ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου μιλούσαν για πυρηνικό αφανισμό Ρωσίας και Κίνας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 2 Σεπ 2018 - 22:20
Loading...

Εντύπωση προκαλούν τα σχέδια του αμερικανικού Πενταγώνου για την πραγματοποίηση ενός αιφνιδιαστικού και καταστροφικού πρώτου πυρηνικού κτυπήματος σε ΕΣΣΔ και Κίνα με πυρηνικά όπλα και οριστική εξαφάνιση των μεγάλων αστικών κέντρων.

Τα απόρρητα -μέχρι και σήμερα- αυτά έγγραφα δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχεία Εθνικής Ασφάλειας».

Τα σχετικά έγγραφα χρονολογούνται από το 1964, δύο χρόνια δηλαδή μετά την κρίση των «πυραύλων της Κούβας» δείχνει πως το αμερικανικό πεντάγωνο σχεδίαζε επιλογές για την ολοκληρωτική καταστροφή ΕΣΣΔ και Κίνας.

Στη μελέτη του Πενταγώνου εξεταζόταν η ολοκληρωτική καταστροφή της ΕΣΣΔ ως «βιώσιμης κοινωνίας» με παράλληλη καταστροφή του 70% της βιομηχανικής υποδομής της.

Παρόμοιο και το σχέδιο πρώτης επίθεσης για την Κίνα, αν και κάπως διαφορετικό καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των κάτοικων τότε  ζούμε σε γεωκτηνοτροφικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα σχέδια το αμερικανικό πρώτο κτύπημα θα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 30% των κατοίκων των πόλεων εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τις βιομηχανικές υποδομές.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη «η επιτυχής εκτέλεση μιας μεγάλης κλίμακας πυρηνικής επίθεσης θα διασφάλιζε ότι η Κίνα δε θα ήταν πλέον ένα βιώσιμο κράτος».

Το μιτκό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είχε εστιάσει στην απώλεια του γενικού πληθυσμού και λιγότερο στην καταστροφή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθώς η απώλεια ειδικευμένων εργατών αι στελεχών θα είχε ως παράλληλο αποτέλεσμα την εξουδετέρωση και των βιομηχανιών.

Το σχέδιο αυτό του 1964 δεν αναφέρει τις πιθανές απώλειες αλλά σε άλλη μελέτη του 1961 αναφερόταν ότι μια αμερικανική πυρηνική επίθεση θα εξόντωνε το 71% του γενικού πληθυσμού της ΕΣΣΔ στα αστικά κέντρα και το 53% στα κινεζικά.

Ανάλογη μελέτη του 1962 ερμήνευε τις απώλειες αυτές σε 70 εκατ. νεκρούς Ρώσους.

Ακόμη και σήμερα όμως το αμερικανικό Πεντάγωνο ανησυχεί ιδιαίτερα για τη Ρωσία και το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Χαρακτηριστικά στην τελευταία έκθεση   “Nuclear Posture Review” του περασμένου Φεβρουαρίου η Ρωσία αναφέρεται συνολικά 127 φορες.

pronews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter