ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Τέλος η Νέα Δημοκρατία, επιβάλλεται αλλαγή ονόματος.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 21 Αυγ 2022 - 20:39

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.grΗ Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (Ε.Ρ.Ε.) ιδρύθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1956 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή! Κέρδισε τις εκλογές του 1956, του 1958 και του 1961. Ωστόσο η τελευταία εκλογική νίκη χαρακτηρίστηκε ως νίκη της “βίας και της νοθείας”, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο “Ανένδοτος Αγώνας” από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου!

Έτσι μετά την πτώση της δικτατορίας (1967-1974) και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επανερχόμενος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνεχίζει να ηγείται της κεντροδεξιάς παράταξης και ονομάζει το κόμμα Νέα Δημοκρατία! Η ίδρυσης έγινε στις 4 Οκτωβρίου 1974!

Από τότε μέχρι τον Ιούλιο του 2019 η ΝΔ παρέμενε κεντροδεξιό κόμμα, άσχετα αν πέρασαν αρκετοί Πρόεδροί της και οι περισσότεροι εξ αυτών και Πρωθυπουργοί!

Όλα όμως άλλαξαν με την νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 19ης Ιουλίου 2019, με την αναρρίχηση στην Πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Το κόμμα μεταβλήθηκε σε ιδεολογικό αχταρμά, με μετάγγιση ιδεολογίας από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και τον διεθνισμό του κόμματος “Ποτάμι” – που ευτυχώς γρήγορα “στέρεψε” – του Σταύρου Θεοδωράκη! Όμως πρόλαβε να δηλητηριάσει, μέσα σε τρία χρόνια, μια ολόκληρη Παράταξη, που άντεξε δεκαετίες και ιδεολογικά ήταν ταυτισμένη με την Πατρίδα, την Ορθοδοξία, την Οικογένεια!

Όλα αυτά τα ιδανικά της Παράταξης να “ξήλωσε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Σήμερα ο οπαδός αυτών των ιδεών, αυτών των ιδανικών, ντρέπεται να πει πως είναι Νέα Δημοκρατία!

Γι΄ αυτό με την απαλλαγή του μουσαφίρη Κυριάκου Μητσοτάκη – σύντομα φθάνει με πολύ θόρυβο – από την γαλάζια Παράταξη, θα πρέπει να αλλάξει και το όνομα του κόμματος, πέραν της επιστροφής στις ρίζες!

Θα πρέπει να ξεχάσει ο λαός μας της συνύπαρξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία!

Θα πρέπει η γαλάζια Παράταξη να γυρίσει σελίδα, διαφορετικά σύντομα θα έχει την τύχη του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ!!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr