ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποστόλου : Έως εδώ και μη παρέκει τουρκόφιλη Γερμανία…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 14 Φεβ 2021 - 20:40
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουμε πώς πίσω από την σημερινή προσπάθεια ανακατάταξης των συνόρων στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο βρίσκεται η Γερμανία!

Και στο σημείο αυτό θα καταχωρήσω παρακάτω το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβα από τον Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Συγγραφέα, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (γνωστό ως Αμφικτύων):

«Εκείνο που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει, είναι ότι, πίσω από τον Ρ. Τ. Ερντογάν βρίσκεται η Άγκελα Μέρκελ. Η Γερμανία εξοπλίζει, κατευθύνει γεωπολιτικά και εκμεταλλεύεται οικονομικά τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δυστυχώς την θεωρεί εταίρο και σύμμαχο την Γερμανία, επειδή συνομιλούμε μαζί της στην Ε.Ε., αλλά η Γερμανία αποδεικνύεται δεδηλωμένος εχθρός μας.

Μέχρι πρότινος κρυβόταν, δήθεν πίσω από την αντικειμενικότητα. Τώρα όμως πέταξε το προσωπείο της και εμφάνισε το πραγματικό της πρόσωπο.

Είναι δε έτοιμη να χορηγήσει επιθετικά υποβρύχια στην Τουρκία, κινητήρες αρμάτων μάχης, πυροβόλα και άλλα ηλεκτρονικά και αεροναυπηγικά υλικά για την τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Από την άλλη μεριά, τα γερμανικά ΜΜΕ δεν έπαυσαν ποτέ να στηρίζουν τις τουρκικές θέσεις. Τελευταία όμως, ξεσάλωσαν υπέρ της επιθετικής Τουρκίας, την οποία προβάλλουν σαν θύμα και την Ελλάδα (και την Κύπρο) σαν θύτες. Σε αυτό το προπαγανδιστικό παραλήρημα, οι παραδοσιακοί μας εχθροί έγινα χειρότεροι από τους Τούρκους.

Επίσης οι Γερμανοί βάζουν συνεχώς εμπόδια στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την επιθετική τους συμπεριφορά και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου. Βέβαια οι Γερμανοί αντί για οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας την χρηματοδοτούν για την προσέλκυση μεταναστών από τον ισλαμικό κόσμο στα σύνορά της. Καθιστώντας την Ελλάδα αποθήκη παράνομων μεταναστών κι από πάνω την κατηγορούν για κακομεταχείριση.

Οι Γερμανοί στηρίζουν επίσης την Τουρκία στο ΝΑΤΟ με το τουρκόφιλο όργανό τους Γιενς Στόλτενμπεργκ, παρ΄ ότι η Τουρκία παίρνει όπλα από τη Ρωσία, εμβόλια από την Κίνα και Ρωσία, διαλύοντας την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αλλά μήπως και η Γερμανία δεν κάνει το ίδιο; Αφού η γερμανική πολιτική έρχεται αντιμέτωπη με την αμερικανική, από τη στιγμή μάλιστα που η Γερμανία εξακολουθεί ακόμη τυπικά να είναι υπό την κατοχή των ΗΠΑ!

Σήμερα είναι καιρός η Ελλάδα να εγείρει επισήμως το θέμα των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, καθώς και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, των ληστρικών μνημονίων και των γενοκτονιών που μας έχει προξενήσει.»!!

Χρόνια πολλά Άγια Βόρεια Ήπειρος…

Με τη Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913, η Αλβανία συγκροτήθηκε ως κράτος και τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας στις 17 Δεκεμβρίου 1913. Οι τότε μεγάλες δυνάμεις – ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία και Αυστροουγγαρία – συμπεριέλαβαν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος και το κομμάτι της Βορείου Ηπείρου. Να σημειωθεί πως κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1912-1913) το τμήμα της Βορείου Ηπείρου, είχε ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό. Αυτή η απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, βρήκε αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήταν Έλληνες και από τη στιγμή που αγνόησαν την διατυπωμένη απόφασή τους για Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα, επαναστάτησαν με αποτέλεσμα τη δημιουργία της “ανεξάρτητης πολιτείας της Αυτονόμου Ηπείρου” στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Έτσι, άρχισε ο Αυτονομιακός Αγώνας της Βορείου Ηπείρου και την ημέρα αυτή στο Αργυρόκαστρο υψωνόταν η Σημαία με τον Σταυρό και τον Δικέφαλο Αετό. Αυτός ο αγώνας των Βορειοηπειρωτών είχε ως αποτέλεσμα να συναντηθούν μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αυτονόμου Ηπείρου (Αλ.Καραπάνος και Γ.Ζωγράφος) στους Αγίους Σαράντα, για να συζητήσουν το ζήτημα.

Ακολούθως, στην Κέρκυρα νομιμοποιήθηκαν τα συμφωνηθέντα με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου την 17η Μαΐου 1914. Σ΄ αυτό το Πρωτόκολλο καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία,

αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής.

Δυστυχώς όμως, η Αλβανία ουδέποτε εφάρμοσε αυτή τη συμφωνία, παρ΄ ότι την είχε αποδεχθεί με την υπογραφή της και παρ΄ ότι ήταν εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Οι Αλβανοί καταπίεζαν αφόρητα τους Βορειοηπειρώτες και τους στερούσαν – τους στερούν και σήμερα – όλα τα υπογραφέντα δικαιώματα. Έτσι, αποφασίστηκε το 1946 στην Κοινωνία των Εθνών (σήμερα Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) να τεθεί προς επίλυση το ζήτημα, μαζί με το Αυστριακό και το Γερμανικό. Ωστόσο, το Αυστριακό ζήτημα λύθηκε το 1955 με την πλήρη ανεξαρτησία και μόνιμη ουδετερότητα της Αυστρίας, το Γερμανικό ζήτημα λύθηκε το 1991 με την Ένωση των δυο Γερμανιών, και παραμένει σε εκκρεμότητα το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε δικτατορικά την διακυβέρνηση της Αλβανίας, ο κομμουνιστής Ενβέρ Χότζας μέχρι τον θάνατό του το 1985. Στις ημέρες του Χότζα η Αλβανία ήταν ένα φεουδαρχικό κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Το Ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Τους στερήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους στερήθηκε η Ορθόδοξη Πίστη, η εκμάθηση της γλώσσας των προγόνων τους. Ήταν τόσο στυγνό και απάνθρωπο το καθεστώς Χότζα, ώστε αγανάκτησε και ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενώσεως, Νικίτα Χρουστσόφ, και ζήτησε από τον Ενβέρ Χότζα να σεβαστεί το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” και να παραχωρήσει αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Η άρνηση του Χότζα οδήγησε σε βαθιά ρήξη τη χώρα του με τη Σοβιετική Ένωση.

Αλλά και όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, δεν έκαναν απολύτως τίποτε προκειμένου να προστατέψουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Ανύπαρκτες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να τηρείται το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε γιατί απλά ήταν όλες προδοτικές κυβερνήσεις απέναντι στη Βόρειο Ήπειρο και ποτέ δεν αγωνίσθηκαν για τα δίκαια των Ελλήνων και της μάνας ελληνικής γης. Δημιούργησαν και εξακολουθούν να ανέχονται την κατοχή της Βορείου Ηπείρου, όπως και την κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου μας. Αποδέχτηκαν διεθνώς να ονομάζεται η Βόρειος Ήπειρος, Νότια Αλβανία και το Βόρειος Ήπειρος, είναι όρος απαγορευτικός ακόμη και για το εσωτερικό της χώρας. Απαγόρεψαν ακόμη τους παιάνες που τραγουδούσαν οι στρατιώτες μας στους στρατώνες – έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ – και οι οποίοι θύμιζαν πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

Χρόνια πολλά Άγια Δωδεκάνησα…

Στη Διάσκεψη της Ειρήνης, η οποία συνήλθε στο Παρίσι από τις 29 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου 1946, αποφασίστηκε τα Δωδεκάνησα να περάσουν στην Ελλάδα. Στην ίδια Σύσκεψη, από ελληνικής πλευράς τέθηκαν και τα ζητήματα της Βορείου Ηπείρου και της διευθέτησης των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, χωρίς επιτυχία όμως, αφού οι ΗΠΑ δεν θέλησαν να δυσαρεστήσουν τη σύμμαχό τους Σοβιετική Ένωση και τους δορυφόρους της Αλβανία και Βουλγαρία. Πάντως η προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει το Καστελόριζο και τη Σύμη έπεσαν στο κενό. Έτσι στις 10 Φεβρουαρίου 1947 υπογράφηκε στο Παρίσι η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία τα Δωδεκάνησα αποδίδονταν στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία υποχρεωνόταν σε αποζημίωση ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα μας…

Η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31 Μαρτίου 1947 στη Ρόδο μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Πρώτος διοικητής των Δωδεκανήσων ανέλαβε ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης, με πολιτικό σύμβουλο τον πανεπιστημιακό και δικαστικό Μιχαήλ Στασινόπουλο, μετέπειτα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης έγινε στις 7

Μαρτίου 1948 και το 1955 τα Δωδεκάνησα έγιναν νομός με πρωτεύουσα τη Ρόδο (πηγή: sansimera.gr)!!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr