ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποκάλυψη Johnson: Η Γερμανία ήθελε να παραδοθεί γρήγορα η Ουκρανία σε περίπτωση επίθεσης από Ρωσία – Συγκρούστηκε με Γαλλία

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Νοέ 2022 - 20:41

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Γαλλία «μέχρι την τελευταία στιγμή αρνούνταν» το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι αρχικά επιθυμούσε μια γρήγορη ουκρανική στρατιωτική ήττα έναντι μιας μακράς σύγκρουσης

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Johnson μιλώντας στο συνεργαζόμενο με το CNN δίκτυο, CNN Portugal, αναφέρθηκε στο τι έλεγαν οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας για το ενδεχόμενο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Johnson είπε ότι η στάση των δυτικών χωρών διέφερε σημαντικά πριν η Μόσχα εξαπολύσει την ολομέτωπη εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ξεχωρίζοντας τρεις κορυφαίες χώρες της ΕΕ, με δηλώσεις του οι οποίες είναι απίθανο να είναι ευπρόσδεκτες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Αυτό το πράγμα ήταν ένα τεράστιο σοκ… μπορούσαμε να δούμε τις τακτικές ομάδες των ρωσικών ταγμάτων να συγκεντρώνονται, αλλά οι διάφορες χώρες είχαν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις», δήλωσε ο Τζόνσον στον Richard Quest του CNN Portugal.
Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Γαλλία «μέχρι την τελευταία στιγμή αρνούνταν» το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι αρχικά επιθυμούσε μια γρήγορη ουκρανική στρατιωτική ήττα έναντι μιας μακράς σύγκρουσης.
Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Γερμανία θεωρούσε ότι «εάν αυτό συμβεί, θα είναι καταστροφή, γι αυτό θα ήταν καλύτερο, εάν τελείωνε το συντομότερο δυνατόν και η Ουκρανία παραδιδόταν» δήλωσε ο Τζόνσον, αποδίδοντας την προσέγγιση αυτή «σε κάθε είδους σημαντικούς οικονομικούς λόγους».
«Δεν μπορούσα να το υποστηρίξω αυτό, θεωρούσα ότι ήταν ένας καταστροφικός τρόπος θεώρησης. Αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί σκέφτηκαν και ένιωσαν έτσι», συνέχισε ο Τζόνσον. Η Γερμανία επιδιώκει με ταχείς ρυθμούς να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η ιταλική κυβέρνηση, πρωθυπουργός της οποίας ήταν τότε ο Draghi, δήλωσε μια φορά ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την στάση των υπόλοιπων χωρών εξαιτίας της «τεράστιας» εξάρτησης της από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Μετά ήρθε η συσπείρωση 

Ωστόσο μετά την εισβολή της Ρωσίας, υπογράμμισε ο Johnson, όλες οι χώρες συσπειρώθηκαν γύρω από την Ουκρανία, παρέχοντας της συνεχή υποστήριξη. «Όλοι τους, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Joe Biden είδαν ότι απλά δεν υπάρχουν επιλογές. Επειδή δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν με αυτόν τον τύπο» δήλωσε ο Johnson αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Johnson είπε ότι αυτή ήταν μια «σημαντική στιγμή», προσθέτοντας ότι «η ΕΕ τα πήγε περίφημα» στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία από τότε.
«Μετά από όλες τις ανησυχίες μου … αποτίω φόρο τιμής στον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η ΕΕ. Ήταν ενωμένοι. Οι κυρώσεις ήταν σκληρές», συνέχισε ο Τζόνσον.
Ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky είπε ότι ο Zelensky υπήρξε «αναμφίβολα εξαιρετικός» ως ηγέτης. «Είναι ένας πολύ γενναίος τύπος. Νομίζω ότι η ιστορία αυτής της σύγκρουσης θα ήταν εντελώς διαφορετική, εντελώς διαφορετική αν εκείνος δεν ήταν εκεί».
Πρόσθεσε ότι «αν η Ουκρανία επιλέξει να γίνει μέλος της ΕΕ, θα πρέπει να το επιδιώξει. Και νομίζω ότι θα ήταν καλό για την Ουκρανία», θα την βοηθούσε να επιτύχει πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Το Κίεβο υπέβαλε αίτηση ένταξης στο μπλοκ νωρίτερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr