ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποχή ή Απόχη

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 14 Μαρ 2023 - 12:14

14 Μαρτίου 2023                                                               Δρ Γεωργίου Γεωργαδάκη

Η αποχή, ειδικά, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, των αγανακτισμένων , απελπισμένων, οργισμένων και απογοητευμένων πολιτών, θα είναι νομίζω, πράξη βαθύτατα, ανθελληνική, αντεθνική, εγκληματική και βαρύτατα υβριστική, για  τις ψυχές χιλιάδων προγόνων, που θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι ηρωικά και έντιμα, υπέρ της πατρίδος.

Οποιαδήποτε από τις δικαιολογίες, που διατυπώνονται και προβάλλονται, από την πλειονότητα των ΜΜΕ, μόνη της, όπως, για παράδειγμα «τους έχουμε σιχαθεί, όλους, κόμματα και πολιτικούς», «σε κανένα δεν έχουμε εμπιστοσύνη», «όλοι τους είναι διεφθαρμένοι και ανθέλληνες», «όλοι τους έχουν παρελθόν, ειδικά τα κόμματα που άσκησαν εξουσία τα τελευταία τριάντα χρόνια», αλλά και όλες μαζί, δεν δικαιολογούν  την ΑΠΟΧΗ μας.

Όλες οι δημοσκοπήσεις, που έγιναν πρόσφατα και θα γίνονται μέχρι τις εκλογές, φανερές ή μυστικές, παρά την αμφισβητούμενη αξιοπιστία τους, συγκλίνουν (! ! !), στο ότι θα αυξηθεί το ποσοστό αποχής, ίσως και πάνω από το 50%. Ας προβληματιστούμε ποιους συμφέρει αυτό, άμεσα, αλλά και απώτερα ;  Τόσο εντός , όσο και εκτός Ελλάδας.

Η ΑΠΟΧΗ μας, από τις επικείμενες εθνικές εκλογές ( διπλές μάλιστα, ή και τριπλές), ως πράξη ΈΝΟΧΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, θα έχει ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, για τον καθένα μας, ατομικά, αλλά και για το σύνολο των ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου γης*

* [Με βάση τα τελευταίες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σήμερα, περισσότεροι από 6.500.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν εκτός των ελληνικών συνόρων, διεσπαρμένοι σε 140 χώρες της υφηλίου. https://www.grland.info/posoi-ellines-zoun-simera-se-olokliro-ton-kosmo-22/].

Οι ίδιες μάλιστα δημοσκοπήσεις, τα ΜΜΕ , οι εκλογολόγοι και αναλυτές, βεβαιώνουν πως το τμήμα, από όλο το εκλογικό σώμα, που ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις όποιες πολιτικές εξελίξεις , σχεδιασμούς, κινήσεις  και φυσικά το να προσέλθει για να ψηφίσει ενσυνείδητα, είναι οι νέοι ψηφοφόροι και οι ηλικίας 18-30 ετών πολίτες. Δηλαδή ότι αποτελεί την ελπίδα, και το μέλλον της χώρας αυτής.

Η ΑΠΟΧΗ μας, ειδικά από τις επικείμενες εκλογές, για τους Έλληνες συνειδητούς Ορθοδόξους Χριστιανούς ( που ακόμη αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στη χώρα μας ), είναι απόλυτα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και εύστοχα , κατά τη ταπεινή μου γνώμη, ταυτίζεται με συνειδητά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Κανένας από τους Αγίους Πατέρες, αλλά τους σύγχρονους Αγίους της Ορθοδόξου Πίστης μας, δεν προτρέπει, φυγή, και συνειδητή ΑΠΟΧΗ, από το ύψιστης εθνικής σημασίας καθήκον μας, να συμμετέχουμε στις εκάστοτε εκλογές. Να προσερχόμαστε όμως σ’ αυτές, μετά από γόνιμο προβληματισμό, σε ποιούς θα εμπιστευθούμε όλα όσα αφορούν τη χώρα μας και τη πίστη μας, αλλά και προσευχή, για φωτισμό και ορθοκρισία, χωρίς ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες. Δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει , πως όσοι μας πολεμούν, στοχεύουν ΠΡΩΤΙΣΤΑ στη ΠΙΣΤΗ μας, στη ελεύθερη και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ μας, στη κληρονομιά μας, στην οικογένεια μας και τη παράδοσή μας ;

Στο χέρι μας είναι αγαπητοί μου Συν-Έλληνες, να μην πέσουμε στην Απόχη (παγίδα) της Αποχής, αλλά αντίθετα, «ΧΡΙΣΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ» και «ΦΙΛΤΑΤΗ  ΠΑΤΡΙΔΑ» στηρίζοντες, ας αναπαύσουμε τις ψυχές των ΗΡΩΩΝ μας, ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΕΣ ταυτόχρονα τους νέους μας, με το ασφαλές εμβόλιο της ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, όλων των ιερών και οσίων, του Ρωμέϊκου ΕΙΝΑΙ μας .

Επιλογή, μετάφραση, διαμόρφωση, σχόλια, ανάρτηση-προώθηση, Δρ. Γεωργίου Γεωργαδάκη, ιατρού (ggeorgad @gmail.com), Βόλος.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr