ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 5 Ιούν 2019 - 18:55
Loading...

Του Παναγιώτη Αποστόλου 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 

egerssi@otenet.gr 

www.egerssi.gr 

Η έκπληξη των ευρωεκλογών 2019 είναι το κόμμα Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος! Όπως παλαιότερα ήταν έκπληξη, ο ΛΑΟΣ – Γιώργος Καρατζαφέρης” και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες – Πάνος Καμμένος 

Ένα ακόμη αρχηγικό κόμμα του ενός ανδρός, που διαφεντεύει το κόμμα και όλοι οι περιστοιχιζόμενοι σε αυτό αποτελούν μαριονέτες της πολιτικής – κομματικής  καρικατούρας!    

Που βεβαίως, ο ελληνικός λαός ψηφίζει αυτά τα κόμματα, αλλά χωρίς να ψάχνει την πολιτική τους διαδρομή, από πού προέρχονται, που πηγαίνουν, τι εξυπηρετούν! Βλέπουν τη φωτοβολίδα να αστράφτει στον ουρανό και εκείνοι (οι ψηφοφόροι) προσέρχονται στην κάλπη και ρίχνουν τη δολοφονική τους ψήφο! Χωρίς να σκέπτονται ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!    

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης”;    

Το 2007 εκλέχτηκε με τον ΛΑΟΣ βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ως φωτοβολίδα, αφού δεν μετείχε σε κανένα θεσμικό όργανο του κόμματος που είχε ιδρυθεί το 2000, και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Τον Μάιο του 2010 ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο ΜνημόνιοΤον Νοέμβριο του 2011 ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του τραπεζίτη, ανθρώπου των αγορών Λουκά ΠαπαδήμουΤον Μάιο του 2012, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, μαζί με τους βουλευτές ΠλεύρηΑνατολάκη κ.ά.  

Τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθηκαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα άτομα– επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών κ.ά. – φερόμενοι να εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιασμών και τοκογλυφίας, που δρούσαν πάνω από δέκα χρόνια. Εν τέλει, από όλους αυτούς, ένοχος κρίθηκε (τόσο πρωτόδικα, όσο και στο Εφετείο) μόνοο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης 

Ο Μ. Καραμπέρης, εκτός από πολύ γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τα κτηματομεσιτικά, είχε εμπλακεί με την πολιτική. Στις περιφερειακές εκλογές του 2009, ο Κ. Βελόπουλος κατέβηκε με το χρίσμα του ΛΑΟΣ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ψηφοδέλτιό του ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο Μ. ΚαραμπέρηςΣτον συνδυασμό ο Κ. Βελόπουλος είχε δώσει τον ταιριαστό τίτλο: «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις» και κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του, είχε πει για τον Μ. Καραμπέρη: «Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους Βορειοελλαδίτες. Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν. Εμείς επιλέξαμε προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες…»!  

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην έκρηξή του κατά του Βελόπουλου, όταν έφυγε από το κόμμα του, δήλωσε στην εκπομπή του ότι κράτησε τον αχάριστο στο κόμμα του, παρά την εμπλοκή του με τον Καραμπέρη.  

Επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΡΤ TV τον είχε αποκαλέσει ρουφιάνο του κόμματος. Τι να εννοούσε άραγε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, ποτέ δεν μάθαμε… 

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος να σημειωθεί ότι προσχώρησε στη ΝΔ το 2012 και τη στήριξε στις εκλογές της ίδιας χρονιάς… 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν του ανοίξουν την πόρτα του ΛΑΟΣ, ήταν σοσιαλιστής του ΠΑΣΟΚ… 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θέλει την οργάνωση του κόμματος… Είναι αυταρχικός και αλαζόνας…  

Η Ελληνική Λύση ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιουνίου2016Αποκτώντας τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό στη συνέχεια! Νοικιάζοντας τηλεοπτικό χρόνο κι από άλλα μικρά τηλεοπτικά κανάλια, για να παράγει ο αρχηγός Βελόπουλος επαναστατική πολιτική, ταυτόχρονα με την πώληση διάφορων “θαυματουργών μαντζουνιών” για πάσα νόσο! Ταυτόχρονα πουλούσε και βιβλία προκειμένου να γίνει πνευματώδης ο αυριανός ψηφοφόρος του! Πουλούσε και την φιλία” του με τον Πούτιν, καθώς και τις “γνήσιες επιστολές” του Ιησού Χριστού!  

Με αυτά και με τα άλλα, τσίμπησε ο Έλληνας ψηφοφόρος και έστειλε στην ευρωβουλή τον κ. Βελόπουλο! Χωρίς καμιά σπουδή, χωρίς ανησυχίες, χωρίς καμιά αναζήτηση! 

Προφανώς και δεν γνώριζαν την επιστολή παραίτησης δεκάδων στελεχών της Ελληνικής Λύσης της Συντονιστικής και Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας τον Φεβρουάριο του 2019! Από αυτήν την επιστολή, που ένα μέρος της δημοσιεύω παρακάτω, πολλά χρήσιμα συμπεράσματα θα μπορούσατε να βγάλετε, όσοι επιλέξατε να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές το κόμμα Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος!     

«Να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι το ίδιο βράδυ ο κ. Βελόπουλος με αφορμή τα γεγονότα αυτά ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του κόμματος του ότι δεν υφίστανται πλέον Νομαρχιακές Επιτροπές στο κόμμα του. 

Η όλη συμπεριφορά αυτή του Προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και του εκπροσώπου τύπου κ. Φανίδη και των προσώπων που τον συνόδευαν, τα οποία ουδέποτε είδαμε δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό να αγωνίζονται για την Ελληνική Λύση και ούτε υπήρξαν εγγεγραμμένα μέλη της τοπικής οργάνωσης του Ν. Πιερίας, υπήρξε επιεικώς προσβλητική και απαράδεκτη, αποκάλυψε σ’ εμάς τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του, απέδειξε την αγνωμοσύνη του για τους κόπους και τις θυσίες μας και την περιφρόνηση του προς εμάς και απέναντι σε κάθε έννοια δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος. 

Μοιραία λοιπόν μας οδήγησε στην άνευ ετέρου και άμεση επιλογή μας, σύσσωμη, πλην δύο μελών, η Συντονιστική και Νομαρχιακή Επιτροπή του Ν. Πιερίας, αποτελούμενη από 40 μέλη, όπως προεκτάθηκε, να υποβάλλουμε την έγγραφη παραίτηση μας, την οποία και κοινοποιήσαμε την μεθεπόμενη ημέρα στα γραφεία του κόμματος και να αποχωρήσουμε από την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου. Οι Ερινύες της συμμετοχής σου στην “Μνημονιακή κατοχή και το ξεπούλημα της πατρίδας μας θα σ’ ακολουθούν, δεν διαγράφονται ούτε παραγράφονται Κυριάκο Βελόπουλε. Καλό κατευόδιο»!  

Χρησιμοποιήθηκαν και αθέμιτοι και συκοφαντικοί μέθοδοι;  

Ωστόσο η ευχή του Προέδρου της Συντονιστικής και Νομαρχιακής Επιτροπής του Ν. Πιερίας Φιλήμονα Δημολιού για καλό κατευόδιο εκ του αποτελέσματος των ευρωεκλογών έπιασε!   

Ο λαός έτρεξε και ψήφισε στην κάλπη Κυριάκο Βελόπουλο! Τον Μακεδόνα πολιτικό που δεν θεωρεί ότι είναι προδότες οι Συριζαίοι που ψήφισαν την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Που πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας μαρτύρησε, πως το κόμμα Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος κινείται στις παρυφές της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ! Που προεκλογικά η Ελληνική Λύση συνεργάστηκε με το κόμμα των δανειοληπτώνΠου λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογική νίκη το κόμμα των δανειοληπτών απέσυρε τη στήριξη στον Κυριάκο Βελόπουλο!  

Γιατί άραγε; Δείτε παρακάτω την ενδιαφέρουσα επιστολή, κυρίως για όσους ψηφίσατε την Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος!            

«Ελληνίδες και Έλληνες Οικογενειάρχες. Στις Ευρωεκλογές του 2019 ο ελληνικός λαός παρόλη την πόλωση ψήφισε την εκπροσώπηση της πατρίδας μας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κόμμα Δανειοληπτών σάς ζήτησε να στηρίξετε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση και όπως φαίνεται με αυτή σας τη στήριξη εξασφάλισαν την είσοδό του στην Ευρωβουλή με 1 έδρα. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιαζόταν με ένα ποσοστό της τάξης του 2,6% έως 3,4% και όπως φαίνεται από το τελικό 4,18% που πήρε, η στήριξή μας ήταν άκρως αποτελεσματική. Ως Κόμμα Δανειοληπτών έχουμε εξηγήσει ότι αδυνατούμε να κατέλθουμε αυτόνομοι στις Εθνικές Εκλογές γιατί δεν έχουμε κανενός είδους ενίσχυση ούτε από τα μέλη μας που είναι δανειολήπτες χτυπημένοι από την κρίση, αλλά ούτε από διαπλεκόμενα συμφέροντα, που θα ζητήσουν ανταλλάγματα σε περίπτωση που καλύψουν αυτά τα έξοδα. Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται όμως να συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και Αίρουμε τη στήριξή μας σ’ αυτόν για δύο λόγους: 

Πρώτο: Δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και γενικότερα της πολιτικής αντιμετώπισης της Νόμιμης Τραπεζικής Τοκογλυφίας (σ.σ. δηλαδή θα τα έβαζε με τους τραπεζίτες ο Κυριάκος Βελόπουλος, όπως όταν στήριξε με χέρια και με πόδια τον Λουκά Παπαδήμο;). 

Και Δεύτερο και κυριότερο: η Ελληνική Λύση και προσωπικά ο κ. Βελόπουλος επέδειξαν – έτσι άβγαλτοι και πρωτάρηδες όπως είναι από τη… μέθη της εξουσίας – τη γνωστή συμπεριφορά αλαζονείας, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησαν και αθέμιτες συκοφαντικές μεθόδους για να μην αναλάβουμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου κόμματος υπό τον Πρόεδρό μας Γιώργο Μπαρτζώκη με την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια, ως απόρροια αυτής της συνεργασίας, αφού ο Κυριάκος Βελόπουλος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής όπως ήταν η συμφωνία μας!  

Επειδή, δεν είμαστε ούτε δορυφόροι ούτε λαγοί ούτε τρέιλερ οποιουδήποτε συστήματος ή κόμματος, επειδή, οι ψηφοφόροι μας θέλουμε να ψηφίζουν θέσεις και λύσεις και προπαντός όταν ψηφίζουν Κόμμα Δανειοληπτών να βγαίνει Κόμμα Δανειοληπτών και όχι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, που θα αποφασίσει η ηγεσία. Τακτικές που γνωρίσαμε πρόσφατα με γνωστά αποκόμματα που έγιναν όργανα του συστήματος με αντάλλαγμα τις καρέκλες της εξουσίας. Αποκόμματα που ο κυρίαρχος λαός έστειλε σπίτι τους οριστικά και αμετάκλητα. Τη ίδια τύχη φυσικά θα έχει και το Κόμμα του κ.  

Βελόπουλου αν πορευτεί με τον τρόπο που επέλεξε…»!  

Κτλ. Κτλ… 

Η “Ελληνική Λύση” δεν είναι αυτό που φαίνεται… 

Νομίζετε όμως ότι ως εδώ και η πληγή έκλεισε; 

Διαβάστε παρακάτω και την επιστολή παραίτησης του κ. Μαστρογιάννη Νίκου, υποψήφιου βουλευτή Β’ Πειραιά με το κόμμα Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος: 

«Έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου από υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Δυσάρεστη για προσωπικούς λόγους απογοήτευσης και απογοήτευσης των ψηφοφόρων που πίστεψαν σε εμένα. Θέλω να ζητήσω Συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες που τελευταία στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αποχωρώ από το κόμμα… Γνωρίζω ότι είναι πολύ αργά να κάνω μια τέτοια κίνηση αλλά θεωρώ καλύτερα να αποχωρήσω τώρα παρά να απογοητεύσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα. Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται, αργά διαπίστωσα ότι αυτό το πολιτικό κόμμα κι εγώ δεν συμβαδίζουμε ιδεολογικά και ηθικά. Δεν ασκώ πολιτική ως επάγγελμα, ήθελα να πολιτευτώ για να συμβάλλω με το τρόπο μου, όσο το δυνατόν μπορώ για το καλό της χώρας, αλλά προς έκπληξη μου κατάλαβα πως το κόμμα κάθε άλλο παρά την εικόνα που δείχνει είναι. 

Δεν θέλω να “πάρω στο λαιμό μου” κανέναν πολίτη, είτε πίστεψε σε εμένα είτε όχι. 

Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου στον αγώνα μου και ειλικρινά θέλω να ζητήσω συγνώμη που παρασύρθηκα από την αγάπη μου για την χώρα και τον ενθουσιασμό μου να προσφέρω και εντάχθηκα σε ένα τέτοιο κόμμα ...αλλά η ηθική μου και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω. 

Αυτό που θέλω να φωνάξω σε όλους τους Έλληνες είναι να ψηφίζουν με γνώμονα την Ελλάδα. Η αποχώρηση μου και η δυσαρέσκεια μου θα είναι το κριτήριο..εάν ποτέ πολιτευτώ ξανά να πολιτευτώ με άτομα πολιτικού κόμματος που ξέρουν τι σημαίνει αξιοπρέπεια και αγάπη για την χώρα. Σας ευχαριστώ όλους»! 

Μεγάλο το τσουνάμι των παραιτήσεων… 

Τελευταία αποχώρησε από την “Ελληνική Λύση” η κ. Δώρα Αντωνίου. Στην ανακοίνωσή της, μέσω Facebook, η ίδια αναφέρει ότι: «Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου σε αυτό τον δύσκολο αγώνα μου, αλλά η ηθική και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω»!  

Την ηθική και την αξιοπρέπεια πολλοί την αναφέρουν! 

Γιατί; Τι συμβαίνει αλήθεια;   

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter