς μια κατεύθυνση που ήταν πιο συνεπής με τους περισσότερους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ και τώρα κινούνται προς μια διαφορετική κατεύθυνση», δήλωσε ο γερουσιαστής Thom Tillis, RN.C., ο οποίος βοήθησε στη διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση του πάστορα της Βόρειας Καρολίνας Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές φυλακές, πέρυσι.

«Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν σε ένα θετικό μονοπάτι διαφορετικά θα σημαίνει δυσκολίες για εμάς», δήλωσε ο Tillis. Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι η στήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία θεωρεί ότι οι ένοπλες κουρδικές δυνάμεις αποτελούν τρομοκρατική απειλή κατά μήκος των συνόρων της και έχει επιτεθεί και εξακολουθεί να απειλεί με νέες επιθέσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Η συνεχιζόμενη υποστήριξη των Η.Π.Α. για τους Κούρδους αντιμετώπισε περαιτέρω επιπλοκές, καθώς και αντικρουόμενα μηνύματα, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Mitch McConnell, R-Ky., προειδοποίησε εναντίον της αμερικανικής αποχώρησης από τη Συρία και υποστήριξε ότι η διατήρηση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα θα «καθησυχάσει τους τοπικούς εταίρους μας που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των συγκρούσεων» εναντίον του ισλαμικού κράτους. Εν τω μεταξύ, μια κουρδική αντιπροσωπεία συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο Τραμπ και μια ομάδα γερουσιαστών από τα δυο κόμματα, υπό την ηγεσία του δημοκρατικού γερουσιαστή του Μέριλαντ, Κρις βαν Χόλλεν.

Η κουρδική αντιπροσωπεία παρότρυνε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αφήσουν στη Βόρεια Συρία κάποια από τα στρατεύματα τους, προκειμένου να δημιουργήσουν μία ζώνη ασφαλείας μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή. «Οι Κούρδοι της Συρίας είναι πολύ ανήσυχοι για το τι θα συμβεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν εντελώς τη Συρία επειδή θα γίνουν πολύ ευάλωτοι στην τουρκική επίθεση», δήλωσε ο βαν Χόλλεν.

Ο γερουσιαστής, μαζί με τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό του Penn Toomey, εισήγαγε στη Γερουσία μια τροποποίηση την Τρίτη σε νομοσχέδιο που αφορά τη Μέση Ανατολή, και απαιτεί από τον κ. Τραμπ να υποβάλει στο Κογκρέσο τη στρατηγική για την προστασία των Κούρδων στη βόρεια Συρία. Η νομοθεσία, μια συλλογή τεσσάρων νομοσχεδίων που επιβάλλουν κυρώσεις στη συριακή κυβέρνηση και επεκτείνουν τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ και την Ιορδανία, έχει περάσει πολλά διαδικαστικά εμπόδια στη Γερουσία, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μία τελική ψηφοφορία και έγκριση από τη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Η συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας θα μπορούσε να καταρρεύσει χωρίς τον κοινό φόβο για τη Σοβιετική Ένωση που συγκόλλησε τις δύο χώρες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον Αλιριζά.

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια σημαντική ημέρα, επειδή η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών [intelligence community], η οποία προηγουμένως συνεργαζόταν με την Τουρκία ως σύμμαχο στις περιοχές πληροφοριών και ασφάλειας, χτυπάει το κουδούνι για τη σχέση», τόνισε ο Αλιριζά. Ο περαιτέρω κίνδυνος για τις σχέσεις είναι η αυξανόμενη συμμαχία της Τουρκίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για να λάβει ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο ώθησε τους Αμερικανούς γερουσιαστές να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την Τουρκία να αγοράσει τα αεροσκάφη F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν αγοράσουν τους ρωσικούς πυραύλους. Η Τουρκία έχει λάβει στρατιωτική βοήθεια ύψους 13,8 δισ. δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1948, αλλά οι τρέχουσες πιστώσεις στρατιωτικής βοήθειας περιορίζονται από 3 εκατομμύρια έως 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου.

«Θα θέλαμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία», δήλωσε ο βαν Χόλλεν. «Αλλά όταν έχετε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ που αγοράζει ένα ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας που υπονομεύει προφανώς την ενότητα της συμμαχίας».

Πηγή: hellasjournal

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
Slider

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

by admin
2 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
ΔΙΕΘΝΗ

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
2 ώρες ago
Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ
Slider

Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ

by admin
2 ώρες ago
Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
Slider

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Γ. Τράγκας: «Αλέξη πες αλεύρι το «βατράχι» σε γυρεύει»

Γ. Τράγκας: «Αλέξη πες αλεύρι το «βατράχι» σε γυρεύει»

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο Αλβανός φονιάς είχε σκοτώσει μέλος της οικογένειάς του στο παρελθόν

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο Αλβανός φονιάς είχε σκοτώσει μέλος της οικογένειάς του στο παρελθόν

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr