ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποκάλυψη τώρα: Στρατιωτικοί από τις ΗΠΑ πολεμούν εναντίον των Ρώσων στο Bakhmut – Σκοτώθηκε Αμερικανός πεζοναύτης

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Ιαν 2023 - 7:36
Ένας Αμερικανός πεζοναύτης των ειδικών δυνάμεων (SEAL) τον οποίο οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν κηρύξει ως λιποτάκτη από το 2019, σκοτώθηκε στην Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο
Οι υποψίες για τη συμμετοχή Αμερικανών μισθοφόρων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ήταν πάρα πολλές το τελευταίο διάστημα ενώ έχουν αναφερθεί και νεκροί αλλά τώρα είναι επίσημες ανακοινώσεις.
Ένας Αμερικανός πεζοναύτης των ειδικών δυνάμεων (SEAL) τον οποίο οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν κηρύξει ως λιποτάκτη από το 2019, σκοτώθηκε στην Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.
Ο Daniel W. Swift σκοτώθηκε στην Ουκρανία την Τετάρτη (18/1/2023), δήλωσε αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού, αφού είχε θεωρηθεί ως λιποτάκτης από τον Μάρτιο του 2019.
«Δεν μπορούμε να υποθέσουμε γιατί ο πρώην πεζοναύτης βρισκόταν στην Ουκρανία», αναφέρει η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο πεδίο της μάχης το πρωί της Πέμπτης (19/1).
Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη που πολεμά στην Ουκρανία.
Είμαστε σε επαφή με την οικογένειά του και παρέχουμε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια.
Από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής, δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε».
Το θέμα έχει πάρει εύλογα μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ και το Associated Press αναφέρει ότι ο Swift είναι ο έκτος Αμερικανός που σκοτώνεται στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση.Δεν είναι ο πρώτος Αμερικανός

Ωστόσο, άλλα πρακτορεία αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί.
«Ο Swift ήταν SEAL για το μεγαλύτερο μέρος της 12χρονης ναυτικής του σταδιοδρομίας, που περιελάμβανε αποστολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», διευκρίνισε το ABC.
«Ωστόσο, ένα αντίγραφο του μητρώου του στο Ναυτικό δείχνει μια διετή διακοπή στη στρατιωτική του θητεία μετά την οποία συνέχισε την καριέρα του ως SEAL.
Το Πολεμικό Ναυτικό λέει ότι τέθηκε σε καθεστώς λιποτάκτη το 2019, πιθανώς αφού είχε εγκαταλείψει τη στρατιωτική του αποστολή με μια μονάδα του με έδρα τη Δυτική Ακτή».
Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στη βάση του Coronado της Καλιφόρνια – και αναφέρεται επίσης ότι έζησε στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Σκοτώθηκε στο Bakhmut

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Swift σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή στο Bakhmut μια περιοχή στην οποία παρατηρείται η έντονη παρουσία της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.
Ο Adam Thiemann — πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που πολέμησε προηγουμένως στην Ουκρανία με τον Swift και έμεινε σε επαφή με τη διμοιρία του μέσω τηλεφωνημάτων και γραπτών μηνυμάτων  — είπε στο Rolling Stone ότι κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο Bakhmut τη νύχτα της 14ης Ιανουαρίου 2023 και νωρίς το πρωί της 15ης Ιανουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν μια ρουκετοβομβίδα κατά προσωπικού εναντίον του και δύο άλλων στρατιωτών, τραυματίζοντάς τους βαριά.
Αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υπό το καθεστώς της ανωνυμίας αποκάλυψε πως ο Swift υπέστη τεράστιο εγκεφαλικό τραύμα και πέθανε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (19/1).

swift.png
Daniel W. Swift

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να περιθάλψουν τραυματίες

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια υποδηλώνει ότι η έλλειψη πόρων και υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών δυνάμεων για την κατάλληλη θεραπεία του τραυματία μπορεί να έπαιξε ρόλο στον θάνατό του μετά τον βαρύ τραυματισμό του.
«Ο Thiemann έγραψε στο Facebook ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν ζωντανό τον Swift, αλλά οι πόροι τους είναι περιορισμένοι καθώς προσπαθούν να περιθάλψουν όλους τους τραυματίες», πρόσθεσε το δημοσίευμα του Rolling Stone.
Ο Swift είναι ο τελευταίος Αμερικανός που γίνεται γνωστό, πως σκοτώθηκε στον πόλεμο.
Τους πρώτους μήνες της ρωσικής επιχείρησης, η Ουκρανία προώθησε πολύ ενεργά την ξένη λεγεώνα της, στην οποία συνέρευσαν Αμερικανοί και άλλοι βετεράνοι από δυτικές χώρες για να ενταχθούν.
Η ξένη λεγεώνα και άλλες διεθνείς ομάδες εθελοντικής δύναμης προωθήθηκαν ενεργά στο Facebook και σε άλλες μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μην πάνε στην Ουκρανία, κάποια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου φάνηκε να προωθεί ενεργά τις εθελοντικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα πολλοί Βρετανοί εθελοντές να φύγουν.
Όλα αυτά ώθησαν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Μάρτιο 2023 να εκδώσει μια ανακοίνωση η οποία ανέφερε τα εξής:
«Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στην Ουκρανία —ειδικά με σκοπό να συμμετάσχουν σε μάχες εκεί— αντιμετωπίζουν σημαντικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού κινδύνου σύλληψης ή θανάτου».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε, δεν είναι σε θέση να παράσχουν βοήθεια για την απομάκρυνση των Αμερικανών πολιτών από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Αμερικανών που ενδέχεται να αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στον συνεχιζόμενο πόλεμο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ned Price.

000_2.jpg

Πόσοι Αμερικανοί επιχειρούν στην περιοχή – Ρωσία: Απτές αποδείξεις

Είναι περισσότερο από πιθανό ότι σε αυτό το σημείο οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται στο έδαφος βοηθώντας τους Ουκρανούς εταίρους τους.
Πιθανότατα υπάρχουν και ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή.
Επιπλέον, όπως επιβεβαιώνει η ιστορία του Daniel Swift, υπάρχει ένα σημαντικό ενδεχόμενο Αμερικανοί κομάντο να πολεμούν μαζί με τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή.
Οι Ρώσοι θεωρούν τον θάνατο του Swift ως απόδειξη ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα επί τόπου στις μάχες κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σε πολλές περιπτώσεις, η Μόσχα υποστηρίζει ότι Αμερικανοί πρώην στρατιώτες στην Ουκρανία προέρχονται στην πραγματικότητα από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.
Και δεν είναι απίθανο σενάριο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το προσωπικό των πληροφοριών των ΗΠΑ επιχειρεί στο έδαφος στην Ουκρανία υπό το «κάλυμμα» των ανεξάρτητων «εθελοντών» δυνάμεων.


map_222.png
www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr