ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποστόλου : Θα είναι υποψήφια η κ. Μαρίνα Σταυράκη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 6 Απρ 2021 - 20:09
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Η κ. Μαρίνα Σταυράκη, εκπαιδευτικός – φιλόλογος, είναι η σύζυγος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Η κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη ασχολήθηκε ενεργά για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014 όταν και εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Λυκόβρησης – Πεύκης (πρώτη σε ψήφους – από εκεί όπου ξεκίνησε και ο σύζυγός της την πολιτική του σταδιοδρομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση). Από το 2014-2017 διετέλεσε Πρόεδρος του ΝΠΔΔ για το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ΠΕ.Α.Π.).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στο Δήμο Αμαρουσίου, όπου είχε διατελέσει Δήμαρχος ο σύζυγός της Γιώργος Πατούλης (2006-2019), όπου και εδώ, όπως και στο Δήμο Πεύκης έλαβε ως “προίκα” ψηφοφόρους του συζύγου της!

Ωστόσο η εκλογή της στην Πεύκη ήταν εύκολη, αφού μετείχε στο συνδυασμό που κέρδισε τον Δήμο με την υποστήριξη της ΝΔ. Η εκλογή της όμως στο Μαρούσι ήταν δύσκολη, αφού μετείχε του συνδυασμού “Μαρούσι μπορείς – το μέλλον στα χέρια σου” του Επαμεινώνδα Γαρδέλη,

που συγκέντρωσε ποσοστό 5,78% εκλέγοντας δυο δημοτικούς συμβούλους!

Η συμμετοχή της στο συνδυασμό του Επαμεινώνδα Γαρδέλη ήταν για πολλούς στο Μαρούσι “βόμβα εν αιθρία”. Από τη στιγμή που ο σύζυγός της Γιώργος Πατούλης διεκδικούσε την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αμαρουσίου διεκδικούσε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου (νικητής τελικά) και τον οποίο δημόσια στήριξε το κόμμα της ΝΔ, αλλά και ο Γιώργος Πατούλης!

Έτσι το ερώτημα την εποχή εκείνη ήταν, γιατί δεν μετείχε του συνδυασμού “Μαρούσι νέα εποχή” του κ. Αμπατζόγλου; Τι ακριβώς συνέβαινε με τον σύζυγό της και τη διαφοροποίησή της στην επιλογή του Γιώργου Πατούλη στο Μαρούσι;

Η λύση του γρίφου ήταν, πώς ούσα δυσαρεστημένη, αφού δεν κατάφερε να πείσει τη ΝΔ ο Γιώργος Πατούλης, ώστε να δοθεί σε εκείνη το “δαχτυλίδι” διεκδίκησης του Δήμου Αμαρουσίου;

Από τη στιγμή, που όπως είχα από το 2017 αποκαλύψει, η κ. Μαρίνα Σταυράκη το “μαγείρευε” στο μυαλό της, μετά την απόφαση του Γιώργου Πατούλη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, άσχετα αν στην πορεία του προέκυψε η Περιφέρεια Αττικής, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης!

Με τούτα και με τα άλλα, φτάσαμε στην “σαπουνόπερα” σε συνέχειες των πρόσφατων αντεγκλήσεων του ζεύγους Πατούλη, που οδηγούν σε διαζύγιο. Ένα ζήτημα χωρισμού ενός ζευγαριού από τα πολλά στην ελληνική κοινωνία, που ωστόσο κανένα δεν έλαβε από τα ΜΜΕ την έκταση και τη δημοσιότητα που έλαβε η οικογενειακή διένεξη του ζεύγους Πατούλη!

Δακρύβρεχτες συνέχειες σε καθημερινή βάση, κυρίως από την κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη! Με τελευταία την αιχμηρή (χωρίς λόγο άραγε;) ανάρτησή της στα social media:

«Βράδυ Παρασκευής. Ξεδιαλέγω πόνους μέσα από τα αμέτρητα μηνύματά σας. Σαν αγκάθια που προσπαθείς να βγάλεις χειρουργικά με τσιμπιδάκι φρυδιών, κι εκείνα χώνονται ακόμη πιο βαθιά στο σώμα.

Αλείφεις το δέρμα με λάδι για να τα “ξεράσει”, κάνεις υπομονή, νομίζεις για λίγο πως “πάει πέρασε”, μια λάθος κίνηση φτάνει να σου υπενθυμίσει πως το αγκάθι είναι ακόμη εκεί. Διαβάζω για μία φίλη που ο σύζυγος την εγκατέλειψε όταν του αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο.

Δεν άντεχε της είπε τόσο πόνο. Δεν σήκωνε τόσα δύσκολα. Την άφησε μόνη μ’ ένα παιδί. Την κακιά αρρώστια την ξεπέρασε. Τον κακό σύζυγο ποτέ. Μία ιστορία από τις χιλιάδες που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Μία γυναίκα από τις πολλές που αισθάνομαι πλέον φίλες αληθινές. Μία ακόμη δύναμη που σβήνει τις δικές μου αδυναμίες. Βράδυ Παρασκευής.

Με λιγότερη λάμψη, με περισσότερο φως. Το δικό σας φως που ήρθε άπλετο για να φωτίσει τα δικά μου σκοτάδια. Να γράφετε. Σε εσάς, σε

εμένα, σε μια λευκή κόλλα χαρτί χωρίς παραλήπτη. Γιατί σας το υπόσχομαι: Σε λίγο καιρό, όλες μαζί, θα γράψουμε ιστορία»!

Φαντάζομαι από την παραπάνω ανάρτηση της κ. Μαρίνας Σταυράκη διαπιστώνεται δυο πράγματα:

1. Ψυχολογική προσέγγιση ψηφοφόρων, διεγείροντας την ευαισθησία τους, κυρίως των γυναικών, και,

2. Χτύπημα κάτω από τη μέση κατά του Γιώργου Πατούλη.

Το παραπάνω μήνυμα της κ. Μαρίνας Σταυράκη αναπαράχθηκε σε πολλά Μέσα! Ωστόσο μου έκανε – και όχι τυχαία – ιδιαίτερη εντύπωση ο πρόλογος που χρησιμοποιήθηκε από “Τα Νέα” του Ομίλου Μαρινάκη:

«Η Μαρίνα Πατούλη βιώνει εδώ και αρκετές μέρες μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της, καθώς ο γάμος της με τον Γιώργο Πατούλη, φαίνεται πως περνάει μια σοβαρή κρίση.

Η ίδια δέχεται πολλά μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης αλλά και πολλά μηνύματα από γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους…»!

Κατά την άποψή μου δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν εδώ!

Πρώτον, το Μαξίμου δίνει άλλο ένα ηχηρό μήνυμα πως έχει αποκηρύξει από την Παράταξη τον Γιώργο Πατούλη, και,

Δεύτερον, αυτό που μου είπε εξέχουσα πηγή μου, ότι προαλείφουν το έδαφος της υποψηφιότητας της κ. Μαρίνας Σταυράκη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στη Β΄ Αθηνών (Βόρειο Τομέα)!

Λέτε; Κοντός ψαλμός αλληλούια!!

Την επιθυμία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, την “επιβάλλει” ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος…

Κοινό παρονομαστή αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε την Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (AHI) στην Ουάσιγκτον, ενώ δήλωσε ότι

η απειλή της Άγκυρας για casus belli σε περίπτωση επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Αιγαίο, είναι “μη σοβαρή”!

Υπενθυμίζοντας βέβαια ότι, η ελληνική κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμά της όποτε επιθυμεί και όποτε κρίνει ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή!!

Η Ελλάδα της διαφθοράς…

Αρνητική πρωταθλήτρια για άλλη μια φορά η Ελλάδα!

Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα της κ. Ελίζας Τριανταφύλλου στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.capital.gr:

Στη δεύτερη θέση από το τέλος βρέθηκε πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 1995 η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, με τη βαθμολογία της χώρας μας να έχει επιδεινωθεί σημαντικά μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την κατάταξη του 2018, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 31 χωρών της Δυτικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η Βουλγαρία με “σκορ” 42 μονάδων (υποχώρησε κατά μία μονάδα σε σχέση με το 2017). Ακολουθεί η χώρα μας που μέσα σε ένα χρόνο “έχασε” τρεις μονάδες και πλέον συγκεντρώνει 45 μονάδες. Στην τρίτη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά βρίσκεται η Ουγγαρία (46), που έχει κατακρημνιστεί κατά οχτώ μονάδες την τελευταία πενταετία. Ο μέσος όρος της περιοχής διαμορφώθηκε στις 66 μονάδες (με άριστα τις 100). Μάλιστα, οι 14 από 20 χώρες που είναι στην κορυφή του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (Corruption Perceptions Index – CPI) βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτη παγκοσμίως με σκορ 88 μονάδων έρχεται η Δανία. Ακολουθούν με μικρή διαφορά η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία (και οι τρεις συγκεντρώνουν 85 μονάδες και μοιράζονται την τρίτη θέση παγκοσμίως μαζί με τη Σιγκαπούρη).

Σε σύνολο 180 χωρών η Ελλάδα έρχεται 67η και βρίσκεται σε χειρότερη θέση από χώρες όπως η Μαλαισία, η Κούβα, η Ρουάντα, η Μποτσουάνα και η Ουρουγουάη. Το 2017 η χώρα μας βρισκόταν στην 59η θέση παγκοσμίως, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο υποχώρησε στην κατάταξη κατά 8 θέσεις!!

Το μήνυμα των καταστηματαρχών στην κυβέρνηση…

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…