ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ … Γνωρίζεις Κυριάκο για την ημέρα των Ποντίων;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 19 Μαΐ 2019 - 21:31
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γνωρίζεις Κυριάκο για την ημέρα των Ποντίων;

Η εξόντωση των Ποντίων και όλων των άλλων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι δεν ήταν Τούρκοι, άρχισε από την εποχή του Β’  Γερμανικού Ράιχ, όταν ο Κάιζερ Β’, έθεσε υπό την προστασία του την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1908, οι Νεότουρκοι, φορέας του παντουρκισμού, με Γερμανούς συμβούλους αναλαμβάνουν την εξόντωση των Ελλήνων και των Αρμενίων.

Μόνον όσοι αλλαξοπιστούν και προσαρμόζονται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα ζωής. Έτσι οι αγροτικοί πληθυσμοί υποφέρουν από αβάστακτες φορολογίες και γίνονται Μουσουλμάνοι για να σώσουν τη ζωή τους. Το 1914 ο πληθυσμός (Άνω και Κάτω Αμισού, 37 χωριά) υπολογίζεται σε 20.000 Έλληνες περίπου. Σε εκείνα τα χωριά, στον πόλεμο του 1914-1918, θα δημιουργηθεί και θα δράσει ένα αντάρτικο, καταπληκτικό, αν λογαριάσει κάποιος τις δυσκολίες του.

Το εγκληματικό όργιο της νεοτουρκικής συμμορίας, ιδιαίτερα ο Εμβέρ είχε ασχοληθεί με την εξόντωση των Ελλήνων, του πρώτου “διωγμού” με τον “λευκό θάνατο” (στις εξοντωτικές πορείες του εσωτερικού) των Ελλήνων, ιδιαίτερα του Πόντου κατά την διάρκεια του Πρώτου Πολέμου (1914-1918). Χιλιάδες Ελλήνων εξοντώθηκαν με τον “λευκό θάνατο’ (πορείες και τάγματα εργασίας). Έγραψαν πολλοί Πόντιοι ιστορικοί, όπως οι Π. Τριανταφυλλίδης, Δ. Αποστολίδης – Ιωακείμ Σάλτσης. ‘Όλοι όσοι έγραψαν για τις εξοντώσεις των Ελλήνων, την έμπνευση την αποδίδουν στους Γερμανούς οργανωτές του τουρκικού στρατού.

Ιδιαίτερα στους Φον Ντερ Γκολτς και Λίμαν Φον Σάντερς. Οι Γερμανοί κατέστρωσαν ένα δεκαετές πρόγραμμα εξοντώσεως. Η εφαρμογή, σε κάθε ευκαιρία, σταδιακά. Το χρονικό εξοντώσεως των Ποντίων είναι ατελείωτο: Στην Μπάφρα, από 6.270 γυναικόπαιδα και γέροντες σώθηκαν 2.000 περίπου, οι πλείστοι των οποίων υπέκυψαν από εξανθηματικό τύφο. Μαζί τους 150 παιδιά του ορφανοτροφείου, στην πορεία του θανάτου προς την Μαλάτεια άντεξαν από τα 150 παιδιά τα 20. Τον Ιούλιο του 1921 στις περιφέρειες Τραπεζούντας, Σουρμένων, Ριζούντος, εκτόπισαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό από 15-60 ετών.

Στην πορεία κατάσφαξαν τους περισσότερους, οι δε υπόλοιποι πέθαναν από τις κακουχίες και τους βασανισμούς. Στην Κερασούντα από 14.000 σώθηκαν μόνο 4.000 γυναικόπαιδα. Στην Οινόη ο Οσμάν διέπραξε όσα και στην Κερασούντα. Στην Σαμψούντα ξεκληρίστηκαν όλοι οι Έλληνες με τις λευκές πορείες θανάτου. Ενδεικτικά αναφέραμε τα παραπάνω παραδείγματα. Από το 1915 έως το 1924 δολοφονήθηκαν 353.000 Έλληνες του Πόντου. Αν προσθέσουμε και 700.000 Έλληνες της Ιωνίας, που δολοφονήθηκαν από τον τουρκικό στρατό, φθάνουμε στον αριθμό 1.050.000. Οι θηριωδίες των Τούρκων είναι αναρίθμητες (1921-1922), αποτελούν όμως απόδειξη του εξοντωτικού προγράμματος του Κεμάλ.

Εμείς οι Νεοέλληνες τι κάνουμε για να τους τιμούμε; Χορεύαμε ζεϊμπέκικο και κάναμε κουμπαριές; Καταθέταμε στεφάνια στο μαυσωλείο του μεγαλύτερου σφαγέα του ελληνικού γένους (βλ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής) του Κεμάλ Ατατούρκ! Προσπαθούμε να εισάγουμε την κοσμική Τουρκία, τους απόγονους του Κεμάλ Ατατούρκ, άνευ όρων στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολέμιοι μιας τέτοιας εισόδου; Δεν τολμούμε να επεκτείνουμε τα 6 μίλια των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια γιατί μας απειλούν με casus belli (αιτία πολέμου)!

Δεν τολμούμε να ανακοινώσουμε την Ελληνική ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)! Και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τον κ. Δημήτρη Καιρίδη, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο το ποντιακό στοιχείο, αφού χαρακτηρίζει ως μύθο την Γενοκτονία των Ποντίων και οι οποίοι Πόντιοι, τον θεωρούν “ανεπιθύμητο” πρόσωπο! Αλλά δυστυχώς, δεν ιδρώνει το αυτί του κ. Μητσοτάκη…

Η θρασύτητα του Πάιατ δεν έχει όρια…

Σε διάβημα προς την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι προχώρησε η Κυπριακή κυβέρνηση, ως αντίδραση στα όσα δήλωσε ο υπουργός Ευρώπης  αυτής της χώρας, σερ Άλαν Ντάνκαν, αλλά και στις διευκρινιστικές τοποθετήσεις του ΥΠΕΞ της.

Η Λευκωσία εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη από τη θέση του Λονδίνου, το οποίο επικαλούμενο τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, υποστήριξε πως διερευνητικές γεωτρήσεις δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε και ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου…

Ταυτόχρονα, σε μικρό χρονικό διάστημα ο ελληνισμός δέχτηκε νέο ηχηρό χτύπημα. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, ζήτησε να μοιραστούν τα κοιτάσματα με την Τουρκία μισά-μισά.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρέσβης σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες “win-win” για όλους!

Αντίθετα όμως με την Κυπριακή κυβέρνηση, από τη δική μας δεν υπήρξε καμιά αντίδραση!

Έτσι, θα απαντήσουμε εμείς στον θρασύτατο Αμερικανό πρέσβη:

Κύριε Πάιατ! Μισά – μισά να μοιράσεις με τους Τούρκους μόνο τα χωράφια σου στην Αμερική! Τα ελληνικά “χωράφια” του Αιγαίου μας, είναι ποτισμένα με ελληνικό αίμα! Ας τολμούσες όμως να θίξεις στο ελάχιστο τουρκικά συμφέροντα, θα μάζευες ήδη τις βαλίτσες σου για τον Τόπο σου!

Αλλά βλέπεις εδώ οι πρόθυμοι των Αθηνών σιωπούν…

Ως πότε όμως;

Μας πληροφόρησαν, ότι μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Κολονάκι έχει μετατραπεί σε γιάφκα των Μυστικών Υπηρεσιών των Σκοπίων! Αφού συνεργάζεται με Σκοπιανούς πράκτορες και ντόπιους προβοκάτορες! Η ΕΥΠ και η Κρατική Ασφάλεια γνωρίζουν κάτι επί αυτού;

Πιστεύω μας είναι, πως ναι! Για να κοιμόμαστε ήσυχοι βρε αδελφέ…

egerssi.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…